مفاصل قسمتهایی از بدن شما هستند که استخوانهای شما در آن قرار می گیرند. اتصالات اجازه می دهد تا استخوان های اسکلت شما حرکت کند. اتصالات شامل مواردی همچون:
- شانه ها
- باسن
- آرنج
- زانو
درد مفاصل به ناراحتی و درد در هر یک از مفاصل بدن اشاره دارد.گاهی اوقات، درد مفاصل نتیجه بیماری یا جراحتی است.(همچون آرتریت که یک علت شایع دردهای مفاصل است.)
چه عواملی باعث درد مفاصل می شود؟
آرتروز، یکی از شایع ترین علل بروز درد مفاصل است. آرتروز دارای دو شکل اصلی، آرتروز استئوآرتریت (OA) و آرتریت روماتوئید (RA) است. تحقیقات نشان داده اند که این نوع بیماری در افراد بالای 40 سال شایع می باشد و بیشتر روی نواحی مچ دست، زانو و… متداول می باشد. درد مفاصل به دلیل OA ناشی از خرابی غضروف است که به عنوان کوسن و کمک فنر مفاصل عمل می کند.
شکل دوم آرتروز، آرتروز RA است. براساس بنیاد آرتریت، RA حدود 1.5 میلیون آمریکایی را مبتلا می کند. تاثیر این بیماری روی زنان بیشتر از مردان می باشد. این مسئله می تواند در طول زمان باعث تغییر شکل و ناتوان شدن مفاصل شود. RA باعث ایجاد درد، التهاب و ایجاد مایعات در مفاصل می شود زیرا سیستم ایمنی بدن به غشایی که مفاصل را خط می کند حمله می کند.
سوالات مربوط به علل بروز درد مفاصل
علل درد مفاصل
- بورسیت یا التهاب لنت های کوسن اطراف مفاصل
- لوپوس
- نقرس
- برخی از بیماریهای عفونی(اوریون ، آنفولانزا و هپاتیت)
- کندروماالیا پاتلا یا شکسته شدن غضروف در زانو در ناحیه زانو
- یک جراحت
- تاندونیت یا التهاب تاندون
- عفونت استخوان یا مفصل
- استفاده بیش از حد از مفصل
- سرطان
- فیبرومیالژیا
- پوکی استخوان
- سارکوئیدوز
- راکت
علائم درد مفاصل
در بعضی موارد، درد مفاصل شما به اندازه ای شدید می باشد که امان شما را بریده و هیچ علائمی هم از خود نشان نمی دهد. در این شرایط نیاز است که حتما به متخصص مراجعه کنید. اگر علت درد مفاصل خود را نمی دانید و علائم آن را نمی دانید باید با بهترین متخصص ارتوپد ملاقات داشته باشید. علائم درد مفصل شامل:
- ناحیه اطراف مفصل متورم، قرمز، براق یا لمس شده است
- درد به مدت سه روز یا بیشتر ادامه دارد
- شما تب دارید اما هیچ نشانه دیگری از آنفولانزا نیست
- شما یک مصدومیت جدی را تجربه کرده اید
- مفصل تغییر شکل یافته است.
- تورم مفصل ناگهان رخ می دهد.
- مفصل کاملاً بی حرکت است.
- درد شدید مفصل دارید.
تشخیص درد مفاصل
زمانیکه شما به پزشک و متخصص مراجعه می کنید پزشک معاینه بدنی را روی شما انجام می دهد. همچنین یک سری سؤال درباره درد مفاصل شما خواهند پرسید. این ممکن است به کم کردن دلایل احتمالی کمک کند. برای شناسایی آسیب مفاصل مرتبط با آرتریت ممکن است یک اشعه X مشترک لازم باشد. اگر پزشک شما مشکوک به موارد دیگیری باشد، ممکن است آزمایش خون را برای برخی از اختلالات خود ایمنی روی شما انجام دهد. آنها همچنین ممکن است برای اندازه گیری سطح التهاب در بدن و یا شمارش کامل خون، درخواست تست میزان رسوب کنند.
درمان درد مفاصل
-
درمان خانگی
پزشکان ، OA و RA ( آرتروز استئوآرتریت و آرتریت روماتوئید) را شرایط مزمن می دانند. در حال حاضر هیچ درمانی وجود ندارد که درد مفاصل مرتبط با آرتریت را برطرف کند و از بازگشت آن جلوگیری کند. با این وجود روش هایی برای کنترل درد وجود دارد: این ممکن است به استفاده از داروهای تسکین دهنده درد موضعی یا مصرف داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی برای کاهش درد، تورم و التهاب کمک کند. قبل از انجام حرکات ورزشی، حرکات کششی انجام دهید تا دامنه خوبی از حرکت در مفاصل شما حفظ شود. وزن بدن خود را در حد سالم نگه دارید. این کار باعث کاهش استرس در مفاصل می شود. اگر درد شما به دلیل آرتروز نیست، می توانید یک داروی ضد نسخه، ضد التهاب، گرفتن ماساژ، حمام گرم، ماساژ زیاد و استراحت کافی را امتحان کنید.
-
درمان پزشکی
گزینه های درمانی شما به علت درد بستگی دارد. در بعضی موارد، پزشک برای آزمایش عفونت یا نقرس یا دلایل دیگر دردهای مفاصل، باید مایعات جمع شده را در ناحیه مفصل بیرون بکشد. آنها همچنین ممکن است جراحی را جایگزین مفصل کنند. سایر روش های درمانی غیر جراحی می توانند شامل تغییر در شیوه زندگی یا داروهایی باشند که به طور بالقوه می توانند باعث بهبودی RA شوند. در مورد RA، پزشک شما ابتدا به التهاب می پردازد. پس از قطع RA، معالجه پزشکی شما بر حفظ فشار شدید شرایط شما متمرکز خواهد بود.
جمع بندی
علل بروز درد مفاصل اغلب نتیجه آسیبهایی است که از طریق ساییدگی و پارگی طبیعی ایجاد می شود. با این حال، می تواند نشانه عفونت یا RA به طور بالقوه ناتوان کننده باشد. در صورت وجود درد غیر قابل توضیح مفاصل، باید به متخصص مراجعه کنید به خصوص اگر پس از چند روز به تنهایی از بین نرود. تشخیص زودرس می تواند به درمان مؤثر علت اصلی ناراحتی شما کمک کند.
1 Comments
ممنونم از مقاله خوبتون