با ما همراه باشید تا در کلینیک زانو دکتر حبیب رشادی بهترین متخصص ارتوپد در تهران با شما عزیزان بیشتر درباره سندرم پیریفورمیس صحبت کنیم و درباره علائم این سندرم و تشخیص سندرم پیریفورمیس اطلاعات لازم را در اختیارتان قرار دهیم.
سندرم پیریفورمیس چیست؟
شاید برای شما هم پیش آمده باشد که از درد کمر طاقتات طاق شده باشد و نتوانید به راحتی به انجام کارهای روزمره خود بپردازید.
یکی از مشکلاتی که باعث به وجود آمدن این مشکل می شود به وجود آمدن سندرمی به نام سندرم پیرفورمیس می باشد که در این مقاله می خواهیم بیشتر به آن بپردازیم.
در یک تعریف ساده می توان سندرم پیریفورمیس اینگونه تعریف کرد، وضعیتی است که در آن عضله پیریفورمیس که در باسن و نزدیک مفصل لگن واقع شده است دچار گرفتگی می شود.
این مسئله می تواند باعث ایجاد درد در ناحیه باسن شود.
عضله پیریفورمیس همچنین می تواند باعث تحریک کردن عصب سیاتیک شده و با درد، بیحسی و گزگز در پشت ساق و داخل پا همراه باشد.
مشخصات عضله پیریفورمیس
عضله پیرفورمیس دارای مشخصات زیر می باشد
- از پایین ستون فقرات شروع و به سطح بالایی استخوان ران متصل میشود
- به چرخش لگن و چرخاندن ساق و پا به بیرون کمک میکند
- به صورت مورب قرار گرفته و عصب سیاتیک به صورت عمودی مستقیماً زیر آن قرار دارد
علل Piriformis syndrome
دانستید که سندرم پیرفورمیس چیست؟ دارای چه مشخصاتی می باشد. حال در این بخش می خواهیم به علل ایجاد این سدرم اشاره ای داشته باشیم.
از اصلی ترین علل ایجاد این سندرم می توان به موارد زیر اشاره کرد.
- اسپاسم عضلانی در عضله پیریفورمیس
- سفت شدن عضله
- تورم عضله پیریفورمیس
- خونریزی در ناحیه عضله پیریفورمیس
علائم سندرم پیریفورمیس
تمامی مشکلات و بیماری هایی که برای هریک از اعضاء بدن از جمله مفصل ها به وجود می آیند دارای یک سری علائم و نشانه هایی می باشند.
دوستان و بیماران زیادی با مراجعه به کلینیک زانو به این مسئله اشاره داشته اند که دچار حساسیت حاد در باسن و درد سیاتیک در پشت ران و ساق پا می باشند.
این موارد می تواند نشان از سندرم پیریفورمیس باشد. اما برای اینکه بتوانید به درستی تشخیص دهید که آیا دچار این سندرم شده اید یا نه به مهم ترین و اصلی ترین علائم این سندرم در ادامه اشاره کرده ایم.
از علائم و نشانه های معمولی این سندرم موارد زیر می باشند.
- درد مبهم در باسن
- درد پشت ران، ساق پا و پا
- درد هنگام بالا رفتن از پله ها یا شیب ها
- افزایش درد پس از نشستن طولانی مدت
- کاهش دامنه حرکتی مفصل ران
ایننکته بسیار مهم را به خاطر داشته باشید که علائم و نشانه های این سندرم در اعلب موارد بعد از نشستن های طولانی، راه رفتن یا دویدن بدتر میشود و ممکن است پس از دراز کشیدن به پشت احساس بهتری داشته باشید.
تشخیص سندرم پیریفورمیس
برای تشخیص سندرم پیرفورمیس روش های مختلفی وجود دارد. راه های تشخیص این سندرم شامل تاریخچه پزشکی شخص بیمار، معاینات فیزیکی و آزمایش های مخصوص می باشد.
شاید بد نباشد این موضوع مهم را هم بدانید که این سندرم در اغلب موارد با رد عارضه هایی مانند دیسک کمر، اختلال عملکرد مفصل ساکروایلیاک ، تشخیص داده میشود.
در ادامه درباره هر یک از روش های تشخیص این سندرم اطلاعات مختصری را در اختیارتان قرار داده ایم.
معاینه فیزیکی برای تشخیص سندرم پیرفورمیس
این روش از روش های مربوط به تشخیص سندرم پیرفورمیس شامل معاینه مقصل ران و پاها می باشد.
این روش به شما خواهد گفت که آیا حرکت هایی که انجام می دهید باعث افزایش کمردرد یا درد اندام تحتانی (درد سیاتیک) میشوند یا نه.
تاریخچه پزشکی برای تشخیص سندرم پیرفورمیس
اما، در روش تاریحچه پزشکی برای تشخیص سندرم پیرفورمیس به بررسی عمیق علائم شخص بیمار پرداخته می شود.
شما باید در این روش به دقت هر آنچه برایتان رخ میدهد را به پزشک خود بگویید. مثلا اینکه چه موقعیتها یا فعالیتهایی باعث بهتر یا بدتر شدن علائم میشوند.
یا اینکه چه مدت علائم وجود دارند، آیا به تدریج یا پس از یک آسیب ناگهانی این علائم شروع می شوند، و تاکنون چه درمانهایی امتحان شده است.
آزمایش های تشخیص سندرم پیرفورمیس
اما آخرین روش از روش های مربوط به تشخیص این سندرم انجام یک سری آزمایش ها و تست های مخصوص می باشد.
از جمله تست هایی که برای تشخیص این سندرم باید انجام دهید اشعه ایکس می باشد.
این آزمایش که با تصویر برداری از ستون فقرات انجام می شود به تنهایی نمی تواند مشخص کند که آیا عصب سیاتیک در عضله پیریفورمیس تحریک شده است یا خیر.
بنابراین با کمک یک سری آزمایش های دیگر همچون ام آر آی می توان برای رد سایر عارضه هایی که علائم مشابه سندرم پیریفورمیس را ایجاد میکنند استفاده کرد.
در نهایت اینکه
امید است با شرح موارد ذکر شده در این مقاله توانسته باشیم برای شما دوستان عزیز به خوبی شرح داده باشیم چه سندرم پیریفورمیس چیست؟ چه علائم و نشانه هایی دارد، علل وجود این سندرم چیست؟ و اینکه راه های تشخیص سندرم پیریفورمیس چه می باشد؟!
شما عزیزان می توانید برای کسب اطلاعات و راهنمایی های بیشتر با مشاوران کلینیک زانو از طریق سایتzanoclinic.com در ارتباط باشید.