نکروز چیست؟
یکی از عارضه ها و مشکلاتی که در بافت استخوان به وجود می آید نکروز است که علت اصلی آن خون رسانی های بسیار ضعیف در بدن می باشد که باعث مردن بافت های استخوانی می شود. این بیماری از جمله بیماری هایی است که استخوان ناحیه بالای ران را بیشتر تحت تاثیر قرار میدهد.
البته این بدان معنا نمی باشد که نکروز با دیگر ساختار استخوان بدن کاری ندارد بلکه میتواند استخوان های فک، دست، آرنج، شانه، زانو و… را نیز تحت تاثیر قرار دهد و در صورت مشاهده هر نوع علائمی از این بیماری باید در اسرع وقت به بهترین متخصص ارتوپد مراجعه شود.
مسئله ای که باید درباره بیماری نکروز چیست؟ بدانید این است که این بیماری با گذر زمان پیشرفت خواهد کرد که گاهی تنها از خود یک سری علائم جزئی را نشان خواهد داد. نام دیگر بیماری نکروز” ایسکمیک استخوان” نیز می باشد.
علل بیماری نکروز
خب همه بیماری ها دارای علت های منحصر به فرد خود می باشند برخی علائم و علت های مشابه دارند و برخی دیگر نه.
نکروز نیز از آن دسته بیماریهایی است که علل مختلف بسیاری دارد که همگی آن ها باعث می شوند که خون رسانی در بافت های استخوانی بدن شما به درستی صورت نگیرد از شایع ترین علل بیماری نکروز می توانیم به موارد زیر اشاره ای داشته باشیم.
- استفاده بیش از اندازه مشروبات الکلی
- بیماری های مادرزادی
- شکستگی
- ضرب دیدگی استخوان ها
- در رفتگی مفاصل
- آسیب دیدگی عروق خونی
- استفاده طولانی مدت از داروهایی مانند کورتیکواستروئیده
- مبتلا بودن به بیماریهای خونی
- مبتلا بودن به آرتریت روماتوئید، لوپوس و…
یا معنا و مفهوم اینکه بیماری نکروز چیست؟ تا حدودی آشنا شدید و متوجه شدید که علت مبتلا شدن به این بیماری چه چیزهایی می باشد اما حال بد نیست درباره علائم و شانه های این بیماری هم کمی اطلاعات داشته باشید تا خدای نکرده در صورت مشاهده هریک از آن ها و احتمال دادن به اینکه دچار نکروز شده اید به بهترین متخصص ارتوپد در تهران مراجعه کنید و با معاینات لازم از حدس و گمان خود اطمینان خاطر بدست آورید.
علائم بیماری نکروز عبارتند از
اگر کشاله ران شما درد بگیرید و درد به سمت پایین ران سرایت کرده و به زانو برسد یکی از نشانه هایی است که خطر مبتلا شدن شما به نکروز را تایید می کند.
درد مچ دست و ضعیف شدن انگشتها از دیگر نشانه ها و علائم این بیماری است
درد شانه و گرفتگی قسمت فوقانی بازو نیز می تواند نشانه بیماری نکروز در شما باشد که تشخیص قطعی آن با پزشک متخصص است
برخی از موافع هم درد به شکل ناگهانی در استخوان های بدن به وجود می آید و به اندازه ای شدید است که با گذشت زمان ممکن است پایان پیدا کند
هنگامی که بافت استخوان میمیرد و استخوان فرو میریزد، ممکن است غضروف پوشاننده مفصل ثبات خود را از دست بدهد. اگر استئونکروز در نزدیک یک مفصل مانند مفصل ران یا زانو رخ دهد، ممکن است سطح مفصل فرو بریزد.
تشخیص نکروز
برای اینکه بتوانید تشخیص دهید که به بیماری نکروز مبتلا شده اید با خیر باید یک سری آزمایشات همچون عکسبرداری رادیولوژی، ام آر آی، سی تی اسکن و اسکن استخوان را انجام دهید تا پزشک متخصص در این زمنیه بهتر بتواند تشخیث دهد که با نشانه ها و علائمی که شما مشاهده کرده اید آیا تشخیص خودتان از مبتلا بودن به نکروز صحیح بوده یا نه؟!
پیشگیری
خوشبختانه راه حل هایی برای تمام بیماری ها وجود دارد که با انجام دادن آن ها میتوانید از مبتلا شدن خود به آن بیماری پپیشگیری کنید. طبیعتا برای پیشگیری از بیماری نکروز هم راه حل هایی وجود دارد که ما به شما آن ها را معرفی خواهیم کرد. برای کاهش خطر ابتلا به نکروز آواسکولار و بهبود وضعیت عمومی سلامت خود سعی کنید سطح کلسترول خون خود را همیشه پایین نگه دارید زیرا که ذرات کوچک چربی که در بدن شما وجود دارند از شایعترین موادی هستند که رگهای خونی را مسدود کرده و مانع خونرسانی به استخوانها بدن می شوند.
درمان نکروز
و اما راه درمان بیماری نکروز، استفاده از داروهای ضدالتهابی غیر استروئیدی، داروهای مربوط به پوکی استخوان، داروهای کاهنده کلسترول و رقیق کننده خون، استراحت و همچنین درمان های فیزیکی از جمله روش هایی هستند که برای درمان بیماری نکروز مورد استفاده قرار می گیرند البته تمام این راه های درمانی باید طبق نظر و تشخیص متخصص انجام شود و هرگز نباید سرخود کاری را انجام داده و یا دارویی را مصرف کنید.