در مقالات قبلی کلینیک زانو دکتر حبیب رشادی بهترین متخصص ارتوپد در تهران به این موضوع اشاره کرده ایم که کیست مینیسک چیست؟ چه علائمی دارد. حال می خواهیم در این مقاله و در راستای تکمیل کردن مقاله قبلی برای شما عزیزان بگوییم که کیست منیسک چگونه درمان میشود؟ و راه های درمان این بیماری را به شما معرفی کنیم.
پیشنهاد می کنیم که تا انتهای این مقاله ما را همراهی کنید.
کیست مینیسک
به طور کلی باید بگوییم که مینیسک یک پد غضروفی می باشد که به عنوان ضربه گیر برای انتقال فشار و انتقال مواد مغذی به زانو عمل می کند.
با پاره شدن مینیسک، کیست کوچکی در مجاورت محل پارگی ایجاد می شود که به عنوان بخشی از پاسخ درمانی بدن ایجاد می شود و به خودی خود مشکلی برای فرد ایجاد نمی کند.
کیست مینیسک زمانی مشکل ساز می شود که پاره شود. پارگی مینیسک روی مسیر مفصلی دردهای شدیدی را برای فرد به وجود می آورد.
کیست منیسک چگونه ایجاد میشود؟
برای خیلی از افرادی که به کلینیک ما مراجعه کرده اند این سوال پیش آمده است که اصلا کیست مینیسک به چه صورت ایجاد می شود و آیا علائم و نشانه های مشخصی دارد؟!
خب، باید به شما دوستان عزیز بگوییم که دیسک مینیسک اغلب همراه با پاره شدن مینیسک به وجود می آید و دلیل آن هم تغییرات دژنراتیو در مینیسک و همچنین آسیب دیدن زانو می باشد.
آمارها و تحقیقات پزشکی در دسترس نشان داده اند که کیست مینیسک در آقایون 20 تا 30 ساله بیشتر می باشد و معمولا به شکل پارگی و شکاف های افقی دیده می شود.
اغلب این پارگی ها به خاطر چرخش بیش از اندازه زانو و یا صربه دید مستقیم به جلو یا کنار زانو می باشد.
عواملی که خطر ابتلا به کیست منیسک را افزایش میدهند
شاید در ظاهر ایجاد کیست مینیسک چندان مسئله مهم و نگران کننده نباشد.
اما لازم است بدانید که عوامل و مواردی هستند که خطر ایجاد این کیست را در افراد افزایش می دهند. ما، در این بخش اشاره ای به چند نمونه از این عوامل خطرساز کرده ایم.
- انجام ورزشهای چرخشی که خطر ابتلا به پارگی منیسک را افزایش میدهند(فوتبال، راگبی و تنیس)
- آسیب های قبلی زانو
- آسیب دیدن رباط های زانو مانند پارگی رباط صلیبی جلویی (ACL)
- افزایش سن
- آرتروز زانو
علائم کیست منیسک
- درد
- ایجاد برآمدگی سفت در محل کیست
- کشیدن شدن زانو
- یک برآمدگی بدون احساس درد
کیست منیسک چگونه درمان میشود؟
تا به اینجای کار برایتان گفتیم که کیست مینیسک چیست؟ چه علائم ونشانه هایی دارد، از عواملی که خطر به وجود آمدن این کیست را افزایش می دهند هم به اختصار برایتان صحبت کردیم.
در ادامه می خواهیم به بحث اصلی مقاله امروز یعنی اینکه کیست منیسک چگونه درمان میشود؟ پرداخته و درباره آن بیشتر با شما عزیزان صحبت کنیم.
در حقیقت باید بگوییم که روش های درمان این نوع کیست ها تا حد بسیار زیادی به پیشرفت بیماری در افراد و شدن درد آن ها بستگی دارد.
اگر در مراحل اولیه برای درمان این کیست اقدام شود احتمال زیاد از روش های بخ درمانی و استفاده از داروهای ضد التهابی کمک گرفته می شود برای کاهش درد و از بین رفتن التهاب به وجود آمده.
در این مرحله ابتدایی برای درمان کیست مینیسک می توان از بی حسی موضعی استفاده کرده و با کمک سوزن های کوچک برای برداشتن محتویات کیست ها آسپیره شده اقدام کرد.
البته باید بگوییم که این روش های درمانی که به آن ها اشاره کرده ایم در اغلب افراد موقای می باشند و مجدد مایع بر می گردد.
پزشکان زیادی هستند که برای کنترل کردن این شرایط از روش درمانی تزریق کمی کورتیزون استفاده می کنند.
در برخی موارد، اگر بیماری تا حد زیادی پیشرفت کرده باشد و روش های قبلی برای کاهش درد پاسخگو نباشند، احتمال جراحی کیست منیسک به عنوان یک روش دائمی، توصیه شود.
جراحی کیست منیسک
در مطالب بالا برایتان شرح دادیم که روش های درمانی مختلف برای دیسک مینیسک وجود دارد و در صورتیکه هیچ از روش های درمانی روی فرد بیمار نتیجه بخش نباشند از روش جراحی استفاده می شود.
روش جراحی کیست مینیسک به صورت آرتروسکوپی زانو که یک جراحی کم تهاجمی می باشد انجام می شود.
در این روش جراح با استفاده از ابزارهای مخصوص برشهایی ایجاد میکند که با استفاده از آن مسیر برای دسترسی به کیست و درمان آن باز می شود.
در نهایت اینکه
ما، سعی کرده ایم تا در این مقاله با اشاره ای مختصر به اینکه کیست مینیسک چیست؟ چه علائم و نشانه هایی دارد و عواملی که باعث افزایش خطر ابتلا به این بیماری در شما می شود داشته باشیم.
همچنین سعی کرده ایم تا به این سوال شما عزیزان که پرسیده اید کیست منیسک چگونه درمان میشود؟ از روش های درمان و جراحی آن بگوییم.
امید است که موارد عنوان شده توانسته باشند پاسخی برای سوالات شما باشند.
در ضمن شما دوستان عزیز می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر با مشاوران ما از طریق سایت zanoclinic.com در ارتباط باشید.
سئوالات مربوط کیست منیسک چگونه درمان میشود؟
به طور کلی هیچ روشی برای جلوگیری از ابتلا به کیست منیسک وجود ندارد. اما تناسب اندام و انجام صحیح حرکات ورزشی تا حد زیادی میتواند از آسیب دیدن زانو جلوگیری کند.
بهبودی کامل پس از جراحی منیسک می تواند از شش هفته تا سه ماه طول بکشد.
برای تشخیص کیست منیسک میتوان از معاینه فیزیکی و لمس یک توده که روی مسیر مفصل داخلی یا جانبی زانو قرار دارد، استفاده کرد. با استفاده از تصویربرداری مانند MRI میتوان کیست و پارگی مرتبط با آن را به طور دقیق تشخیص داد.