همه ما در زندگی بارها شده است که دچار پیچ خوردگی مچ پا شده باشیم و به آن اهمیت زیادی نداده باشیم. خب، ناآگاهی از نشانه های پیچ خوردگی مچ پا می تواند به مرور زمان مشکلاتی همچون آسیب به رباط ها، تاندون ها، رگ های خونی و غضروف مچ پا را به همراه خواهد داشت.
امروز در کلینیک زانو دکتر حبیب رشادی بهترین متخصص ارتوپد در تهران می خواهیم با شما عزیزان بیشتر در این مورد صحبت کنیم.
پیچ خوردگی مچ پا
قبل از آنکه بخواهیم درباره نشانه های پیچ خوردگی مچ پا برایتان توضیح دهیم نیاز است که کمی درباره نحوه پیچ خوردگی مچ پا نیز بدانید.
این اتفاق زمانی رخ می دهد که رباط های قوی حمایت کننده مچ پا فراتر از حد خود کشیده می شوند و پاره می شوند.
پیچ خوردگی مچ پا از جمله آسیب های شایعی است که در همه انسان ها رخ می دهد. اما میزان آسیب دیدگی در هر فرد متغییر می باشد.
اکثر پیچ خوردگی ها آسیب های جزئی هستند که با درمان های خانگی مانند: استراحت و استفاده از یخ بهبود می یابند.
اما این دلیل نمی شود که شما این نوع آسیب دیدگی را نادیده بگیرید و به پزشک متخصص مراجعه نکنید.
به خاطر داشته باشید که بدون درمان و توانبخشی درست، پیچ خوردگی شدیدتر شده و می توانید به سایر قسمت های پای ما همچون مفاصل زانو نیز رسیده و مشکلات طولانی تری را برایتان به وجود آورد.
پیچ خوردگی مچ پا
نشانه های پیچ خوردگی مچ پا
نشانه ها و علائم مختلفی وجود دارند که باعث پیچ خوردگی مچ پا می شوند که آگاهی از آن ها می تواند به شما کمک کند تا در صورت به وجود آمدن این مشکل سریعتر به پزشک متخصص مراجعه کنید.
بار دیگر یادآوری می کنیم که نادیده گرفتن پیچ خوردگی مچ پا می تواند مشکلاتی همچون آرتریت را با خود به همراه داشته باشد که نتیجه آن آسیب رساندن به مفصل زانو می باشد که برای درمان نیاز است فرد آسیب دیده عمل جراحی تعویض مفصل زانو انجام دهد.
مهم ترین نشانه های پیچ خوردگی مچ پا عبارتند از:
درد یا حساسیت
تورم یا کبودی
محدوده حرکتی محدود
بی ثباتی
صدای کوبیده شدن مچ پا
درد یا حساسیت
اولین نشانه از نشانه های پیچ خوردگی مچ پا، درد است. زمانیکه مچ پای شما دچار پیچ خوردگی می شوداگر رباط دلتوئیدرگ به رگ شود، قسمت داخلی مچ پا آسیب می بیند.
همچنین هنگام تلاش برای وزن دادن بر روی پای آسیب دیده یا لمس آسیب، احساس درد طبیعی است.
تورم یا کبودی
نشانه بعدی تورم و کبودی مچ پا می باشد. این مسئله باعث می شود که رباط های قوی حمایت کننده مفصل مچ پا نیز دچار آسیب دیدگی شوند.
تشخیص پیچ خوردگی مچ پا
محدوده حرکتی محدود
بیشتر پیچ خوردگی های مچ پا به دلیل چرخش بیش از حد پای شما به سمت داخل است.
این حرکت غیرطبیعی باعث میشود که رباطهای بیرونی مچ پا بیش از حد کشیده یا پاره شوند.
این مسئله ممکن است به رباط ها آسیب جدی وارد کند و به شما این امکان را ندهد که بتوانید پای خود را به راحتی خم کنید.
فراموش نکنید که این نوع آسیبها میتوانند هر نوع فعالیت تحمل وزن مانند: راه رفتن را نیز برای شما دشوار یا حتی غیرممکن کنند.
بی ثباتی
از دیگر نشانه های پیچ خوردگی مچ پا بی ثباتی می باشد.
رباطهای مچ پا به ایجاد ثبات مفصل کمک میکنند و از حرکت بیش از حد جلوگیری میکند.
بنابراین زمانیکه رباط ها دچار آسیب دیدگی، کشیدگی و یا پارگی می شوند دیگر نمی توانند وظیفه خود که ثابت نگه داشتن مفصل می باشد را به درستی انجام دهند.
صدای کوبیده شدن مچ پا
اگر هنگام آسیب دیدگی مچ پا صدایی شنیدید یا احساس کردید، احتمال دارد که رباط مچ پا رگ به رگ شده و یا پاره شده باشد.
درمان پیچ خوردگی مچ پا
خب، باید به این موضوع اشاره داشته باشیم که پیچ خوردگی مچ پا نیز همچون سایر آسیب هایی که به پا وارد می شود نیاز به درمان دارد.
همانطور که قبل تر هم اشاره کرده ایم اگر یک بار دچار پیچ خوردگی مچ پا شوید و آن را نادیده بگیرید احتمال آسیب دیدگی مجدد را در آینده افزایش خواهید داد مخصوصا اگر از ناحیه تاندون دچار آسیب دیدگی شده باشید.
فراموش نکنید حتی اگر آسیب دیدگی شما در ناحیه مچ پا جزئی هم باشد برای تعیین بهترین استراتژی برای بهبودی و پیشگیری از آسیب مجدد نیاز است که بهترین متخصص ارتوپد مراجعه کنید.
درمان هایی که برای پیچ خوردگی مچ پا به شما توصیه می شود به شرح زیر می باشند.
پروتکل RICE (استراحت، یخ، فشرده سازی و ارتفاع)
داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی(ایبوپروفن)
چوب زیر بغل
بی حرکتی
درمان های ترمیمی(درمان پلاسمای غنی از پلاکت (PRP))
فیزیوتراپی
درمان پیچ خوردگی مچ پا
در نهایت اینکه
به عنوان حُسن ختام این مقاله باید بگوییم که برای پیچ خوردگی های شدید مچ پا که بهبود نمی یابند یا ناپایدار می باشند اغلب متخصصین ارتوپد بعد از بررسی نشانه های پیچ خوردگی مچ پا عمل جراحی آرتروسکوپی را برای ترمیم یا بازسازی رباط به بیماران خود توصیه می کنند.
پیشنهاد و توصیه تیم کیلینک زانو دکتر رشادی با صرف نظر از اینکه به چه درمانی نیاز دارید، تضمین می کنند که هنگام بازگشت به سبک زندگی فعال خود اقدامات مناسبی انجام دهید تا بتوانید از آسیب مجدد در آینده جلوگیری کنید.
شما دوستان عزیز می توانید سوالات، انتقادات و یا پیشنهادات خود را با مشاوران ما از طریق سایت zanoclinic.com در میان بگذارید.
سئوالات مربوط به نشانه های پیچ خوردگی مچ پا
1آیا می توان روی مچ پا پیچ خورده راه رفت؟
توصیه ما به شما عزیزان این است که روی مچ پا پیچ خورده راه نروید. بافت ملتهب برای بهبودی نیاز به زمان دارد و راه رفتن خیلی زود روی آن ممکن است باعث آسیب بیشتر شود. پیچ خوردگی مچ پا آسیب های شایع اسکلتی عضلانی است که می تواند در اثر ورزش یا فعالیت های روزمره ایجاد شود.
2چه مدت طول می کشد تا مچ پا پیچ خورده بهبود یابد؟
پیچ خوردگی های خفیف و درجه پایین معمولاً در عرض یک تا سه هفته با استراحت مناسب و مراقبت های غیر جراحی (مانند استفاده از یخ) بهبود می یابد.
آسیب های متوسط ممکن است بین سه تا چهار هفته طول بکشد. به دلیل محدودیت جریان خون در رباطهای مچ پا، آسیبهای شدیدتر ممکن است بین سه تا شش ماه طول بکشد تا بهبود یابد.
3آیا پیچ خوردگی مچ پا به خودی خود بهبود می یابد؟
پیچ خوردگی مچ پا شایع است و معمولاً خود به خود بهبود می یابد. با این حال، پیچ خوردگی شدید که رباط را به طور کامل قطع می کند ممکن است به ماه ها بهبودی و احتمالاً جراحی نیاز داشته باشد.