درد شانه در محل مفاصل شانه و اطراف آن ایجاد می شود. در بعضی موارد، تشخیص درد شانه و کتف از گردن درد، دشوار و سخت می باشد. که نیاز است حتما برای تشخیص به بهترین متخصص ارتوپد در تهران مراجعه کنید.
در این مقاله از سری مقالات سایت کلینیک زانو دکتر حبیب رشادی می خواهیم بیشتر درباره این موضوع با شما عزیزان صحبت کنیم.
درد شانه چیست؟
می دانید که شانه محل اتصال بازو به ستون بدن می باشد که در واقع بیشترین حرکت را در میان دیگر مفاصل بدن دارد هر چه این سطح حرکت بالا باشد ناپایداری مفصل شانه نیز بیشتر خواهد بود.
درد ناحیه شانه اکثر مواقع به خاطر یک بیماری و یا آسیب دیدگی های جدی به وجود می آید که می تواند بر ساختار مفصلی شانه نیز تاثیر بگذارد.
علائم درد ناحیه شانه
گفتیم که شانه به عنوان ستون بدن می باشد که بازوها به آن متصل می باشند بنابراین باید در صورت مشاهده و بروز هر مشکل و احساس درد در ناحیه شانه جهت تشخیص Shoulder pain حتما به بهترین متخصص ارتوپد مراجعه کنید.
درد کتف و شانه میتواند ملایم و گاها شدید باشد که به عوامل مختلفی بستگی دارد.
در ادامه به چند نمونه از علائم Shoulder pain اشاره کرده ایم.
- بی حسی، سوزش و سردی در ناحیه شانه
- تغییر شکل
- کبودی
- ورم و التهاب
- ضعیف شدن
اکثر افراد زمانیکه در ناحیه گردن خود احساس درد می کنند گمان می برند که ممکن است این درد از ناحیه شانه شروع شده باشد و به گردن رسیده باشد در صورتیکه در برخی از مواقع درد این ناحیه می تواند در ناحیه بازوها و دست احساس شود که معمولا با اعصاب گردن در ارتباط می باشد.
موارد آسیب دیدگی شانه
- در رفتگی شانه
- شکستگی شانه
- پیچ خوردن شانه
- کشیدگی شانه
- جدا شدن شانه
- پارگی شانه
زمانیکه سر استخوان بالای بازو از محل خود که مفصل شانه می باشد خارج شود نشان دهنده در رفتگی شانه می باشد.
که بیشتر در مواقعی اتفاق می افتد، که فرد روی بازوی خود زمین خورده و یا با حرکتی ناخواسته باعث شده باشد که بازو از پشت کشیده شود.
اگر این در رفتگی به حدی شدید باشد می تواند بر استخوان ترقوه نیز تاثیر گذاشته و باعث شود که استخوان شانه ترک خورده و یا شکسته شود.
تشخیص درد شانه
زمانیکه یکی از علائم و نشانه هایی که در متن بالا به آن ها اشاره کردیم را در شانه خود مشاهده کرده و درد شدیدی را احساس کردید باید به پزشک متخصص مراجعه کنید تا با بررسی سابقه پزشکی شما و معاینات دقیق بتواند مشکل شما را برطرف نماید.
جراح شانه محل دقیق درد را مشخص می کند و وجود هر گونه ناپایداری شانه یا ایجاد محدودیت در دامنه حرکتی آن را تشخیص می دهد و معمولا برای تشخیص دقیق تر از عکسبرداری های استاندار و رادیولوژی کمک می گیرد.
در برخی مواقع برای اینکه عکس گرفته شده از محل مورد نظر بهتر مشکل به وجود آمده را نشان دهد یک محلول خاص را به محل مورد نظر تزریق می کنند و سپس عکسبرداری اتجام می شود به این نوع از تشخیص درد شانه آزمایش آرتروگرام گفته می شود که برای بعضی مشکلات ساختاری در بافت های نرم مورد استفاده قرار می گیرد.
پیشگیری از Shoulder pain
باید بگوییم که برای درد ناحیه شانه همیشه راه هایی جهت پیشگیری وجود ندارد البته نه به این منظور که برای کمک کردن به این نوع درد در ناحیه شانه نمی توان کاری کرد.
شما می توانید از حرکت و استفاده بیش از حد مفاصل شانه خودداری کنید و مراقبت های لازم را هنگامی که فعالیت های سنگین انجام می دهید که موجب وارد آوردن فشار به مفاصل شانه می شود را حتما در نظر داشته باشید.
گرم کردن عضلات و انجام دادن حرکت های کششی صحیح همگی می توانند قبل از اینکه تمرینات سنگین خود را آغاز کنید کمک کننده باشند.
درمان Shoulder pain
انتخاب روش درمان شانه درد بسته به علت ایجاد مشکل می باشد. درد هایی که به خاطر پیچ خوردگی، کشیدگی و … ایجاد شده است می تواند به کمک روش های درمانی محافظه کارانه رفع و درمان شوند.
استراحت، بی حرکت کردن، سرما یا گرما درمانی و کمپرس همگی می توانند برای درمان بعضی از انواع شانه درد مورد استفاده قرار گیرند.
در زمان احساس درد در ناحیه شانه باید به شانه خود استراحت دهید و از انجام فعالیت هایی که باعث می شود درد شما تشدید شود و فشار زیادی به مفصل وارد شود خودداری کنید.
در این حالت شما می توانید از روش های درمانی محافظه کارانه همچون سرد و یا گرم کردن ناحیه آسیب دیده استفاده کنید این کار را در طول روز چندین مرتبه انجام دهید تا درد و التهاب به وجود آمده کاهش پیدا کند.
علاوه بر این کمپرس کردن ناحیه آسیب دیده با استفاده از بانداژ قابل ارتجاع می تواند به تثبیت کردن شانه و کاهش ورم آن کمک کند.
یکی از راه هایی که برای درمان شانه درد انجام می شود تزریق کورتون می باشد که معمولا برای دردهایی که باعث التهاب کیسه های مفصلی و یا التهاب تاندون می باشد استفاده می شود.
به حاطر داشته باشید که با گذر زمان تزریق کورتون می تواند باعث ضعیف شدن و آسیب دیدگی بافت ها و ساختارهای داخلی مفصل شود. بنابراین تزریق این داروی درمانی ر ا بدون مشورت با متخصص مربوطه انجام ندهید.
در نهایت اینکه
همانطور که قبل تر هم اشاره کرده ایم درد شانه از جمله دردهای شایعی می باشد که ممکن است شما در هر سن و سالی به آن دچار شوید.
علائم و نشانه هایی که در ناحیه شانه خود مشاهده می کنید هر چقدر هم کوچک و بی اهمیت باشند نباید نایدیده گرفته شوند و حتما نیاز است که متخصص ارتوپد برای تشخیص دقیق تر مراجعه کنید.
علائم و علت این نوع درد بیشتر به خاطر آسیب های جدی و گاها خطر ناکی می باشد که به شانه وارد آمده است. مواردی همچون شکستگی، تصادف و ضرب دیدگی از مهم ترین علت های Shoulder pain می باشند.