به یاد داشته که زمانی که شکستی استخوان رخ داد و فرد مجبور به عمل شد بعد از آن فرد نیاز به خدمات فزیوتراپی دارد و برای این کار بهتر است به بهترین متخصص ارتوپد مراجعه نمایید تا مطمئن باشید که روند درمان را درست طی می کنید و در زودترین زمان ممکن به بهبودی کامل برسید، چرا که فزیوتراپی زمان دارد و انجام آن حتما نیازمند تخصص می باشد.
سایر خدمات کلینیک زانو
خدمات اسکن پا و ارتوپدی
اسکن پا دستگاهی می باشد که گزارش شاخص پایداری و ارزیابی بدن شما را نشان می دهد.
خدمات نوار عصب و عضله
تست نوار عصب و عضله صدماتی که در عصب دست و پا وجود دارد را شناسایی می کند.
خدمات سنجش و تراکم استخوان
سنجش تراکم استخوان میزان مواد معدنی موجود در بدن را مورد اندازه گیری قرار می دهد.
خدمات طب سوزنی
طب سوزنی از شاخه های اصلی طب سنتی چینی می باشد.
فیزیو تراپی
خدمات فیزیوتراپی یک روش بسیار مناسب برای درمان بیماری هایی مانند اختلالات عصبی، ماهیچه ای و البته اسکلتی می باشد و با استفاده از تجهیزات مکانیکی و مانور های دستی قابل اجرا است. در درمان با استفاده از فزیوتراپی از ورزرش، پرتوهای فرابنفش، نور و جریان برق استفاده می شود. فیزیوتراپی موجب می شود درد فرد کمتر شود و موجب توانبخشی فرد می شود و سطح سلامت فرد را بالا تر می برد و در نهایت موجب می شود کیفیت زندگی فرد بالا تر برود.
جالب است بدانید فزیوتراپی از دو کلمه تشکیل شده است که یکی از آنها فیزیو به معنای جسمانی و دیگری تراپی تشکیل شده است که به معنای درمان می باشد. به یاد داشته باشید که فزیوتراپی به هدف بهبود شرایط جسمانی مورد استفاده قرار میگیرد و ممکن است به صورت مستقیم یا غیر مستقیم روی بدن شما تاثیر بگذارد و عملگرد سیستم بدن شما را بهبود ببخشد.
فعالیت فیزیوتراپی
به یاد داشته باشید که خدمات فیزیوتراپی و در کل فعالیت هایی که در پزشکی صورت می گیرد عبارتند از : بیماری های دستگاه حرکتی (ارتوپدی)، بیماری های دستگاه قلبی و تنفسی، بیماری های پوستی و البته سوختگی ها، کنترل درد و کمتر کردن آن، بیماری های اعصاب محیطی و البته اعصاب مرکزی.
خدمات فیزیوتراپی
به یاد داشته باشید که خدمات فیزیوتراپی به سه گروه زیر تقسیم می شوند:
- تمرین درمانی
- مهارت درمان با دست
- الکتروتراپی
تمرین درمانی
برای درمان اولین فیزیوتراپی که با نام تمرین درمانی شناخته می شود، فیزیوتراپیست برای بیمار ورزش هایی را تجویز می کند، مانند ورزش در آب و در این دوران فیزیوتراپ در کنار بیمار تمام تمرین ها را انجام می دهد تا درمان فرد هرچه زودتر صورت پذیرد.
الکتروتراپی
در الکتروتراپی خدمات فیزیوتراپی به وسیله یکسری دستگاه های ویژه صورت می پذیرد و این دستگاه ها امواج خاصی را که توسط دستگاه شکل می گیرد را وارد بدن می کنند. به یاد داشته باشید که بسیاری از مراکز می توانند این خدمات را در منزل خودتان به شما می دهند چرا که برخی از آنها در خانه قابل اجرا است.
چه زمانی به خدمات فیزیوتراپی در منزل نیاز دارید؟
همانطور که می دانید توانایی حرکت یکی از مهمترین توانایی های ما به حساب می آید چرا که تا زمانی که ما نتوانیم حرکت کنیم حتما از بسیاری از کارهای روزمره خودمان عقب می مانیم. فیزیوتراپی می تواند به راحتی به بخش های آسیب دیده شما کمک کند تا جایی که حتی دیگر نیازی به عمل نداشته باشید این روش می تواند شما را از خوردن قرص های عجیب و غریب بی نیاز کند.
برخی موارد خاص وجود دارند که موجب می شوند فرد به فزیوتراپی در خانه نیاز پیدا کند که در این بخش به معرفی آنها می پردازیم:
اگر فرد تازه عمل جراحی انجام داده باشد و مشکلات حرکتی داشته باشد حتما به فیزیوتراپی در خانه نیاز پیدا خواهد کرد.
اگر فرد دارای مشکلات ارتوپدیک باشد ممکن است به درمان با فیزیوتراپی در منزل نیاز پیدا کند.
اگر فرد با مشکلات شکستگی مواجه باشد ممکن است به درمان در خانه نیاز پیدا کند.
البته یکسری موارد نادر نیز وجود دارد، به عنوان مثال ممکن است فرد از قبل دچار مشکلات قلبی یا ریوی باشد و نتواند از خانه بیرون بیاید در این شرایط نیز ویزیوتراپی در خانه تجویز می شود، البته به یاد داشته باشید که افرادی که سالمند هستند نیز ممکن است بخواهند فیزیوتراپی را در خانه استفاده کنند.
فیزیوتراپی در درمان موثر است
بسیاری از متخصصین در این زمینه بر این باورند که فیزیوتراپی از آنجایی که ریسک پایینی دارد می تواند بسیار اثر بخش باشد و در درمان فرد بسیار مواثر باشد. این روش برای همه افراد در سنین مختلف می تواند مواثر باشد و به آنها کمک کند به زندگی عادی خود ادامه دهند.
یکی از مواردی که در فیزیوتراپی در آن اسرار ورزیده می شود استفاده از کفش مناسب می باشد، به یاد داشته باشید که در کل سلامت پا می تواند تاثیر زیادی روی سلامت شما داشته باشد،
زیرا در صورت استفاده کرن از کفش نامناسب علاوه بر اینکه امکان خطر افتادن وجود دارد ممکن آسیب های جدی مانند شکستگی استخوان نیز در افراد به وجود آید که از مهم ترین آنها شکستگی استخوان ران و شکستگی زانو می باشد که در برخی مواقع ممکن است به خاطر آسیب هایی که مفصل زانو دیده است نیاز باشد که عمل تعویض مفصل زانو صورت گیرد.
درمان با شاک ویو در فیزیو تراپی
شاک ویو یکی از روش های غیر تهاجمی است که بسیار نوین است، این روش پاسخگویی بالایی دارد و این روز ها خیلی مورد استفاده قرار گرفته است و طرفداران زیادی دارد، درمان با شاک ویو یکی از خدمات فیزیوتراپی می باشد، در این روش با استفاده از امواج صوتی با قدرت بسیار بالایی برای اهداف درمانی منتشر می شوند. این امواج با نیروی بالایی نیروی مکانیکی را به بدن ما اعمال می کنند از این رو برای درمان درد و درمان بیماری های اسکلتی بسیار پر کاربرد می باشند، این امواج می تواند موجب افزایش جریان خون شود و از آنجایی که سلول ها را تحریک می کند می تواند موجب تسکین درد و کمتر شدن گزگز شود و بعد از مدتی درمان کامل را شامل می شود.
مکانیسم انجام شاک ویو تراپی
زمانی که می خواهیم عملیات شاک ویو ژل را انجام دهیم، بر روی نقطه مورد نظری که قرار است شاک ویو صورت گیرد ژل می زنیم و بعد از آن پروب دستگاه را که کنترل کننده امواج است را روی پوست بیمار قرار می دهیم، جالب است بدانید که مکانیسم اثر شاک ویو ایجاد پارگی های کوچک و میکروسکوپی در منطقه درمان است در این روش با وارد کردن ضربه ای شدید موج شوکی ایجاد می کنیم. جالب است بدانید که پارگی های ایجاد شده موجب آزاد شدن برخی مواد می شوند و نتیجه کار افزایش مویرگ و خونرسانی بیشتر می باشد. مواردی که ذکر کرده ایم در نهایت موجب سریعتر شدن درمان و البته ترمیم بافت های آسیب دیده می شود.
برخی از بیماران در زمان انجام شاک ویو کمی احساس درد می کنند که در این صورت از بی حسی های موضعی استفاده می کنیم، اما نکته ای که قابل توجه است این است که بیماران باید تا چند وقت بعد از انجام شاک ویو استراحت کنند و از فعالیت های زیاد بدنی جلوگیری نمایند. در مورد زمان درمان نمی توان موردی را قطعی اعلام کرد تنها به یاد داشته باشید که مدت درمان بستگی به شرایط بیمار دارد و برای هرکس ممکن است متفاوت باشد و یک بیمار ممکن است در جلسه اول احساس بهبودی داشته باشد اما بیماری دیگر به جلسات بیشتری با شاک ویو نیاز داشته باشد.
مگنت تراپی در فیزیوتراپی
این روش نیز یکی از دیگر خدمات فیزیوتراپی می باشد و از این رو غیر تهاجمی است در این روش از انرژی طبیعی مغناطیسی استفاده می شود که در نهایت موجب کاهش درد و تسریع روند بهبودی می شود، مگنت تراپی از آنجایی که موجب تحریک میدان های مغناطیسی داخل بدن می شود می تواند بسیار مواثر باشد. جالب است بدانید که حوزه های مغناطیسی منفی می توانند موجب افزایش اکسیژن رسانی به بافت ها و البته سلول ها شوند و با تحریک متابولیسم سلولی و کاهش محیط های اسیدی بدن به سلامت ما کمک می کنند.
انرژی مغناطیسی نقش زیادی در ترمیم آسیب های موجود دارد، امواج مغناطیسی می تواند موجب افزایش جریان خون شود که در نهایت موجب دفع سریعتر و بهتر مواد زائد بدن می شود و از این رو به کاهش درد کمک می کند، درضمن به یاد داشته باشید که بهبود خونرسانی و اکسیژن رسانی ای که در مگنت تراپی صورت می گیرد می تواند موجب شود مواد ضروری بهتر به بافت های بدن انتقال پیدا کنند و امواج مگنت تراپیمی توانند سبب رشد و بهبود بافت های آسیب دیده استخوان، عضلات، تاندون ها و اعصاب می شود. این روش استخوان های شما را استحکام می بخشد و برای کسانی که پوکی استخوان مفید است.
درضمن به یاد داشته باشید که این روش برای کسانی که به بیماری هایی مانند تالاسمی و هموفیلی یا عفونت دارند نیز مناسب است.
فواید درمانی با مگنت
در این بخش قصد داریم از فواید درمانی با مگنت درباره کاهش درد و التهاب مفصلی و عضلانی و البته بازسازی بافت های آسیب دیده بپردازیم. مگنت تراپی با تحریک می جب ترشح هرچه بیشتر هورمون های ضد درد مانند اندروفین می شود که در نهایت موجب شل شدن عضلات می شوند و به ازبین بردن اسپاسم عضلانی شما کمک می کنند. این موارد موجب بالا رفتن سطح انعطاف پذیری بدن شما می شوند و در نهایت دامنه حرکتی شما را وسیع تر می کنند و برایب ترمیم شکستی های شما بسیار مناسب و تاثیر گذار می باشند، یکی از دیگر مزایا کلاژن سازی و عملکرد بهتر آنزیم ها می باشد.
از مگنت تراپی در چه بیماری هایی می توان استفاده کرد؟
در این بخش قصد داریم تعدادی از بیماری هایی که با مگنت تراپی درمان می شوند را برای شما نام ببریم.
- ارتروز کمر
- فتق دیسک کمر
- فتق دیسک کمر
- اختلال خواب
- بیماری های مربوط به عصب سیاتیک
- آرتروز گردن
- تنگی نفس
- بیماری های پوستی
- سردردهای میگرنی
- برخی سرطان ها
- ام. اس
- فشار خون
لیزر تراپی در فیزیوتراپی
لیزر تراپی نیز یکی از خدمات فیزیوتراپی به حساب می آید که در سالیان اخیر بسیار مورد توجه و باور قرار گرفته است.
لیزر یک اشعه قدرتمند از جنس نور می باشد و پزشک با استفاده از این دستگاه میزان مشخصی نور را به طور کاملبا کنترل شده به هدف خود می تاباند. امروزه لیزر های زیادی وجود دارد که برخی از آنها دارای توان کم و برخی متوسط و برخی دیگر دارای توان بسیار زیادی می باشند و اینگونه لیزر ها اصولا برای بیماری های اسکلتی، عصبی و عضلانی مورد استفاده قرار می گیرند، به یاد داشته باشید که استفاده از لیزر می تواند بسیار کمک کننده باشد و درواقع درمان را تسریع می بخشد.
همانطور که میدانید درمان با لیزر کاملا بی خطر و غیر تهاجمی می باشد و برای بسیاری از آسیب های ارتوپدی کاربردی است. لیزر تراپی یکی از درمان های غیر تهاجمی برای کمر درد به حساب می آید، در این روش لیزر تراپی موجب افزایش سرعت فعالیت های سلولی می شود و از طریق روند ترمیم موجب بازسازی می شود،
این را نیز باید بدانید که درمان از طریق لیزر می تواند موجب تحریک پاسخ های ایمونولوژیک بدن شود که در نهایت به افزایشبیشتر شدن سرعت بازسازی اعصاب و البته کاهش درد منجر می شود. درضمن به یاد داشته باشید که لیزر با تاثیر روی میتوکندری ها موجب فعال شدن و انتقال الکترون ها می شود و این امر می تواند موجب تولید ATP شود. لیزر با تاباندن نور به ناحیه مورد نظر گرمای آن قسمت را بالا می برد و از این طریق متابولیسم سلولی را بالا می برد.
چه افرادی از انجام لیزر درمانی منع می شوند؟
خانم های باردار نباید برای نواحی شکم، کمر و لگن خود از لیزر تراپی و فیزیوتراپی استفاده کنند. به یاد داشته باشید که افرادی که به سرطان های بدخیم دچارند هرگز نباید تحت درمان با لیزر قرار گیرند.افرادی که در بدن خود دارای ضربان ساز مصنوعی می باشند و البته به نور حساسیت زیادی دارند نمی توانند از آن استفاده کنند.
انواع لیزر تراپی
لیزر هایی که توان کمی دارند، یا لیزر های سرد که توان آنها بین 500 تا 1000 میلی وات می باشد.
لیزر هایی که توان متوسطی دارند، ممککن است توان آنها بین 1000 تا 5000 میلی وات باشد.
لیزر های پر توان که اصولا توان آنها بالا تر از 5000 میلی وات می باشد و برای مقاصد درمانی در کلینیک های خدمات فیزیوتراپی مورد استفاده قرار میگیرند.
به یاد داشته باشید که استفاده از لیزر های پر توان از آنجایی که بسیار پر قدرت هستند نیاز به تخصص دارد و حتما باید توسط فیزیوتراپ انجام شود.
فواید لیزر تراپی در فیزیوتراپی
- کاهش درد و التهاب
- کاهش تورم
- بهبود گردش خون
- افزایش اکسیژن رسانی به سلول ها
- تحریک و رشد اعصاب
- کلاژن سازی
- ترشح هرمون های ضد درد
لیزر تراپی در چه مواردی بکار می رود؟
لیزر تراپی برای درمان دیسک کمر و گردن که به علت ارتروز ها به وجود آمده است بسیار مفید است، برای درمان آسیب های تاندون و درد های مزمن مفصلی بسیار مفید می باشد. در ضمن این روش برای درمان عصب سیاتیک و تنگی کانال نخاعی لازم می باشد، درضمن برای درمان خارپاشنه می توان از فیزیوتراپی استفاده کرد.
جمع بندی
در کلینیک زانو دکتر حبیب رشادی خدمات فیزیوتراپی محتلفی انجام می شود. برای درج نوبت می توانید از طریق واتس آپ وب با ما در ارتباط باشید.