مفصل زانو یکی از مهم ترین مفصل های بدن است که وزن بدن را تحمل می کند. هرچه وزن شما بیشتر باشد عملکرد مفصل ها سخت تر و دشوارتر خواهد شد و فشار بیشتری را تحمل می کنند و با گذشت زمان و تحمل این حجم از فشار ساییدگی در مفاصل رخ داده و ایجاد زانو درد خواهند کرد.
تحقیقات نشان داده است افرادی که دچار اضافه وزن هستند خیلی زودتر از سایر از افراد به بیماریهای مربوط به زانو مبتلا خواهند شد. چرا که چربی های اضافه در بدن این افراد باعث ترشح هورمونی به نام لپتین می شود که نقش مهمی در بیماری آرتروز دارد. در ضمن چربی های اضافه می توانند ماده ای را در بدن آزاد کنند که باعث ایجاد التهاب می شود.
سوالات شما
قطعا که کاهش وزن می تواند به درمان و کاهش درد زانو کمک زیادی کند از فوایدی که این مسئله بر زانو درد دارد می توان به مواردی همچون: کاهش فشار بر مفاصل، روماتیسم مفصلی، نقرس، بهبود توانایی در راه رفتن و … کمک کند.
خب، اینکه نتوانید وزن خود را کاهش دهید یک مشکل بزرگ برای خودتان می باشد. زیرا که هر چه وزن شما بیشتر باشد تحمل آن برای زنو سخت تر خواهد شد تا جایی که مفصل ها و غضروف های زانو ساییده شده و نیاز به عمل تعویض مفصل زانو پیدا خواهید کرد
کاهش وزن برای کمک به زانو درد
شاید شما هم با افرادی که دارای وزن بالایی هستند مواجه شده باشید و از آن ها شنیده باشید که از درد زانو خود به سطوح آمده اند و درد امان آن ها را بریده است.
خب مهم ترین کاری که این افراد می توانند انجام دهند تا درد زانو خود را کاهش دهند این است که وزن خود را کم کنند. سوالی که برای این افراد مطرح می شود این است که تا چه انداره این اضافه وزن میتواند روی درد زانو آن ها تاثیر گذار باشد؟
خبر خوبی که می توانیم به این دوستان بدهیم این است که با یک رژیم غذایی مناسب می توانند کار کنند که وزن آن ها کاهش پیدا کرده و درد زانو را نیز کنترل کنند.. این افراد می توانند در کناز رژیم غذایی مناسبی که با تشخیص پزشک آن را انجام میدهند و انجام حرکات ورزشی که فشار زیادی را روی زانو آن ها وارد نمی کند می توانند به راحتی کاری کنند تا وزن آن ها کاهش پیدا کند
فواید کاهش وزرن بر زانو
- کاهش فشار بر مفاصل
- کاهش التهاب بدن
- بهبود توانایی راه رفتن
- کاهش درد زانو
تاثیر اضافه وزن بر زانو درد
یکی از مهم ترین و به نوعی اصلی ترین مسئله ای که می تواند باعث زانو درد شود چاقی و اضافه وزن می باشد. زمانیکه وزن شما بیشتر از آنچه که باید است موجب می شود در زمان راه رفتن و انجام دادن فعالیت های روزمره فشار زیادی به ناحیه زانو وارد شود. تاثیر اضافه وزن بر زانو درد به اندازه ای می تواند باشد که دیگر دارو درمانی پاسخگو نیست و نیاز به عمل جراحی می باشد.
از آنجایی که زانو یکی از اصلی ترین عضو بدن می باشد که وزن شما را تحمل می کند بنابراین باید در مرافبت از آن دفت زیادی شود چرا که در صورت آسیب دیدگی زانو و نادیده گرفتن آن این احتمال وجود دارد که مثل زانو به علت های مختلف از جمله فشارهایی که به آن وارد شده است تخریب شده و شما را دچار مشکلات زانو کند. پیشرفت این مسئله نیز باعث خواهد شد که شما نیاز داشته باشید تا برای انجام فعالیت های روزمره خود مانند قبل عمل جراحی تعویض مفصل زانو را انجام دهید.
اضافه وزن باعث بروز چه مشکلاتی در زانو می شود؟
- آرتروز زانو
- روماتیسم مفصلی
- نفرس
- آرتریت پسوریاتیک
- لوپوس
- فیبرومیالژیا
کنترل اضافه وزن
با کنترل اضافه وزن و انجام حرکات ورزشی که میدانید به زانو فشار زیادی را وارد نمی آورد. آمارهای پزشکی نشان داده اند که با رژیم غذایی مناسب و انجام حرکات ورزشی سبک می توانید 50 درصد از وزن خود را کاهش داده و کاری کنید که در بروز مشکلات زانو درد به شما کمک کرده و از مبتلا شدن به بیماری های زانو جلوگیری خواهد کرد.
بنابراین باید بگوییم که کاهش وزن از مهم ترین اقداماتی است که برای سلامت زانو باید آن را جدی بگیرید.
در صورتیکه به هر نوع بیماری مزمن مبتلا هستید که میدانید منجر به زانو درد شما می شوند باید با پزشک و متخصص ارتوپد حتما مشورت کنید تا از انجام تمرین های ورزشی که انجام می دهید مطمئن شوید که برای زانو شما ضرری ندارد.
تمرین های ورزشی مناسب که افراد چاق و کسانی که دارای وزن زیاد می باشند بهتر است انجام دهند عبارتند از: پیاده روی، دوچرخه سواری ثابت و دوچرخه معمولی و تمرینات استقامتی برای افزایش قدرت عضلات.
کاهش وزن کاری است که شما می توانید بدون اینکه از کسی کمک بگیرید آن را انجام دهید. زمانیکه وزن خود را کم کنید دیگر نیاز نیست برای درمان زانو درد خود تیغ جراحی را انتخاب کنید.
چند تمرین ساده برای افرادی که زانو درد و اضافه وزن دارند
در انتها این مطلب می خواهیم چند تمرین ساده را به شما دوستان عزیزی که چاق هستید و از درد زانو به سطوح آمده اید را معرفی کنیم تا با انجام دادن آن ها می توانید درد زانو خود را کمتر کنید.
- بشین پاشو به کمک صندلی
- کشش همسترینگ
- بلند کردن ساق پا
- کشش ساق پا
- بالا بردن مستقیم پا