یکی از شایعترین نوع شکستگی که نیاز به درمان توسط بهترین متخصص ارتوپد دارد شکستگی استخوان بازو می باشد که ممکن است بنا به هر دلیل و در اثر آسیب دیدگی ای مختلف رخ دهد.
شکستگی بازو با شکستگی های پاتولوژیک و پوکی استخوان همراه می باشند که در افراد مُسن بیشتر رخ می دهند.
آناتومی استخوان بازو
برای اینکه بدانیم که شکستگی استخوان بازو چگونه رخ می دهد نیاز است که با آناتومی و ساختمان استخوان بازو آشنایی داشته باشیم.
استخوان بازو استخوان بلند بازو است. از شانه تا آرنج گسترش می یابد، جایی که به استخوان های اولنا و شعاع بازو می پیوندد. شکستگی بازو به هر گونه شکستگی در این استخوان اشاره دارد. درد ناشی از شکستگی بازو اغلب به شانه یا آرنج شما گسترش می یابد بسته به محل شکستگی و بهبودی ممکن است چندین هفته طول بکشد.
آسیب دیدگی استخوان بازو
شکستگی و آسیب دیدگی استخوان بازو معمولاً در اثر زمین خوردن یا ضربه مستقیم ایجاد می شود. به ویژه در كودكان بسیار كوچك، احتمال آسیب دیدگی غیر تصادفی باید در نظر گرفته شود. در افراد مسن، شکستگی پاتولوژیک باید در نظر گرفته شود.
بنابراین نیاز است که حتما با مشاهده موارد زیر به بهترین متخصص ارتوپد مراجعه کرده و مورد معاینه قرار بگیرید.
- درد استخوان قبل از شکستگی
- تورم اندام قبل از شکستگی
- تورم مشخص پس از شکستگی
- ناهنجاری کیستیک استخوان بازو در اشعه ایکس
- سابقه بدخیمی ، به ویژه متاستاتیک
- بیماری پاژه استخوان
طبقه بندی شکستگی های استخوان بازو
با آناتومی استخوان بازو و اینکه مکانسیم آسیب دیدگی این استخوان به چه صورت است در مطالب بالا اشاره شده است. شاید بسیاری از شما ندانید که شکستگی بازو به چند طبقه مختلف تقسیم بندی می شود که این طبقه بندی ها بسیار دشوار می باشند.
- شکستگی پروگزیمال استخوان بازو
- شکستگی های شافت هومرال
- شکستگی های دیستال استخوان بازو
- شکستگی دیستال استخوان بازو
شکستگی پروگزیمال استخوان بازو
درباره اولین طبقه بندی شکستگی بازو باید بگوییم که معمولاً پس از افتادن از ارتفاع بر روی یک دست رخ می دهد.
همچنین ممکن است در هنگام تشنج یا شوک الکتریکی، شکستگی همراه با دررفتگی خلفی شانه باشد و یا اینکه در اثر یک ضربه مستقیم ایجاد شود.
شکستگی پروگزیمال استخوان بازو بیشتر افراد میانسال و سالخورده را تحت تاثیر قرار می دهد در ضمن این نوع آسیب دیدگی بازو در خانم هایی که پوکی استخوان دارند بسیار شایع می باشد.
در افراد جوان، همان مکانیسم آسیب می تواند با دررفتگی همزمان شانه باعث شکستگی شود. در گروه های سنی جوان ، تروما احتمالاً انرژی بالاتری دارد و آسیب ناشی از آن جدی تر است. جداسازی اپی فیز استخوان بازو می تواند در بزرگسالان رخ دهد.
شکستگی های شافت هومرال
دسته دوم از طبقه بندی شکستگی بازو بر اثر سقوط کردن فرد رخ می دهند. این نوع آسیب دیدگی ممکن است در کودکان کمتر از 3 سال به آسیب غیر تصادفی مرتبط باشد. معمولاً ضربه مستقیم یا آسیب دیدگی به اندام فوقانی وارد می شود. گاهی اوقات، آسیب دیدگی و خم شدن معمولاً باعث شکستگی عرضی می شود.
تشخیص شکستگی های شافت هومرال
برای اینکه به درستی تشخیص داده شود که بازو شکسته شما به سبک شکستگی های شافت هومرال می باشد یا نوع دیگری از طبقه بندی ها است باید بر روی شما معاینات عصبی عروقی انجام گیرد.
علت شکستگی استخوان بازو
هر ضربه شدید یا آسیب به بازو می تواند منجر به شکستگی و آسیب دیدگی استخوان بازو شود، اما برخی از آنها به احتمال زیاد باعث ایجاد انواع خاصی می شوند. به عنوان مثال: شکستن استخوان بازو بر اثر زمین خوردن با بازوی کشیده اغلب می تواند باعث شکستگی استخوان میانی استخوان بازو شود.
برخورد شدید، مانند: تصادف اتومبیل یا تکل فوتبالی، احتمالاً باعث شکستگی دیستال استخوان بازو می شود. شکستگی بازو همچنین می تواند شکستگی پاتولوژیک باشد که در نتیجه وضعیتی که استخوان های شما را ضعیف می کند اتفاق می افتد. این باعث می شود استخوانهای شما در برابر استراحت در فعالیتهای روزمره که معمولاً هیچ صدمه ای ندارند ، آسیب پذیرتر شوند.
مواردی که می توانند باعث شکستگی پاتولوژیک استخوان بازو شوند عبارتند از:
- پوکی استخوان
- سرطان استخوان
- کیست استخوان یا تومور
- عفونت استخوان
درمان شکستگی استخوان بازو
درمان شکستگی بازو به عوامل مختلفی بستگی دار از جمله نوع شکستگی و وجود ترک های استخوانی شل. برای تعیین بهترین روش درمانی، متخصص ارتوپد با گرفتن عکس رادیوگرافی از بازو شروع می کند. همچنین ممکن است برخی از حرکات را با بازوی خود انجام دهید. این به آنها کمک می کند نوع شکستگی شما را تشخیص دهند و مشخص شود که آیا آسیب دیگری هم دارید یا خیر؟! برای مراقبت بهتر، پیشنهاد می کنیم از پرستار سالمند در منزل کمک بگیرید.
شکستگی های دیستال و شکستگی های شدید پروگزیمال یا میانه شافت معمولاً نیاز به جراحی دارند. در بسیاری از موارد ، شکستگی بازو در پروگزیمال و شافت میانی نیازی به جراحی ندارد زیرا انتهای شکسته آن معمولاً نزدیک هم قرار می گیرند. این باعث می شود که استخوان بازو به راحتی خود به خود بهبود یابد. با این حال برای جلوگیری از حرکت دادن بازو و تثبیت شانه، در صورت لزوم هنوز باید از بند، مهاربند یا آتل استفاده کنید. گاهی اوقات جراحی با استفاده از پروتز یا با پلاک، پیچ، میله و یا گاهی اوقات با تعویض مفصل شانه انجام می شود.
جمع بندی
زمان بهبودی بسته به نوع شکستگی شما بسیار متفاوت است. اگر شکستگی استخوان بازو دارید و نیازی به جراحی ندارد باید دو تا شش هفته از بند استفاده کنید. شکستگی های پروگزیمال به کمترین زمان نیاز دارند در حالی که شکستگی های دیستال بیشترین نیاز را دارند.
در صورت جراحی، ممکن است لازم باشد چند هفته گچ، زنجیر، آتل یا بریس بپوشید. در این دوره شما باید مرتباً با پزشک خود در تماس باشید تا آنها بتوانند میزان بهبودی شکستگی را ارزیابی کنند.
برای شکستگی های شدید، ممکن است لازم باشد هر چند هفته یکبار به مدت چند ماه اشعه ایکس انجام دهید. بیشتر افراد در طی چند ماه قادر به بازگشت به سطح فعالیت معمول خود هستند. گاهی اوقات برای بازیابی حرکت از دست رفته مفاصل، فیزیوتراپی یا کاردرمانی لازم است.
2 Comments
اگر تمایلی به جراحی استخوان بازو نداشته باشیم چطور می تونیم برای بهبود آن کاری انجام بدیم؟
وقت بخیر
علت شکستگی پروگزیمال استخوان بازو چیه؟