در جامعه امروزی افراد بسیاری هستند که بخاطر مشکلاتی که در طول زندگی روزمره خود با آن ها مواجه هستند دچار استرس، تنش های مختلف، گرفتگی عضلانی و درد سیاتیک می شوند که متاسفانه بیشتر این افراد بخاطر مشکلاتی که دارند مجبور هستند کار خود را ترک کرده و خانه نشین شوند. اما مسئله مهم این است که اصلا علت درد سیاتیک چیست؟! چگونه به وجود می آید و راه درمان آن چیست؟
درد سیاتیک چیست
تا به حال شده است که در یک لحظه احساس کنید که درد شدیدی در ناحیه کمر خود دارید ؟! این نوع دردها اغلب درد سیاتیک می باشند که از ناحیه پایین کمر شروع می شود و به باسن و پایین عصب بزرگ Sciatica که در ناحیه پشت پا می باشد می رود.
شاید ندانید که سیاتیک به خودی خود یک بیماری نمی باشد بلکه نشانه هایی از بیماری ها و مشکلات پزشکی می باشد.
عصب سیاتیک یکی از بلندترین عصب ها در بدن انسان می باشد که از ریشه عصبی جداگانه ای تشکیل شده است، از ستون فقرات در پایین کمر منشعب شده و سپس این شاخه های عصبی با یک دیگر ترکیب شده و “عصب سیاتیک” را تشکیل می دهند.
مشکلاتی که ایجاد درد سیاتیک می کنند
زمانیکه در ناحیه کمر به پایین خود احساس درد شدید کردید حتما به پزشک متخصص مراجعه کنید تا با معاینات لازم تشخیص دهند که دلیل این درد سیاتیک است یا مشکل دیگری دارید.
علاوه بر درد در ناحیه پایین کمر که نشان دهنده Sciatica می باشد علائم مختلف دیگری هم همچون فتق دیسک کمر، بیماری دژنراتیو دیسک و اسپوندیلولیستزیس یا تنگی کانال نخاعی از مواردی هستند که منجر به درد سیاتیک در شما خواهند شد.
چه زمان درد Sciatica را باید جدی گرفت
متاسفانه باید بگوییم که اکثر ما نسبت به دردهایی که در اعضای بدنمان احساس می کنیم هیچ عکس العملی از خودمان نشان نخواهیم داد و به اصطلاح می گوییم که نسبت به درد انسان آرام و صبوری هستیم.
اما این نادیده گرفتن تا کجا قرار است که ادامه داشته باشد؟!
درباره درد سیاتیک باید بگوییم که این درد از جمله دردهایی است که در شرایط خیلی خاص نیاز به مداخله پزشک و گاها جراحی دارد.
هنگامی که شما یا اختلال عملکرد روده و مثانه یا عفونت هایی که منجر به تومورهای نخاعی شده اند حتما باید به پزشک متخصص مراجعه کنید زیرا این ها همه نشان دهنده درد Sciatica می باشند که باید آن را جدی بگیرید.
بنابراین با توجه به این مسئله که درد سیاتیک در اثر مشکلات بیماری ها ممکن است برایتان به وجود آید برای درمان آن بیشتر باید به دنبال علائم ایجاد این درد باشید.
درد Sciatica در چه افرادی عود می کند
افرادی که میزان خلط دم و بلغم در بدنشان زیاد است در مقایسه با افراد دیگر استعداد بیشتری در ابتلا به دردهای سیاتیکی دارند که برای پیشگیری از این درد سعی کنند که شیوه زندگی خود را تغییر داده و رژیم غذایی مناسبی را در نظر داشته باشند.
همچنین افرادی که دچار اضافه وزن هستند یا به قول خودمان چاق می باشند خطر ابتلا به درد سیاتیک نیز در آن ها بسیار زیاد می باشد.
این افراد به خاطر وزن غیر استاندارد و نامناسبی که دارند در زمان نشستن، برخاستن و راه رفتن باید فشار بیشتری را نسبت به افراد طبیعی تحمل کنند پس احتمال ابتلا به انقباضهای عضلانی در آنها افزایش مییابد و احتمال بروز Sciatica در آن ها نیز چند برابر میشود.
علت درد سیاتیک
علاوه بر شایع ترین علت درد سیاتیک که به آن ها در مطالب بالا اشاره کرده ایم دلایل دیگری هم وجود دارند که می توانند منجر به Sciatica در شما شوند که این علت ها عبارتند از:
- باردرای
- بافت زخمی
- تومور نخاعی
- فشار عضلانی
- عفونت
- شکستگی
- روماتیسم ستون فقرات
درمان درد Sciatica
- اگر شغل شما به گونه ای است که به راحتی می توانید در خانه بمانید چند روز به طور کامل استراحت کنید تا بهبودی نسبی برای شما به وجود آید.
سعی کنید مدت استراحت طولانی نشود زیرا علائم بدتری را به همراه خواهد داشت. - هرگز برای بلند کردن اجسام از روی زمین و یا حتی بغل کردن کودکان کمر خود را خم نکنید. سعی کنید برای این کار از زانوهایتان کمک گرفته و آن ها را خم کنید. به صورت نشسته قرار بگیرید و جسم یا کودک خود را بلند کنید.
- کمپرس آب یخ و آب گرم به صورت جداگانه راه دیگری است که در درمان درد Sciatica به شما کمک خواهد کرد. برای استفاده از کمپرس یخ، مقداری یخ را در داخل حوله تمیزی قرار دهیدو برای مدت زمان 20 دقیقه روی ناحیه ای که درد دارید قرار دهید. در طول روز این کار را 4 بار انجام دهید زیرا که کیسه یخ باعث کاهش التهاب در محل میشود.
- ورزش های کششی انجام دهید زیرا این حرکت ها به بهبود زودتر شما کمک بسیاری می کنند.
در نهایت اینکه
شما دوستان عزیزی که در دسته افرادی هستید که دچار درد سیاتیک می باشید و علت درد سیاتیک را نمی دانید می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر با مشاوران ما از طریق سایت zanoclinic.com در ارتباط باشید.
سئوالات مربوط به درد سیاتیک
نشستن بیش از حد، اضافه وزن، پوشیدن لباس یا کفش نامناسب و عوامل دیگر ممکن است باعث Sciatica شود، یعنی درد عصبی که از قسمت پایین کمر به پاها منتهی میشود و ناشی از فشردهسازی عصب سیاتیک است.
گرما و یخ درمانی متناوب می تواند درد عصب Sciatica را تسکین دهد. یخ می تواند به کاهش التهاب کمک کند، در حالی که گرما جریان خون را در ناحیه دردناک تشویق می کند. گرما و یخ همچنین ممکن است به کاهش اسپاسم عضلانی دردناکی که اغلب همراه با سیاتیک است کمک کند.
درد Sciatica معمولاً خود به خود، یا بدون درمان از بین می رود. پزشک می تواند علت سیاتیک را تشخیص دهد و ممکن است برای تسریع بهبودی درمان داروهایی را تجویز کند.