متخصصین ارتوپدی عنوان داشته اند که علائم شکستگی لگن در افراد می تواند مختلف باشد اما برای تشحیص صحیح باید یکسری آزمایش ها صورت گیرد تا مشخص شود که علت شکستگی لگن چه بوده است.
شکستگی مفصل لگن
شکستگی لگن معمولاً در اثر سقوط یا برخورد با انرژی زیاد مانند تصادف رانندگی یا سقوط از ارتفاع زیاد رخ می دهد. در افراد بالای 60 سال شکستگی مفصل ران و لگن آسیب های بسیار شایع است و علائم شکستگی لگن در این افراد موارد زیادی می تواند باشد به خصوص در زنانی که پوکی استخوان دارند.
در ورزشکاران، فعالیت مکرر با تأثیر زیاد ممکن است باعث شکستگی لگن شود که ایجاد ترک کوچکی در مفصل ران یا استخوان لگن می کند. در افراد مبتلا به پوکی استخوان، استرس حرکات روزمره مانند راه رفتن و بالا رفتن از پله ها ممکن است منجر به نوعی شکستگی در ناحیه لگن شود.
علت شکستگی لگن
در بزرگسالان و جوانان، شکستگی شدید کل لگن می تواند در اثر تصادف سریع اتومبیل یا موتور سیکلت یا سقوط از ارتفاع ایجاد شود. این شکستگی ها می توانند باعث خونریزی تهدید کننده باشند. همچنین ممکن است اعصاب و اندام های مجاور، مانند مثانه، اندام های تولید مثل و روده نیز آسیب ببینند.
شکستگی های شدید معمولاً ناپایدار هستند. در افراد مسن، پوکی استخوان باعث ضعیف شدن استخوان ها می شود. بنابراین ممکن است در صورت افتادن قسمتی از لگن شکسته شود به عنوان مثال: هنگام بیرون آمدن از حمام ، هنگام پایین آمدن از پله ها یا حتی هنگام ایستادن روی زمین.
بنابراین می توان گفت که یک نوع شکستگی لگن عمدتا در بزرگسالان به ویژه در ورزش کاران دیده می شود. این شکستگی ها معمولاً زمانی اتفاق می افتد که عضله به طور ناگهانی منقبض شده و تکه کوچکی از استخوان را از ایسکیم محل اتصال عضلات همسترینگ بیرون بکشد که همین مسئله خود یکی از علت ها و علائم شکستگی لگن می باشد.
علائم شکستگی مفصل لگن
- درد شدید در مفصل ران یا کشاله ران
- تورم
- کبودی
- حساسیت در محل آسیب دیده
در نظر داشته باشید که بسته به شدت شکستگی، شکستگی استخوان ممکن است از ایجاد هرگونه وزن بر روی مفصل ران جلوگیری کند. بهترین متخصص ارتوپد در حین معاینه فیزیکی استخوان ران یا لگن آسیب دیده را ارزیابی می کنند و تشخیص را با استفاده از آزمایشات تصویربرداری تأیید می کنند.
در دامه باید اشاره کنیم که بیشتر شکستگی های لگن باعث درد قابل توجهی در کشاله ران می شوند این حتی ممکن است که در زمانی که شما خوابیده یا نشسته اید هم شما را اذیت کند. اگرچه برخی از افراد در چنین شرایطی می توانند راه بروند اما این کار آن ها باعث می شود ناحیه آسیب دیده لگن اغلب متورم و کبود شود.
افراد ممکن است سعی کنند مفصل ران یا زانو را در موقعیت خاصی خم کنند تا از بدتر شدن درد جلوگیری کنند. اما باید توجه کنید که اگر شکستگی های لگن شدید و ناپایدار باشد شما درد شدیدتری را باید تحمل کنید اگر علاوه بر لگن بحش های دیگری هم آسیب دیده باشند، ممکن است علائم شکستگی لگن دیگری در افراد دیده شود.
- ممکن است خون در ادرار داشته باشند
- مشکل در ادرار کردن
- از دست دادن غیرقابل کنترل ادرار
- خونریزی از راست روده یا واژن داشته باشند.
تشخیص شکستگی لگن
قبل از هر مسئله باید بگوییم که انواع مختلف شکستگی در مفصل ران یا لگن وجود دارند که با استفاده از آزمایشات تصویربرداری می توان محل شکستگی، تعداد استخوان ها را تحت تأثیر قرار دهند و اینکه آیا صدمه ای به بافت های نرم اطراف آن مانند تاندون ها، رباط ها، رگ های خونی یا اعصاب آسیب رسانده است. یا خیر؟
بیشتر شکستگی های ران و لگن نیاز به مراقبت های پزشکی فوری دارند. غالباً بهترین متخصص ارتوپد برای جلوگیری از آسیب دائمی، استخوان را تنظیم و تثبیت می کنند.
روش های درمان شکستگی لگن
خب تا به اینجا برایتان عنوان کردیم که شکستگی لگن چگونه رخ می دهد و علائم شکستگی لگن ر اهم برایتان شرح دادیم. همانطور که قبل تر هم عنوان کرده ایم زمانیکه دچار شکستگی در ناحیه مفصل ران و لگن می شوید باید حتما به بهترین متخصص ارتوپد مراجعه کنید تا با معاینات و آزمایش هایی که روی شما انجام میدهد علت شکستگی لگن را به درستی تشخیص داده و برای درمان صحیح اقدام کند.
درمان شکستگی های جزئی مفصل لگن
شکستگی های جزئی و پایدار در ناحیه مفصل ران و لگن بدون ایجاد معلولیت های دائمی بهبود می یابند و به ندرت پیش می آید که به جراحی نیاز پیدا کنید. اما ممکن است به استراحت در رختخواب نیاز داشته باشید. با این حال، استراحت در رختخواب باید برای مدت زمان کوتاهتری باشد.
مُسکن هایی که پزشک مربوطه برایتان تجویز می کند می توانند به اندازه کافی در تسکین درد به شما کمک کنند تا بتوانید راه بروید. برای جلوگیری از ضعف، سفتی و سایر عوارضی که با استراحت در رختخواب اتفاق می افتد، افراد باید راه بروند، بایستند و وزن كامل خود را روی مفصل قرار دهند هرچه سریعتر ، حتی اگر این كار را فقط برای مدت كوتاهی انجام دهند.
تلاش برای راه رفتن باعث آسیب بیشتر مفصل رانو و لگن نمی شود. اکثر افراد می توانند مسافت کوتاه بدون واکر را 1 هفته پیاده روی کنند و می توانند بدون کمک و فقط با ناراحتی خفیف طی 1 تا 2 ماه راه بروند.
درمان شکستگی های شدید لگن
شکستگی های شدید لگن غالباً ناپایدار هستند باید بی حرکت باشند. زمانیکه شما را به بیمارستان انتقال می دهند پرسنل اورژانس مفصل را با پیچیدن با نوارهای پارچه ای یا چسباننده ای که برای این منظور طراحی شده است ، تثبیت می کنند تا زمانی که آسیب به ثبات بیشتری برسد.
برای ایجاد ثبات بیشتر در آسیب دیدگی لگن به ویژه اگر آسیب های جدی دیگری نیز وجود داشته باشد، پزشکان و بهترین متخصص ارتوپد می توانند با استفاده از پیچ های طولانی که از طریق پوست وارد استخوان ها می شوند یک قاب فلزی سفت و سخت را به لگن، در خارج از بدن متصل کنند. به این دستگاه فیکساتور خارجی گفته می شود. معمولاً جراحی لگن برای تراز کردن تکه های شکسته استخوان و قرار دادن صفحات و پیچ ها برای نگه داشتن آنها در محل انجام می شود.
جمع بندی
درباره علائم شکستگی لگن و اینکه چگونه می توان این نوع شکستگی را درمان کرد برایتان توضیخ دادیم. در صورتیکه هر گونه سوالی در این زمینه دارید می توانید با مشاوران zanoclinic.com تماس گرفته و از آن ها کمک بخواهید.