اوزون تراپی چیست؟
برای درمان برخی از بیماری های مفصلی از درمان اوزون استفاده می شود. اما در کل باید بدانیم که اوزون تراپی چیست؟ این درمان به وسیله گازهای بی رنگ و متشکل از سه اتم اکسیژن می باشد.
برخی بر این باور هستند که اوزون دارای اثرات درمانی نیز می باشد و حدود 150 سال است که از درمان برای مدوای بیماران استفاده می شود.
همانطور که می دانید لایه ای از اوزون در زمین نیز وجود دارد که هدف آن محافظت از زمین در برابر اشعه های ماوراء بنفش می باشد.
در علم پزشکی از اوزون برای ضد عفونی کردن و درمان بیماری هایی که دچار عفونت شده اند استفاده می شود در واقع از اوزون درمانی برای بهبود دریافت اکسیژن توسط بدن و مصرف آن برای فعالسازی سیستم ایمنی بدن استفاده می شود.
در ادامه مطلب امروز می خواهیم درباره اوزون تراپی زانو که یکی از روش های درمان بیماری های زانو می باشد اطلاعاتی را در اختیار شما همراهان کلینیک زانو قرار دهیم.
در تعریف دیگری از اوزون تراپی باید بگوییم که روشی است از رشد باکتری ها و ویروس های مضر جلوگیری می کند در صورتیکه که عفونتی به بدن شما وارد شود از موثرترین روش هایی که برای درمان می توان از آن استفاده کرد اوزون تراپی می باشد. این درمان مانع از گسترش عفونت در بدن شما خواهد شد.
درمان اوزون تراپی زانو
شاید شما جزء آن دسته از افراد باشید که گمان می کنند که بیماری آرتروز درمانی ندارد اما باید عنوان کنیم که با توجه به پیشرفت هایی که در علم پزشکی به وجود آمده است درمان هایی وجود دارند که با حداقل عوارض جانبی می توانند بیماری آرتروز را بهبود ببخشند.
درمان زانو با روش اوزون تراپی زانو روندی طبیعی را به دنبال دارد که امروزه دارای طرفداران بسیاری نیز می باشد. اما باید در نظر داشتن اینکه اوزون تراپی چیست؟ و شیوه درمان به روش اوزون تراپی ممکن است برای تمام افراد مناسب نباشد برای مثال آن دسته از افرادی گه از ناحیه پا فلج می باشند و یا افرادی که نمی توانند بر فعالیت مثانه خود کنترل داشته باشند با مراجعه به بهترین متخصص ارتوپد بهتر است که از روش های جراحی به جای درمان اوزون تراپی استفاده کنند.
برای تحت درمان گرفتن به روش اوزون تراپی معمولا یک مرحله درمان پاسخگو خواهد بود و علائم بیماری به وسیله اوزون تراپی رضایت بخش بوده و نیازی به درمان مجدد بیمار وجود ندارد.
ناگفته نماند که بیماران برای اینکه بتوانند سیستم بافت های بدن خود را بازسازی و ترمیم نماییند از اوزون تراپی استفاده می کنند و محدودیتی برای تزریق این ماده در بدن وجود ندارد.
کاربرد اوزون تراپی در آرتروز زانو
آرتروز زانو از جمله بیماری هایی می باشد که در سنین میانسالی به بعد به وجود می آید. همانطور که می دانید آرتروز زانو یکی از بیماری های تخریب کننده مفصل زانو می باشد که در ابتدا به صورت تدریجی غضروف مفصلی را از بین می برد و باعث به وجود آمدن دردهای فعالیتی و بعد از آن دردهای التهابی را به وجود می آورد. که هرچه این روند دیرتر مداوا شود باعث تخریب کامل مفصل خواهد شد.
برای درمان بسیاری از آرتروز های زانو موثرترین روش درمان اوزون تراپی زانو می باشد. اوزون در مفصل زانو سه کار بسیار مهم را انجام می دهد. که به شرح زیر می باشد.
- اوزون دارای خاصیت ضد التهابی می باشد که باعث از بین رفتن التهاب مفصل می شود که این موضوع در پروسه درمان آرتروز زانو دارای اهمیت می باشد.
- در روش دوم اوزون باعث افزایش اکسیژن می شود که این افزایش اکسیژن توسط اوزون باعث می شود مفصل افزایش رگرایی در محل آسیب دیده را دارا شود که همین موضوع باعث می شود غضروف مفصلی به سرعت ترمیم شود.
- در سومین روش درمان اوزون تراپی زانو اوزون برخی از مواد مخرب را که در پروسه آرتروز زانو فعال شده اند را متوقف می کند.
به همین دلایلی که در متن بالا به آن ها اشاره کردیم امروزه اوزون برای درمان آرتروز بسیار موثر می باشد.
عوارض اوزون تراپی زانو
روش درمان اوزون تراپی زانو از روش های درمان بدون عارضه اما همین درمان بدون عارضه در برخی مواقع مانند سایر درمان ها عوارض جانبی را به همراه دارد که موقتی بوده و در زمان کوتاهی برطرف می شوند. عوارض اوزون تراپی زانو عبارتند از: بالا رفتن فشار خون، احساس درد، بی حسی در سر انگشتان و سرگیجه.
این موضوع را هرگز فراموش نکنید که اوزون در هیچ شرایطی نباید استنشاق شود زیرا در صورتیکه اوزون به داخل بینی راه پیدا کند می تواند باعث سوزش و سرفه، حالت تهوع شود و اگر فرد بیمار در تماس بسیاری با اوزون قرار بگیرد دچار مشکلات تنفسی نیز خواهد شد.
اثرات منفی که اوزون تراپی از خود بروز می دهد
یک سری موارد وجود دارند که نشان دهنده اثرات منفی اوزون درمانی می باشد که برخی از آن ها می تواند شدید باشد.
اثرات جانبی که در صورت درمان اوزون تراپی به وجود می آید شامل موارد زیر می باشد.
- کمبود نفس و سایر مشکلات تنفسی
- غیرفعالسازی آنزیم
- تورم عروق
- گردش خون ضعیف
- مشکلات قلبی
- افزایش ریسک سکته
- آسیب به پرده گوش در هنگام دمیدن از طریق گوش
- پارگی روده به علت دمیدن مقعدی
- آمبولی ریوی و مرگ در زمان تزریق وریدی