علت اصلی بیماری اسکولیوز چیست؟
از آنجایی که استخوان در بدن انسان نقش مهمی دارد، از همین رو در صورت بروز مشکل برای آن سبب درد در فرد و اختلال در کارهای روزانه فرد می شود. در این مقاله قصد داریم به طور کامل در مورد اسکولیوز عصبی عضلانی به گفتگو بپردازیم. اما قبل از اینکه بخواهیم در مورد علت درد آن به گفتگو بپردازیم باید بدانیم که اسکولیوز چیست؟ منظور از اسکولیوز همان انحنای جانبی ستون فقرات می باشد، معمولا این بیماری بیشتر در کودکان رخ می دهد. موارد زیر را به دقت بخوانید.
مهم ترین عوارض اسکولیوز
همانطور که بیان شد این بیماری با درد شدیدی به همراه است و دارای عوارض زیادی می باشد. از مهم ترین عوارض آن در زیر اشاره شده است.
برآمدگی یا ناهنجاری در کمر
یکی از عوارض اسکولیوز عصبی عضلانی، برآمدگی یا ناهنجاری در کمر می باشد. در برخی افرادی که این بیماری را دارند ، اگر به کمر آنان کمی دقت کرده باشید، می بینید که قسمت وسط آن برآمدگی دارد.
حس سیری زودرس معده
از دیگر عوارض اسکولیوز عصبی عضلانی می توان به احساس سیری زودرس نیز اشاره کرد. در واقع اسکولیوز عصبی عضلانی فشار زیادی بر روی شکم نیز وارد می کند و همین عامل سبب احساس سیری در فرد نیز می شود.
فشردگی عصب ناشی از اسکولیوز
زمانی که فرد به اسکولیوز عصبی عضلانی دچار شده است مهره های درون ستون فقرات به شکل غیر طبیعی در می آیند و همین عامل سبب فشار بر روی اعصاب اطراف کمر می شود. از طرف دیگر فشرده شدن عصب با عوارض دیگری نظیر بی حسی و سوزن سوزن شدن در پاها به همراه می باشد. همچنین فشردگی عصب در کمر سبب بی اختیار شدن روده و مثانه نیز می شود.
مشکلات قلب و قفسه سینه
حتما میدانید زمانی که در ستون فقرات، مشکلی رخ دهد یا از حالت طبیعی خارج شود سبب ایجاد مشکل در دیگر ساختار بدن نیز می شود. به عنوان مثال اگر ستون فقرات از شکل طبیعی خود خارج شود موجب فشار به قفسه سینه می شود در نتیجه تنگی نفس را به دنبال دارد. ناگفته نماند اگر ستون فقرات به قفسه سینه فشار وارد کند این احتمال وجود دارد که قلب در خون رسانی با مشکل مواجه شود.
علائم اسکولیوز عصبی عضلانی
اگر کمی دقت کرده باشید، توجه شده اید که هر نوع بیماری با یک سری علائم همراه است. که در این زمان توصیه میکنیم سریعا علائم را با پزشک خود را میان بگذارید از اصلی ترین علائم می توان به موارد زیر اشاره داشت.
- شانه های کج و ناهموار
- برجستگی دنده های یک سمت
- برآمدگی ناهموار
- بلندتر بودن یک سمت لگن نسبت به سمت دیگر
- اختلال در نشستن و استفاده از دست ها
نحوه درمان آن به چه صورت می باشد؟
ابتدا برای درمان آن باید به متخصص ستون فقرات مراجعه کنید تا توسط پزشک، معاینه ی فیزیکی صورت گیرد، همانطور که در بالای مقاله بیان شد این بیماری بیشتر در کودکان رایج است. زمانی که پزشک شما در حال معاینه فیزیکی است تمامی موارد نظیر مشکل در نشستن و زمان درد را بررسی می کند و توسط عکس برداری میزان انحنای ستون فقرات شما را در تصویر عکس مورد بررسی قرار می دهد.
برای درمان آن به دو روش می توان اقدام کرد. در بعضی از مواقع با حراجی و برخی شرایط نیاز به عمل جراحی نیست. در روش غیر جراحی با استفاده از اصلاحات ویلچر،درمان آرتروز و فیزیوتراپی قابل رفع است در واقع با این روش می توان عملکرد را بسیار بالاتر برد اما در روش جراحی فرد بیکار باید را بیهوش می کنند و ناحیه آسیب دیده را جراحی می کنند.
مزایای عمل حرایج ستون فقرات
به دلیل پزشکان توصیه میکنیم برای تثبیت ستون فقرات، عمل جراحی را انتخاب کنید. از مهم ترین مزایا یا اهداف آن در زیر قید شده است.
- تثبت انحنا و جلوگیری از پیشرفت آن
- بهبود عملکرد ریه
- کاهش یافتن درد
نتیجه گیری
همانطور که در بالا بیان شد اسکولیوز عصبی عضلانی در کودکان بیشتر رایج است. زمانی که ستون فقرات از شکل طبیعی خود خارج شوند باعث مشکلات برای سایر ساختار بدن می شود به عنوان مثال سبب فشار بر روی قفسه ی سینه می شود و در نتیجه باعث اختلال در ریه می شود.