اگر شما هم جزء آن دسته از افرادی هستید که از بیماری آرتروز رنج میبرید و به دنبال روش های درمانی آرتروز می باشید با مرکز کلینیک زانو دکتر حبیب رشادی در این مقاله همراه شوید.
آرتروز چیست؟
زمانیکه شما سال های طولانی از مفاصل ستون فقرات، مهره ها، مفاصل زانو، تاندون ها، دیسک و ….به صورت ناصحیح استفاده کنید به مروز زمان این اعضاء بدن دچار تغییرات و آسیب هایی خواهند شد که منجر به درد شدیدی می شوند.
دردهای شدید، تغییرات و آسیب هایی که این مفصل ها وارد می شوند منجر به بیماری Arthritis خواهد شد. البته این بیماری اغلب در افراد مُسن بیشتر مشاهده خواهد شد.
متاسفانه باید بگوییم که این بیماری میتواند روی مفصل های بخش های مختلف بدن تاثیر گذار باشد اما شایع ترین بخش هایی که با این بیماری درگیر می شوند عبارتند از:
- مفصل زانو
- لگن
- کمر
- گردن
- مفاصل انگشتان دست
- شانه
- مفصل فک
یک نکته مهم را باید درباره آسیب مفصل زانو بر اثر بیماری Arthritis یادآوری کنیم و آن هم این است که با گذر زمان و درمان های اشتباه مفصل تخریب شده و نیاز به تعویض مفصل زانو می باشد.
در ادامه می خواهیم بیشتر درباره این بیماری و روش های درمانی آرتروز با شما صحبت کنیم.
علائم بیماری آرتروز برای روش های درمانی آرتروز
همانطور که قبل تر هم عنوان کرده ایم بیماری آرتروز می تواند بر مفصل های مختلف بدن تاثیر گذارد.
نکته بسیار مهم درباره این بیماری این است که علائم و نشانه های آن با توجه به مفصل درگیر شده و سن شخص بیمار متفادت می باشد.
اما از شایع ترین علائم بیماری Arthritis می توانیم به موارد زیر اشاره کرد.
- دردهای شدید که گاها با فشار اطراف مفصل ها این درد به وجود می آید
- خشکی و سفتی که حرکت مفصل را محدود میکند
- تورم و تجمع مایع در اطراف مفصل
- صدا دادن مصل هنگام خم کردن آن( مفصل زانو، شانه و…)
- تغییرات شکل مفصل از جمله بزرگ شدن مفصل
علل آرتروز
در مطالب بالا عنوان کردیم که آرتروز چیست و چه علائم و نشانه هایی دارد. همچنین متذکر شدیم که علائم و نشانه های این بیماری بسته به مفصل آسیب دیده و سن فرد بیمار متفاوت می باشد.
اما برای اینکه بتوانیم بهتر و راحتر روش های درمانی Arthritis را با شما عزیزان به اشتراک گذاشته و در این مورد با شما صحبت کنیم بد نیست کمی هم درباره علل این بیماری بدانیم.
- افزایش سن
- جنسیت
- چاقی و اضافه وزن
- سابقه ضرب دیدگی مفصل
- فاکتورهای ارثی
- شغل
افزایش سن
اولین مسئله که میخواهیم درباره علل بیماری آرتروز به شما معرفی کنیم افزایش سن می باشد. معمولا افرادی که در سن 45 سالگی به سر می برند یا تازه وارد این سن شده اند و افراد بالای 65 سال بیشتر در معرض ابتلا به Arthritis قرار دارند.
جنسیت
شاید برایتان جالب باشد که بدانید جنسیت یکی دیگر از علل بسیار مهم در آرتروز و روش درمان آن می باشد. این بیماری تا قبل از 50 سالگی در مردان بیشتر از زنان شایع می باشد اما بعد از 50 سالگی این زنان هستند که در معرض خطر بیشتر Arthritis قرار دارند.
چاقی و اضافه وزن
بارها در مقاله های مختلف به این مسئله اشاره شده است که داشتن اضافه وزن یک هشدار برای افرادی است که در معرض ابتلا به آرتروز می باشند.
زمانیکه شما دچار اضافه وزن و چاقی شوید این مفصل های زانو و ستون فقرات شما هستند که بیشتر متوجه خطر Arthritis می باشند چرا که باید وزن بیشتری را تحمل کنند.
سابقه ضرب دیدگی مفصل
ضربه هایی که در تصادفات و یا ورزش کردن به مفصل ها وارد می شوند شاید در ابتدا چندان خطری نداشته باشند اما به مرور زمان و در صورت درمان ناصحیح منجر به آرتروز می شوند.
فاکتورهای ارثی
یکی از مهم ترین فاکتورهای مربوط به علل آرتروز، فاکتور ارثی و وراثتی می باشد. این احتمال زیاد است که شما این بیماری را از والدین خود به ارث برده باشید.
شغل
اما آخرین مورد درباره علل بیماری آرتروز شغل شما می باشد. متاسفانه در بازار کار، مشاغل و کارهای زیادی وجود دارند که نیاز بیش از اندازه ای به خم کردن مفصل در آن ها می باشد یا اینکه شما باید وسایل سنگینی را حمل و جابه جا کنید.
اگر شما در شغل خود هر یک از مواردی که اشاره کرده ایم را انجام می دهید نیاز است که حتما برای ویزیت به بهترین متخصص ارتوپد مراجعه کنید تا با معایناتی که انجام می دهند خیال شما را راحت کنند که آیا به این بیماری مبتلا می باشید یا خیر؟!
روش های درمانی آرتروز
تا به اینجای کار برایتان عنوان کردیم که آرتروز چیست؟ چه علائمی دارد؟ علل بیماری آرتروز چیست؟
درباره هریک از علل مربوط به Arthritis هم به اختصار اطلاعاتی را در اختیار شما عزیزان قرار داده ایم. حال می خواهیم درباره روش های درمانی آرتروز، ویدئویی را در اختیار شما عزیزان قرار دهیم که در مرکز کلینیک زانو دکتر حبیب رشادی برای شما آماده کرده ایم.
در فیلم زیر دکتر حبیب رشادی بهترین متخصص ارتوپد در تهران برای شما عنوان کرده اند که برای درمان آرتروز چه روش هایی وجود دارد و کدام یک از روش ها تاثیر و نتیجه بهتری دارد.
پیشگیری از آرتروز
بدون شک این ضرب المثل را شنیده اید که عنوان کرده است” پیشگیری بهتر از درمان است” . چقدر به این جمله اعتماد و باور دارید؟
تا به حال شده احساس کرده باشید دارید سرما میخورید و بلافاصله برای خودتان دارو و روش های درمان خانگی را تجویز کرده باشید تا از شدیدتر شدن سرماخوردگی خود پیشگیری کنید؟
درباره آرتروز نیز به همین شکل است. شما می توانید با رعایت برخی از موارد و انجام دادن کارهایی که در ادامه به آن ها اشاره کرده ایم از روند پیشرفت Arthritisجلوگیری کنید.
- ورزش کند
- استراحت کنید
- قند خون خود را کنترل کنید
سه موردی که در این بخش به آن ها اشاره کرده ایم مهم ترین مواردی هستند که با رعایت و اجراء آن ها می توانید روند پیشرفت آرتروز را کنترل کنید.
ورزش هایی همچون ایروبیک و تمرینات بدنی از تاثیر گذار ترین حرکات ورزشی هستند که در این مورد می توانند به شما کمک زیادی کنند.
انجام این ورزش ها باعث حفظ سلامت مفاصل، تسکین درد و سفتی مفاصل، بهبود استحکام و قوای عضلانی و داشتن وزن بدنی متعادل می شود.
در نهایت اینکه
امیدواریم که با ارائه این مقاله توانسته باشیم به شما دوستان و عزیزان کمک کرده باشیم تا با روش های درمانی آرتروز به خوبی آشنا شوید .
مشاوران مرکز کلینیک زانو دکتر حبیب رشادی از طریق سایت zanoclinic.com پاسخگوی سوالات، انتقادات و پیشنهادات شما عزیزان می باشند.