بیماری فیبرومیالژیا
بیماری فیبرومالژیا یک سندرم رایج و مزمن می باشد که دردهای جسمانی و روانی همراه است که در برخی مواقع علائم آن با علائم بیماری آرتریت و التهابات مفصلی اشتباه گرفته می شود.
با توجه به موارد بالا و برخلاف آرتریت هنوز مشخص نشده است که بیماری فیبرومیالژیا باعث التهابات مفصلی، تعویض مفصل زانو و عضلانی می شود یا خیر؟!
در تعریف بیماری فیبرومیالژیا باید بگوییم که نوعی بیماری رماتیسمی می باشد که باعث ایجاد درد در بافت های نرم و بافت های همبند می شود.
نکاتی درباره بیماری فیبرومیالژیا
پیش تر عنوان کردیم که بیماری فیبرومیالژیا یک سندرم رایج و مزمن می باشد که با دردهای روانی و جسمانی همراه است این بیماری دارای نکاتی می باشد که دانستن آن لازم می باشد.
از جمله نکات بیماری فیبرومیالژیا به شرح زیر می باشد.
- این بیماری باعث درد، خستگی شدید و ناراحتی های جسمانی می باشد
- علائم آن مانند بیماری آرتریت می باشد با این تفاوت به جای مفاصل بر روی بافت های نرم تاثیر می گذارد
- علت اصلی بیماری فیبرومیالژیا ناشناخته است اما خطرات بسیاری دارد
- درمانی قطعی برای آن وجود ندارد اما داروها، ورزش، طبسوزنی و رفتاردرمانی میتواند به کاهش علائم و بهبود کیفیت خواب کمک کند.
علائم بیماری فیبرومیالژیا
فیبرومیالژیا اختلال سیستم عصبی و مرکزی می باشد و افرادی که به این بیماری دچار می شوند اغلب خسته هستند. علائم این بیماری عبارتند از:
- درد و گرفتگی فک
- درد و خستگی عضلات صورت و بافتهای فیبری مجاور
- خشکی مفاصل و عضلات در هنگام صبح
- سردرد
- الگوهای نامنظم خواب
- دورههای دردناک قاعدگی
- سوزش، بیحسی در دست و پا
- حساسیت به سرما و گرما
- مشکلات حافظه
- خستگی شدید
- حالت تهوع
- سرگیجه
- مشکلات تنفسی
- افزایش وزن
- مشکلات لگنی
- درد قفسه سینه
درمان بیماری فیبرومیالژیا
با توجه به این مورد که درمان بیماری فیبرومیالژیا کمی دشوار است حتما باید به یک پزشک متخصص مراجعه کنید. برای درمان بیماری فیبرومیالژیا موارد همچون فعالیت های ورزشی، طب سوزنی، رواندرمان، ماساژ، درمان جسمانی و داروهای ضد افسردگی با دوز پایین می توانند بسیار مفید باشند
افرادی که به این بیماری مبتلا هستند با مشورت پزشک خود می توانند یک برنامه درمانی مناسبی را در اختیار داشته باشند.
ورزش
یکی از راه های درمان بیماری فیبرومیالژیا ورزش است. انجام دادن ورزش های هوازی در کنار تمرینات مقاومتی در برخی از بیماران می تواند منجر به کاهش درد، حساسیت و گرفتگی شود. زمانیکه شما با انجام دادن حرکات ورزشی مناسب متوجه این موضوع شدید که بهبودی در شما حاصل شده است می توانید برای پیشرفت یک برنامه ورزشی مناسب را با نظر پزشک متخصص برای خود در نظر بگیرید
طب سوزنی
از دیگر راه های درمان، طب سوزنی می باشد که این روزها برای بسیاری از بیماری ها مورد استفاده قرار می گیرد. به خاطر داشته باشید که تعداد جلسات موردنیاز برای طب سوزنی به علائم و شدت بیماری فرد بستگی دارد.
طبق آمار پزشکی بدست آمده مشخص شده است که هر 5 نفر مبتلا به این بیماری یک نفر برای درمان بیماری خود طب سوزنی را انتخاب کرده است. پزشکان معتقد هستند که طب سوزنی ممکن است باعث شود که درد این بیماری کاهش پیدا کرده و یا بهبود پیدا کند اما نمی توان گفت که روش صد در صدی برای درمان بیماری فیبرومیالژیا می باشد.
نقاط حساس در بیماری فیبرومیالژیا
منظور از نقاط حساس نقاطی است که بدن بیشترین درد را در آن ناحیه ها احساس می کند که این نقاط حساس شامل پشت سر، زانوها و آرنج می باشد. درد های ناشی از بیماری فیبرومیالژیا می تواند در ناحیه گردن، شانه، باسن و قسمت بالایی قفسه سینه نیز افزایش یابد.
رژیم غذایی مناسب برای بهبود بیماری فیبرومیالژیا
- غذاهای سرشار از انرژی با قند پایین
- پرهیز از غذاهای گلوتن دار
- حذف کردن مواد غذایی حاوی مواد افزودنی و اکسیتوتوکسین ها
- استفادهاز خوراکی های که که دانه و مغز دارند
- حذف الیگوساکاریدها، دیساکاریدها، مونوساکاریدهای قابل تخمیر و پولیولها یا فودمپ