شاید بسیاری از شما این موضوع را ندانید که استحکام استخوان به دو عامل بسیار مهم بستگی دارد یکی مقدار توده و دیگری کیفیت استخوان می باشد که در بیماری پوکی استخوان این موضوع با اختلال های بسیاری مواجه شده است. علائم پوکی استخوان در افراد مختلف متغییر می باشد.
متخصصین ارتوپد بیان کرده اند زمانیکه شما دچار این بیماری می شوید استحکام استخوان های شما مخصوصا در ناحیه زانو کم شده و می تواند نتایج بسیار خطرناکی را برای شما به همراه داشته باشد که یکی از این خطرات تعویض مفصل زانو می باشد.
پوکی استخوان چیست؟
برای اینکه بهتر با بیماری Osteoporosis آشنا شوید باید بگوییم که بیماری شایعی می باشد که باعث ضعیف شدن استخوان ها در بدن شما شده و خطر شکستگی استخوان ها را نیز در شما افزایش می دهد.
هنگامی که شما دچار بیماری پوکی استخوان می شوید با زمین خوردن های ساده و حتی ضربه های بسیار معمولی که به استخوان های بدن شما وارد می شود امکان این وجود دارد که استخوان دچار شکستگی شود.
شکستگی های مربوط به Osteoporosis معمولا در لگن، مچ دست و ستون فقرات رخ می دهد.
شاید این موضوع را ندانید که استخوان بافتی زنده را در بدن شما تشکیل می دهد که مدام جذب و جایگزین می شود و در زمان رخ دادن این بیماری تولید استخوان های جدید با مرگ استخوان های قدیمی برابر نمی باشد.
این بیماری در خانم ها و آقایان متفاوت می باشد اما با تمام اینها افراد سفید پوست و خانم های آسیایی بیشتر در خطر ابتلا به این بیماری قرار دارند.
دلایل ابتلا به Osteoporosis
در مطلب بالا به این موضوع اشاره کردیم که پوکی استخوان در زنان و مردان مختلف می باشد و این موضوع نشان دهنده دلایل مختلف بسیاری می باشد.
این بیماری بیشتر زمانی رخ می دهد که تولید استخوان های جدید با مرگ استخوان های قدیمی برابر نباشد در چنین مواقعی است که تراکم استخوان شما کاهش پیدا کرده و منجر به Osteoporosis در بدن شما می شود.
دلایل و عواملی که می تواند در این مورد نقش مهمی را ایفا نماید شامل خطرات و عوامل تغییر ناپذیر، سطح هورمونی، عوامل تغذیه ای، مصرف داروهای استروئیدی و سبک زندگی شما می باشد.
تشخیص پوکی استخوان
برای اینکه بتوانید این موضوع را تشخیص دهید که آیا شما هم در دسته افرادی هستید که دچار بیماری Osteoporosis شده اید یا خیر باید بگوییم که برای این تشخیص می توانید تست های مربوط به این بیماری را انجام دهید تا خیال خود را راحت کنید. تست هایی همچون تست با اشعه ایکس یکی از راه های تشخیص این بیماری می باشد.
در صورتیکه در دسته افرادی هستید که علائم پوکی استخوان را در خود مشاهده کرده اید باید برای تشخیص این بیماری تست تراکم استخوان را انجام دهید.
- سن شما بالای 65 سال
- خانم های یائسه
- مبتلایان به بیماری دیابت
- تیروئید
- بیماری های کبدی و کلیوی
درمان پوکی استخوان
هیج بیماری در دنیای حاضر وجود ندارد که راه درمانی برای آن توسط متخصصین و پزشکان مجرب ارائه نشده باشد.
بسیاری از درمان هایی که برای بیماریOsteoporosis انجام می شود در جلوگیری از کاهش تراکم استخوان و پیشگیری از شکستگی استخوان نیز مفید می باشند.
بسیاری از پوکی های استخوان به خاطر نوع تغذیه و رژیم غذایی به وجود می آیند که توانسته اند سبک زندگی شما را مدیریت کنند و آن ها را تغییر دهند.
اما راه هایی که برای درمان این بیماری می توانیم در این مقاله به شما توصیه کنیم شامل موارد زیر می باشند.
- انجام دادن ورزش هایی که به تقویت ماهیچه های شما کمک می کنند
- ترک کردن سیگار
- استفاده از داروهای درمان پوکی استخوان
- اجتناب از مصرف الکل
- استفاده از مکمل های حاوی کلسین و ویتامین D
پیشگیری از Osteoporosis با ورزش
علاوه بر رژیم های غذایی مناسبی که می گیرید و با توجه به مواردی که در مطلب بالا به آن ها اشاره کردیم برای درمان از بیماری Osteoporosis می توانید با انجام دادن ورزش های مناسب نیز از بروز و ابتلا به این بیماری نیز جلوگیری کنید.
ورزش کردن قسمت مهمی از برنامه های Osteoporosis به حساب می آید فعالیت های ورزشی که شما انجام می دهید برای ساخته شدن و حفظ استخوان از کودکی تا سنین بالاتر دارای اهمیت بالایی می باشد.
انجام دادن نرمش های تقویتی می تواند در پیشگیری از پوکی استخوان به شما کمک بسیاری کند البته این موضوع را باید در نظر داشته باشید که در انجام ورزش، فشار ناگهانی بر روی استخوان ها وارد نکنید و از ورزش هایی که ممکن است ضربه های زیادی به استخوان ها بزنند خودداری کرد.
در نهایت اینکه
در انتهای این مطلب باید بگوییم که پوکی استخوان و علائم پوکی استخوان از جمله بیماری هایی است که می تواند کل بدن را تحت تاثیر خود قرار دهد.
انجام رژیم غذایی سالم و مناسب می تواند از زوند پیشرفت این بیماری تا حدودی پیشگیری کند. فراموش نکنید اگر هر یک از علائمی که خبر از این بیماری می دهند را در خود یا اطرافیانات مشاهده کردید نیاز است که حتما به متخصص ارتوپد و پزشک متخصص مراجعه کنید.
مشاوران و همکاران ما نیز از طریق سایت zanoclinic.com راهنمای شما خواهند بود و به پرسشی ها، انتقادات و پیشنهادات شما پاسخ خواهند داد.
سئوالات مربوط به پوکی استخوان
میانگین امید به زندگی بیماران مبتلا به پوکی استخوان در زنان زیر 75 سال و در مردان زیر 60 سال بیش از 15 سال است.
شما می توانید با ورزش منظم مانند پیاده روی از تحلیل رفتن استخوان جلوگیری کنید. اگر پوکی استخوان یا استخوان های شکننده دارید، پیاده روی سریع منظم می تواند به استحکام استخوان ها کمک کرده و خطر شکستگی را در آینده کاهش دهد.
فعالیت هایی مانند پریدن، دویدن می تواند منجر به شکستگی استخوان های ضعیف شود. به طور کلی از حرکات تند و سریع اجتناب کنید. تمریناتی را با حرکات آهسته و کنترل شده انتخاب کنید.