در این مقاله می خواهیم درباره سندرم فیبروزیت در کلینیک زانو دکتر حبیب رشادی صحبت کنیم.
سندرم فیبروزیت چیست؟
فیبروزیت یک نوع بیماری است که موجب درد و التهاب در عضلات و لایه های هم بند استخوان ها و تاندون ها می شود. گفته شده که این عارضه بیشتر در قسمت پایین کمر، گردن، شانه، سینه، بازوهای بدن رخ می دهد.
فیبروزیت یک بیماری التهابی است که در بیشتر موارد با بیماری روماتوئید اشتباه گرفته می شود. اما بهترین متخصص ارتوپد قادر است تا از پس تشخیص آن بربیاید.
برای این که این بیماری با روماتوئید اشتباه گرفته نشود، باید علائم را به طور دقیق توسط بهترین متخصص ارتوپد مورد بررسی قرار داد تا بعدها دچار مشکل نشوید. در ادامه مقاله به بررسی بیشتر این بیماری می پردازیم.
سندرم فیبروزیت در خانم ها بیشتر شایع است یا آقایون؟
طی این سال ها و بر اساس تحقیق هایی که توسط بهترین متخصص های ارتوپد صورت گرفته است. خانم ها متأسفانه بیشتر در معرض این عارضه قرار دارند.
دلیل بروز بیشتر این بیماری در خانم ها به دلیل مشکل سیستم امنیتی است. البته این دلیلِ ارائه شده خیلی محکم و اساسی نیست و نیاز است تا بیشتر بررسی شود و با این حال که سیستم امنیتی خانم ها قوی تر از آقایون است ولی باید توجه داشته باشیم که گاهی سیستم امنیتی مانند شمشیر دو لبه عمل می کند و در صورت بروز اختلال در بدن این سیستم امنیتی قوی تر عمل می کند و تا این حد که به سلول های سالم هم حمله می کند و به آنان نیز صدمه می زند.
در آخر طی چنین مراحلی است که سیستم امنیتی علیه خود وارد عمل می شود و بدن بیمار را دچار مشکل هایی مانند سندرم فیبروزیت می کند.
شاخص ترین نشانه های فیبروزیت چیست؟
سندرم فیبروزیت یک سری شاخص های مشخص و واحدی در همه بیماران دارد. از جمله:
- درد موضعی
- اسپاسم ناگهانی عضلات
- احساس خستگی
- احساس ضعف
- احساس درد
- بروز خشکی در عضلات
دلایل به وجود آمدن سندرم فیبروزیت
دلیل به وجود آمدن این بیماری در بدن هر بیمار باید به طور خاص توسط بهترین متخصص ارتوپد مورد بررسی و آزمایش قرار بگیرد. اما به طور کلی می توان گفت که این عارضه به دلیل نبود تعادل شیمیایی مغز صورت می گیرد.
به این معنا که در سیستم امنیتی بدن یک سری مشکلاتی رخ می دهد که به دنبال آن سندرم فیبروزیت رخ می دهد. از موارد دیگری که بروز این بیماری را در بدن تشدید می کند، می توان به:
- سابقه التهاب مفصلی
- آسیب های عضلانی طی ورزش های سنگین و حرفه ای
- عفونت های ویروسی در گذشته و درمان ناقص آن ها
- بی تحرکی
- تغذیه نامناسب
توصیه پزشکان به بیماران فیبروزیت چیست؟
برای آرام کردن درد و التهاب چند راهکار وجود دارد که انجام دادن آن ها باعث کمتر شدن احساس درد در بدن می شود. از مواردی که روی آن بسیار تأکید می شود آن است که:
- سعی کنید محل التهاب و درد را گرم نگه دارید. این روش باعث می شود تا عضلاتی که دچار گرفتگی شده اند، آرام گیرند. برای انجام این کاری می توانید زیر دوش آب گرم بروید و یا حتی از کمپرس آب گرم استفاده کنید.
- از راهکارهایی که می تواند برای شما موثر باشد این است که توسط یک کارشناس متخصص یا بهترین متخصص ارتوپد، چند جلسه ماساژ درمانی ببینید. ماساژ برای تسکین درد و سفتی عضلات بسیار موثر است.
- از روش های درمانی که تجویز آن توسط پزشک باید صورت بگیرد آن است که کورتیزون تزریق بکنید. که این کار باید توسط پزشک صورت پذیرد تا بعدها دچار مشکل نشوید.
- به دلیل کار و مشغله روزانه شاید از استراحت غافل بشویم. برای همین استراحت کردن می تواند یک روش درمانی برای سندرم فیبروزیت به شمار بیاید.
- برای کاهش درد می توانید از داروهای آرام بخشی استفاده بکیند که از درد شما برای مدتی بکاهد اما در نظر داشته باشید که مراجعه به پزشک معالج و ویزیت توسط او بهترین کار می تواند باشد. زیرا با رفتن نزد پزشک بیماری شما ریشه کن خواهد شد.
- شما حتی می توانید زیر نظر بهترین متخصص ارتوپد ورزش های مخصوصی ببینید. ورزش هایی مانند یوگا که می تواند از نظر جسمی و حتی روحی برای شما مفید باشد.
اما باید در نظر داشته باشید که برای درمان درد و ناراحتی خود، بهرین کار مراجعه حضوری نزد پزشک است تا ناراحتی شما را به طور دقیق مورد بررسی قرار دهد.
آیا سندرم فیبروزیت در هنگام استرس تشدید می شود؟
امکان تشدید سندرم فیبروزیت در هنگام استرس های روزانه هست. بسیاری از گرفتگی ها به دلیل فشارهای عصبی است که روی افراد وارد می شود.
اغلب کسانی که به سندرم فیبروزیت مبتلا می شوند نیاز نیست که دارو مصرف بکنند و یا آمپول بزنند بلکه با مدیتیشن کردن به صورت مداوم و روزانه می توانند از حجم خستگی و فشاری که روی عضلات و تاندون ها وارد می شود، بکاهند.
چه مواد غذایی برای درمان فیبروزیت مفید است؟
برای درمان فیبروزیت لازم نیست که حتماً از داروهای مختلف استفاده بکنید حتی با استفاده از تغذیه مناسب می توانید آن را کنترل کنید و چه بسا از بروز آن جلوگیری بکنید.
تغذیه در درمان و کنترل این بیماری نقش اساسی دارد. اگر سعی کنید توسط پزشک معالج خود یک برنامه غذایی سالم طراحی بکنید این روش درمانی در روند بهبود شما بسیار موثر خواهد بود.
استفاده از مواد غذایی که دارای اسید چرب امگا 3 هستند، فرایند التهابی را در بدن شما کاهش می دهد. برای تأمین اسید امگا 3 می توانید از آجیل و گردو و تخم کتان استفاده بکنید.
همچنین وجود مقدار زیاد اسید آمینه در بادام زمینی و تخم کدو می تواند برای بدن شما بسیار موثر باشد.
به یاد داشته باشید که سندرم فیبروزیت توسط مواد شیمیایی مانند حلال رنگ ها تشدید می شود و به همین خاطر بیماران فیبروزیت باید از تماس مستقیم با این دسته از مواد شیمیایی اجتناب بکنند.
در نهایت اینکه
برای درمان سندرم فیبروزیت بهتر است که به صورت طبیعی و از طریق مواد غذایی مفید و مقوی اقدام بکنید. زیرا همین مواد شیمیایی و دارویی برای بدن شما مضر است و بعد ها مشکلاتی دیگری برای شما ایجاد خواهد کرد.