بورسیت زانو چیست؟
در تعریف این موضوع که بورسیت زانو چیست؟ باید عنوان کنیم که بورسیت زانو التهاب بورس زانو می باشد که در نزدیکی مفصل های زانو وجود دارد که به شکل کیسه کوچک حاوی مایع می باشد که همانند بالشتکی عمل می کند که اصطکاک استخوان ها و تاندون های اطراف مفاصل را کاهش می دهد.
هر زانو داری 11 بورس می باشد و زمانیکه یکی از این بورس ها ملتهب شوند باعث می شوند که بورسیت زانو بر روی کشکک زانو و قسمت داخلی زانو در زیر مفصل اتفاق بیافتد. که این موضوع باعث احساس کردن درد شدید در ناحیه زانو می شود و توانایی حرکتی شما را نیز محدود می کند.
اغلب برای درمان بوریست زانو از روش هایی که به کاهش درد و التهاب کمک می کند استفاده می شود در برخی موارد ممکن است بورسهایی که روی کشکک زانو قرار دارند دچار عفونت شوند. در صورتی که علاوه بر درد و تورم در زانو، تب هم داشتید به بهترین متخصص ارتوپد مراجعه کنید.
زمانیکه بورس زانو دچار التهاب می شود مایع سینوویال موجود افزایش پیدا می کند و هر چه قدر که میزان این مایع بیشتر شود درد و حساسیت نیز افزایش پیدا می کند. خونریزی هایی که در داخل بورس زانو به وجود می آیند به عنوان ناتوان کننده ترین نوع بورسیت شناخته می شوند که درچنین مواردی احتمال اینکه بورس زانو دچار عفونت شود نیز وجود دارد
علائم التهاب بورسیت زانو
- درد و تورم در ناحیه آسیب دیده
- درد ناحیه ضایعه در زمان استراحت
- کاهش دامنه حرکتی مفصل
- حرکات غیر فعال که موجب درد می شوند
- حساسیت به هنگام لمس کردن
انواع بورسیت زانو
در مطالب بالا عنوان کردیم که بورسیت زانو چیست؟ و چه علائم و نشانه هایی وجود دارد که بتوانیم این بیماری را تا حدودی تشخیص دهیم.
درادامه مطلب می خواهیم درباره انواع بورسیت زانو اطلاعاتی را در اختیار شما عزیزان قرار دهیم. از انواع بورسیت زانو می توان به بورسیت پری پاتلار، بورسیت پس آنسرین و پورسیت سمی ممبرانس اشاره داشته باشیم.
بورسیت پری پاتلار
این نوع از بورسیت زانو در جلوی زانو و دقیقا در زیر کشکک زانو قرار داد و بیشتر در افرادی که مدت زمان زیادی را بر روی زانو خود کار می کنند به وجود می آید مانند افرادی که به کارشان نصب موکت می باشد
بورسیت پس آنسرین
این نوع از بیماری بورسیت در قسمت داخلی زانو به وجود می آید و معمولا به دلیل استفاده بیش از اندازه از زانو ایجاد می شود.
بورسیت سمی ممبرانوس
سومین نوع از بیماری بورسیت زانو، بورسیت سمی ممبرانوس می باشد که در پشت زانو ایجاد می شود و عارضه ای است که با آرتروز همراه می باشد.
این نوع از بورسیت زانو بین تاندون همسترینگ و عضله گاسترو در ساق پا قرار دارد. تحریک این ناحیه که به کیست بیکر یا کیست پاپیتال معروف است باعث تورم و درد پشت زانو میشود. دو نوع بورسیت دیگر عبارتند از بورسیت اینفراپاتلار و بورسیت ایلوتیبیال.
پیشگیری از بورسیت زانو
برای پیشگیری از ابتلا شدن به بورسیت زانو اولین کاری که باید انجام دهید این است که از مفاصل خود به خوبی محافظت کنید. اگر شما مدام در حال راه رفتن هستید و نیاز به راه رفتن های منظم دارید بهتر است از مناسب بودن کفش هایی که می پوشد مطمئن شوید.
یکی دیگر از راه هایی که می توانید برای پیشگیری از بورسیت زانو انجام دهید استفاده از زانو بند می باشد که در زمان راه رفتن می تواند بسیار مفید واقع شود و از ابتلا به التهاب کیسه زلالی پیشگیری کند.
هنگام ورزش کردن و قبل از انجام دادن حرکت های ورزشی حتما بدن خود را گرم کنید و سپس به فعالیت های ورزشی بپردازید و این موضوع را نیز به خاطر داشته باشید که قبل از شروع هر نوع حرکت ورزشی حرکات هوازی مانند پیاده روی یا دویدن ملایم را انتخاب کنید تا به التهاب کیسه ی زلالی مبتلا نشوید.
علت های آسیب بورس مفصلی
قبل تر به این موضوع اشاره کردیم که بوریست زانو چیست؟ و ممکن است چه عوارضی برای مفصل زانو به وجود آورد و اگر بخوبی و به درستی مورد مداوا و درمان قرار نگیرید امکان تعویض مفصل زانو نیز وجود دارد.
اما علاوه بر علائم و نشانه هایی که مشخص کننده التهاب بورسیت زانو می باشند علائمی نیز وجود دارند که نشان دهنده آسیب هایی است که به بورس مفصلی وارد می شود. این علائم عبارتند از: ضربه مستقیم، فشار بیش از حد یا نیرو های ممتد به ناحیه، استفاده بیش از حد از ساختمان های مجاور بورس، تاندونیت در نواحی مربوطه
گاهی به علت یک بیماری رماتیسمی همانند آرتریت روماتویید، وجود زوائد استخوانی غیرطبیعی
درمان بورسیست زانو
برای اینکه بتوان بورسیت زانو را درمان کرد راه های متفاوتی از جمله درمان های پزشکی و درمان های خانگی وجود دارد که در ادامه به چند نمونه کوچک از این درمان ها اشاره کرده ایم.
درمان پزشکی بورسیت
- استفاده از مسکن های ضد التهاب (نظیر آسپرین)
- مراقبت و معاینات مداوم و مستمر پزشکی
- انجام عمل جراحی کوچک
- استفاده از روش پرتودرمانی برای تسریع روند درمان
- فیزیوتراپی
- تزریق کورتیکو استرویید
- تخلیه مایع جمع شده در ناحیه
- جراحی جهت بیرون آوردن بورس
درمان خانگی بورسیت
- استراحت دادن به مفصل مبتلا و بی حرکت نگه داشتن آن برای مدت مشخص
- گرم نگه داشتن مفصل دردناک به منظور تسکین یا کاهش
- استفاده از یخ
- کنترل فعالیتهایی که باعث تشدید درد میگردند
اولتراسوند تراپی
یکی از روش های درمانی برای بورسیت زانو اولتراسوند تراپی می باشد که در این روش از درمان با استفاده از امواج پالسی روی ناحیه آسیب دیده استفاده می شود تا به کمک آن روند بهبود سریع تر انجام شده و درد ناشی از بورسیت کاهش پیدا کند
این روش درمانی برخلاف بسیاری از روشهای درمانی قدیمی که سیستم عصبی بدن را از کار می انداختند روند بهبود را سریع تر می کند.