بیماری تاندینوپاتی آشیل چیست؟
یکی از رایج ترین بیماری های که در هنگام دویدن یا راه رفتن در پشت پاشنه و پشت مچ پا فرد احساس می شود، تاندونیت آشیل نام دارد. بسیاری افراد به دنبال این مورد هستند که تاندونیت آشیل چه می باشد؟ باید بگوییم که آشیل نوعی بافت ضخیم می باشد که در امتداد پشت ساق پا و عضلات ساق پا را به پاشنه متصل کرده است که به آن تاندونیت نیز می گویند. در واقع این بیماری زمانی در فرد رخ میدهد که فشار زیادی به فرد به ناحیه تاندنیت آشیل وارد شود. یا اینکه عامل دیگری سبب تحریک آن شود. در این مقاله قصد داریم به طور کامل در مورد درمان تاندونیت آشیل به گفتگو بپردازیم.
علت ایجاد بیماری تاندینوپاتی آشیل
همانطور که در بالا بیان شد عوامل زیادی وجود دارد که سبب ایجاد بیماری تاندونیت آشیل ها می باشد. از مهم ترین عامل ها می توان به فشار بسیار زیاد که به بدن ما وارد می شود، نیز اشاره کرد. هم چنین مابقی عوامل به شرح زیر می باشد.
- افزایش ناگهانی در فعالیت ورزشی
گاها ممکن است شما دویدن روزانه را افزایش دهید، بنابراین باید برای بدن خود یک فرصتی را جهت ریکاوری قرار دهید. - سفتی عضلات ساق پا
سفتی عضلات ساق ممکن است از برنامه ورزشی شروع شود که ابن عامل سبب استرس بیشتری در تاندونیت شما می باشد. - خار استخوانی
- رشد استخوان اضافی
حتما مد نظر داشته باشید که رشد استخوانی در این ناحیه می تواند موجب درد تاندون نیز شود.
علائم بیماری تاندونیت آشیل چیست؟
قبل از اقدام به درمان تاندونیت آشیل بهتر است، با علائم این بیماری به طور کامل آشنا شوید در زیر به آنها به طور کامل اشاره شده است.
- احساس درد در تاندون آشیل در هنگام راه رفتن
- تورم و التهاب تاندون آشیل
- متورم شدن پشت ساق پا
- ایجاد خار استخوانی در محل تاندون آشیل
- عدم توانایی در راه رفتن
راه تشخیص بیماری تاندونیت آشیل
اولین گام برای تشخیص این بیماری مراجعه به پزشک ارتوپد می باشد تا در این صورت پزشک معاینه فیزیکی را انجام دهد. البته مد نظر داشته باشید که درد ناشی از بیماری تاندون آشیل می تواند پارگی آن باشد. که در این زمان برای اطمینان بیشتر باید حتما تصویربرداری و سونوگرافی را نیز انجام دهید. این امکان هم وجود دارد که پزشک برای شما تست تامپسون را دستور بدهید.
منظور از تست این نوع ازمایش است که که فشاری که بر روی ماهیچه ساق پا وارد شده است که بررسی کند. برای انجام این تست باید بر روی یک میز صاف دراز بکشید و پاهای خود را بر روی لبه آن آویزان کنید. در این زمان پزشک معالج عضلات ساق پا را به سمت انگشت های پا را به سمت پایین خم می کند و فشار را وارد می کند با این روش می توان به راحتی تست پارگی تاندون آشیل را انجام داد.
تصویربرداری
با انجام روش، تشخیص بسیار آسان می شود. اشعه ایکس سبب می شود که مواردی مانند خار استخوان یا تحلیل رفتن آن را شناسایی کند. یکی از راه هایی که به راحتی میتوان پارگی تاندونیت آشیل را تشخیص داد ام ار ای می باشد.
روش های درمان تاندونیت آشیل
برای درمان درمان تاندونیت آشیل می توان به چندین روش این بیماری را درمان کرد. در بیشتر مواقع برای درمان تاندونیت آشیل می توان از روش های غیر جراحی نیز استفاده کرد. از مهم ترین راهکارها در زیر به آن اشاره شده است.
تزریق کورتیزون
یکی از راه های درمان تاندونیت آشیل استفاده از داروهای ضد التهاب نیز می باشد. البته توصیه می شود که تا حد امکان از تزریق کورتیزون استفاده نشود زیرا می تواند احتمال پارگی تاندون را افزایش دهید.
شوک درمانی خارج از بدن
با استفاده از دستگاه های مخصوصی که انرژی بالایی را تولید می کند می توان گفت در روند بهبود تاندون آسیب دیده بسیار موثر می باشند. باید بگوییم که این روش یک روش درمانی غیر تهاجمی می باشد و در این هیچ گونه برشی انجام نمیشود و به همین علت این که پزشکان آن را توصیه می کنند.
فیزیوتراپی
یکی از موثر راه ترین راهکارها برای کاهش تاندونیت آشیل انجام فیزیوتراپی می باشد با انجام آن می توان گفت که هرگونه درد، کمبود قدرت، انعطاف پذیری را بهبود می بخشد. از طرف دیگر می توان این روش را ایمن ترین و موثرترین روش دانست.
سایر راه های درمان
- ورزش آرام
- تمرینات تقویت عضله
- استراحت
- استفاده از کمپرس یخ
- کفش های محافظت کننده
نتیجه گیری
با توجه به نکاتی که در مقاله درباره درمان تاندونیت آشیل بیان شد پی بردیم که با روش های مختلفی و بدون جراحی می توان آن را درمان کرد. که می توان به تزریق کورتیزول، تمرینات تقویت عضله و استراحت نیز اشاره کرد. ناگفته نماند در صورت بروز علائمی که در مقاله اشاره شد حتما به پزشک جهت درمان نیز مراجعه کنید.