یکی از اصلی ترین مشکلات که این روزها افراد بسیاری با آن مواجه هستند و برای درمان سریع خود به بهترین متخصص ارتوپد مراجعه می کنند زانو درد می باشد که به عوامل بسیاری بستگی دارد. راه های درمان درد در ناحیه زانو بسیار زیاد می باشند که یکی از این راه های درمان استفاده از زانو بند طبی می باشد که در مقاله امروز می خواهیم به آن بپردازیم.
زانو درد
دردی که در زانو خود چه در بخش داخلی و چه در بخش خارجی احساس می کنید را درد زانو می گویند که برای تشخیص نوع درد باید به سابقه پزشکی خود رجوع کرده و آن ها را مورد مطالعه قرار دهید و با پزشک مربوطه خود نیز آن را در میان بگذارید.
سابقه پزشکی شما شامل موارد زیر می باشد:
مشخص کردن ناحیه ای که در آن احساس درد می کنید مانند جلو یا پشت زانو، زمان شروع شدن درد زانو، نوع حسی که در زانو خود احساس می کنید مانند تیر کشیدن و احساس سوزش در زانو
علاوه بر تمام مواردی که در بالا به آن ها اشاره کردیم متخصص و پزشک مربوطه مفصل زانو شما را نیز مورد بررسی قرار می دهید زیرا ممکن است در اثر آسیب هایی که به ناحیه زانو وارد شده است مفصل تخریب شده باشد و نیاز باشد که شما راه های درمان خود را از قیبیل استفاده از زانو بند طبی و یا جراحی تعویض مفصل زانو انجام دهید تا مجدد بتوانید همانند قبل به حرکات روزمره خود ادامه دهید
انواع زانو درد
مشکلاتی که در ناحیه زانو برای شما به وجود می آید می تواند هر دو زانو شما را تحت تاثیر قرار دهد. یکی از اصلی ترین دلایل زانو درد صدمه و ضربه خوردن به ناحیه زانو می باشد. البته بیماری های مختلف بسیاری وجود دارند که آن ها هم می توانند از عوامل زانو درد باشند.
صدماتی که در ناحیه زانو به وجود می آیند برگرفته از کوفتگی، ضربه و پیچ خوردگی می باشند. پیچ خوردگی معمولا در هنگام ورزش کردن به وجود می آیند.
در ادامه می خواهیم به انواع زانو درد که برخی از آن ها را می توان با استفاده از زانو بند طبی تا حد ممکن درمان کرد اشاره ای داشته باشیم.
- مینیسک آسیب دیده
- آرتروز
- تاندونیت
- کشیدکی مفصل زانو و ران
- در رفتگی زانو
علایم زانو درد
گفتیم که زانو بخش بسیار حساسی در بدن می باشد که نیاز به مراقبت های ویژه ای دارد و بنا به دلایل بسیاری ممکن است که دچار آسیب دیدگی شود.
علائمی که با مشاهده آن ها باید به متخصص ارتوپد مراجعه کنید عبارتند از: ورم دردناک همراه با تب، عدم توانایی در ایستادن، لنگ زدن، بی حسی در پای آسیب دیده، ناهنجاری ها و ظاهر غیر طبیعی زانو
زانو بند طبی
یکی از رایج ترین وسایل حمایت کننده از زانوهای آسیب دیده زانو بند طبی می باشد که ثبات، پایداری و ایجاد گرما را در ناحیه زانو برای شما به وجود می آورد در زمان استفاده و تهیه از این وسیله باید اندازه مناسب، نوع و جنس آن را مشخص کرده و به صورت خود سرانه زانو بند را تهیه نکنید.
بستن خودسرانه زانو بند طبی نه تنها در بهبود درد زانو شما تاثیری ندارد بلکه ممکن است عضلات آسیب دیده در ناحیه زانو را نیز ضعیف تر کرده و به شدت درد زانو بیافزاید
زانو بندهای طبی حرکت های مفصلی را تحت کنترل خود قرار داده و از رباط های زانو نیز حمایت می کنند. این نوع زانو بندها بیشتر برای زانوهای آسیب دیده که هنوز دارای حرکت هستند و زانوهایی که حرکت خود را از دست داده اند مورد استفاده قرار می گیرد.
فواید زانو بند طبی
- نگهدارنده زانو
- کاهش دهنده درد زانو
- پیشگیری از آسیب دیدگی های زانو
- ثبات و پایداری زانو
انواع زانو بند
هنگامی که می خواهید زانو بند طبی مورد نظر خود را تهیه کنید در مرحله اول باید انواع زانو بند را بخوبی بشناسید تا بتوانید زانو بند مناسب را انتخاب نمایید.
زانو بند دارای چندین نوع مختلف می باشد که هرکدام از آن ها ویژگی های منحصر به فرد خود را دارا می باشند. زانو بندها به طور کلی به چند گروه زیر تقسیم بندی می شوند زانو بندهای عملکردی، جلوگیری کننده، تخلیه کننده وزن و بازسازی کننده.
انتخاب زانو بند بر اساس جنس
یکی دیگر از موارد بسیار مهمی که در خرید زانو بند باید مورد توجه قرار گرفته شود جنس زانو بند می باشد. همانطور که در بالا به انواع زانو بند اشاره کردیم جا دارد که در ادامه زانو بندها را براساس جنس نیز در طبقه بندی جداگانه ای قرار دهیم.
زانو بند طبی براساس جنس به زانو بندهای نئوپرن، زانو بندهای حوله ای تقسیم بندی می شوند.
انتخاب زانو بند براساس نوع
- زانو بند آتل دار
- زانو بند کشکک بسته
- زانو بند کشکک باز
- زانو بند فنر دار
- زانو بند آرتروزی
- زانو بند ساده
زانو بند طبی برای چه منظوری مناسب است؟
به این موضوع اشاره کردیم که زانو بند انواع مختلفی دارد که هر یک ویژگی های منحصر به فرد خود را دارا می باشند.
یکی از انواع زانو بند، زانو بندهای ساده کشی می باشند که تنها می توانند حفاظت کننده از زانو باشند. اما نوع دیگر از زانو بند به نام زانو بند طبی وجود دارد که برای عوارض خفیف زانو مانند رگ به رگ شدن، آرتروز، التهاب تاندون میانی، ساییدگی غضروف، التهاب کیسه های مفصلی، بیماری کندرومالاسی مورد استفاده قرار می گیرند که برای ناپایداری و درد متوسط تا شدید زانو بسیار مناسب می باشند.