روماتیسم یک بیماری خود ایمنی است که تقریباً 1 میلیون بزرگسال در ایالات متحده به آن مبتلا شده اند. روماتیسم بیماری است که قدرت تشخیص سلول های سالم از ناسالم را در بدن ندارد و به آن ها حمله می کند. اینکار باعث می شود در مفاصل بدن شما التهاب هایی به وجود آید که موجب سفتی، تورم، درد و… در شما می شوند. راههای مختلف بسیاری وجود دارند که به کمک آن ها میتوانید با این بیماری مبارزه کنید اما یک راه ساده تر شناخت غذاهای ضد روماتیسمی می باشد.
انوع روماتیسم
همانطور که قبل تر هم اشاره کردیم روماتیسم یک بیماری خود ایمنی می باشد که دارای انواع مختلفی است که با مشاهده علائم و نشانه های این بیماری نیاز است که حتما برای تشخیص صحیح نوع بیماری روماتیسم به بهترین متخصص ارتوپد یا پزشک متخصص در این زمینه مراجعه کنید. انواع این بیماری عبارتند از:
- آرتریت
- نقرس
- التهاب رگ
- لوپوس
- سندروم شوگِرن
تشخیص روماتیسم
برای اینکه بتوانید به درستی غذاهای ضد رماتیسمی را برای درمان بیماری روماتیم خود استفاده کنید نیاز به تشخیص نوع این بیماری دارید و اینکه دچار بیماری روماتیسم شده اید یا نه باید به یک سری معیارهای مهم توجه داشته باشید معیارهایی همچون مواردی که در ادامه به آن ها اشاره کرده ایم.
- صبح که از خواب بیدار می شوید احساس کنید که مفاصل شما خشک شده اند و این مسئله چیزی نزدیک به یک ساعت طول بکشد.
- متورم شدن حداقل 3 مفصل از مفاصل بدن شما نشان دهنده بیماری روماتیسم می باشند.
- علاوه بر متورم شدن آن سه مفصل گاهی وقت ها ممکن است که تنها دو مفصل قرینه در بدن شما متورم شوند که این موضوع هم یک نشانه دیگر است.
- تست های آزمایشگاهایی مانند فاکتور روماتوئیدیRF مثبت می تواند در تشخیص این موضوع به شما کمک بسیاری کند.
- درد و سوزش در ناحیه استخون دست و پا از دیگر مواردی است که در تشخیص بیماری روماتیسم می تواند به شما کمک کند که به راحتی با انجام یک آزمایش رادیو گرافی می توانید از این مسئله اطمینان حاصل کنید.
لیست عذاهای ضد روماتیسمی
از میان مواد غذایی که ما روزانه از آن ها برای خورد و خوراک استفاده می کنیم برخی از مواد غذایی هستند که گزینه مناسبی برای مبارزه با بیماری روماتیسم به شمار می آیند که در ادامه به اصلی ترین غذاهای ضد روماتیسمی اشاره کرده ایم.
- غلات
- حبوبات
- میوه ها
- ادویه جات کامل
میوه ها
خوب از میان غذاهایی که برای درمان و پیشگیری از روماتیسم مفصلی در متن بالا به آن ها اشاره کردیم میوه ها یکی از دسته بندی های مربوط به غذاهای ضد روماتیسمی معرفی شده اند که خود آن ها نیز دارای مدل های بسیار زیادی می باشند. از میوه هایی که به عنوان غذای ضد روماتیسمی به آنها می توان اشاره کرد عبارتند از:
- آلو
- گریپ فروت
- انگور
- بلوبری
- موز
- انار
- انبه
- هلو
- سیب
غلات و حبوبات
یکی دیگر از غذاهایی که برای روماتیسم مفید می باشند غلات ها هستند که شامل: بلغور(جو دوسر)، نان گندم کامل و برنج کامل است، در حالی که بخش غلات کامل ذرت، چاودار، جو، ارزن، سورگوم و دانه قناری را به مخلوط اضافه می کند.
دکتر گوپتا می گوید: مصرف منظم الیاف غذایی خاص همچون سبزیجات، میوه ها و ادویه جات به از بین بردن اجزای سازنده التهاب به بیماران در مدیریت اثرات روماتیسم کمک کند.همچنین وی می گوید: گنجاندن پروبیوتیک ها در رژیم غذایی می تواند پیشرفت و علائم این بیماری را کاهش دهد.
نظریه متخصصین در زمینه مواد غذایی ضد روماتیسم
تحقیقات و مطالعات پزشکی نشان داده اند که استفاده از رژیم غذایی مناسب و مصرف مواد غذایی شیمیایی می تواند اثرات مثبت بسیاری روی فرد مبتلا به روماتیسم داشته باشد. در حقیقت پیشنهاد اغلب متخصصین ارتوپد این است که غذاهای ضد روماتیسمی می توانند جایگزین مناسبی برای داروهای شیمایی باشند.
مزیت غذاهای ضد روماتیسمی
داروهای تغذیه ای یا همان مواد غذایی ضد روماتیسمی نسبت به داروهای شیمیایی دارای مزیت بسیاری هستند زیرا با هیچ عارضه ای همراه نیستند، از منابع طبیعی نشات می گیرند و ارزان ترند. اما این بدان معنا نمی باشد که می توانید در مصرف این داروهای تغذیه ای افراط کنید.
جمع بندی
مصرف غذاهای ضد روماتیسمی هم بهتر است طبق نظر و تجویز بهترین متخصص ارتوپد و پزشک مربوطه صورت گیرد و سر خود اقدامی انجام نگیرد. دلیل آن هم این است که اجزای تشکیل دهنده این مواد غذایی با توجه به جغرافیا و شرایط آب و هوایی متفاوت می باشند، بنابراین بیماران باید از نیازهای تغذیه ای، آلرژی ها و هرگونه سابقه بیماری مرتبط با غذا مطلع باشند.