بسیاری از دوستانی که طبق تشخیص متخصص ارتوپد نیاز است که عمل تعویض کامل زانو انجام دهند برایشان این سوال پیش خواهدآمد که اصلا هدف از جراحی تعویض مفصل زانو چیست؟ چرا باید این کار را انجام دهند؟ آیا بدون این عمل جراحی نمی توانند به زندگی خود ادامه دهند؟
سوالاتی که به آن ها اشاره کرده ایم تنها چند نمونه از سوالاتی هستند که برای دوستان ما در مرکز کلینیک زانو دکتر حبیب رشادی پیش آمده است.
به همین خاطر ما سعی کرده ایم تا در این مقاله به این مسئله پرداخته و درباره اهمیت و هدف جراحی تعویض مفصل زانو بیشتر با شما صحبت کنیم.
تعویض مفصل زانو
عمل جراحی مربوط به تعویض مفصل زانو بیشتر برای آن دسته از دوستانی تجویز می شود که مفصل زانو آنها به طور کامل تخریب شده است و با دردهای بسیار شدید و اختلال عملکرد همراه می باشد.
افرادی که دچار بیماری آرتروز هستند دسته دوم از کسانی می باشند که نیاز به این عمل جراحی دارند.
دقت داشته باشید که اگر پزشک و متخصص ارتوپد برای شما این عمل جراحی را تجویز کرده است باید درباره خطرات این جراحی اطلاعات لازم را از پزشک معالج خود دریافت کنید و با آگاهی قبلی تصمیم گیری کنید.
شاید شما ترجیح دهید به جای تن دادن به این عمل جراحی با تمرینان و حرکات مربوط به فیزیوتراپی در توان بخشی مفصل زانو خود اقداماتی را انجام دهید.
تعویض کامل زانو چیست؟
در متن بالا به این مسئله اشاره کردیم که چه افرادی نیاز است که عمل مفصل زانو داشته باشند و نیاز است که قبل از جراحی حتما درباره خطرات آن اطلاعات کسب کنند.
در مقاله های قبلی کلینیک زانو دکتر حبیب رشادی به این مسئله هم اشاره کرده ایم که مصل زانو به دو صورت مورد جراحی قرار میگیرد.
- تعویض مفصل زانو به طور کامل
- تعویض مفصل زانو جزئی
در این مقاله میخواهیم قبل از اینکه به شما عزیزان بگوییم هدف از جراحی مفصل زانو چیست؟ کمی درباره تعویض کامل زانو با شما صحبت کنیم.
به طور کلی باید بگوییم که تعویض کلی زانو یک روش جراحی است که به واسطه آن مواد مصنوعی به طور کامل جایگزین زانو و مفصل تخریب شده می شوند.
در حقیقت زانو یک مفصل لولایی است که حرکت را در محلی که ران با ساق پا ملاقات می کند فراهم می کند.
در این عمل جراحی باید انتهای استخوان ران به طور کامل برداشته شود و پوسته فلزی جایگزین آن شود، همچنین در تعویض کامل زانو انتهای استخوان ساق پا نیز برداشته خواهد شد.
هدف از جراحی مفصل زانو
تا به اینجای کار متوجه این مسئله شدیم که چرا در برخی از مواقع بهترین متخصص ارتوپد برای بیماران خود عمل جراحی مفصل زانو را تجویز می کند و اینکه این عمل جراحی می تواند به صورت کلی و جزئی انجام شود.
اما درباره اینکه هدف از جراحی مفصل زانو چیست؟ باید بگوییم، زمانیکه زانو آسیب های شدید می بیند که باعث تخریب شدن و از بین رفتن مفصل می شود برای شما ایجاد درد شدید خواهد کرد تا جایی که حتی راه رفتن را برایتان مشکل میکند.
بنابراین اگر درد زانو شما با استفاده از روش های دارو درمانی و غیر جراحی کاهش پیدا نکند شما نمی توانید کارهای روزمره خود را انجام دهید.
بنابراین برای اینکه بتوانید مجدد مانند سابق به انجام کارهای روزمره خود بپردازید نیاز است که یک مفصل مصنوعی جایگزین مفصل طبیعی زانو شما شود.
در حقیقت هدف از جراحی مفصل زانو این است که شما بتوانید همچون قبل به کارهایی که انجام می دادید بپردازید و به راحتی راه بروید.
خطرات ناشی از تعویض کامل زانو
خطرات ناشی از تعویض کامل زانو شامل لخته شدن خون در پاها است که می تواند به ریه ها منتقل شود این مسئله می تواند خطرات زیر را به همراه داشته باشد.
- آمبولی ریوی
- تنگی نفس
- درد قفسه سینه
- شوک
علاوه بر خطراتی که در متن بالا به آن ها اشاره کردیم تعویض کامل زانو می تواند خطرات دیگری همچون موارد زیر را برای فرد به بیمار به همراه داشته باشد
- عفونت مجاری ادراری
- حالت تهوع و استفراغ
- درد و سفتی زانو
- خونریزی در مفصل زانو
- آسیب عصبی
- آسیب رگهای خونی
- آسیب کبدی
مواردی که در ارزیابی قبل از عمل برای تعویض کامل زانو نقش دارند
قبل از جراحی، مفاصل مجاور زانوی بیمار به دقت ارزیابی می شوند.
این کار برای اطمینان از نتیجه مطلوب و بهبودی از عمل جراحی کامل زانو است. جایگزینی مفصل زانو که در مجاورت مفصلی است که به شدت آسیب دیده است، ممکن است عملکرد قابل توجهی نداشته باشد زیرا در صورت غیر طبیعی بودن مفصل مجاور دردناک تر می شود.
- تمام داروهایی که بیمار مصرف می کند بررسی می شوند. داروهای رقیق کننده خون مانند: وارفارین و داروهای ضد التهاب(آسپرین) ممکن است لازم باشد قبل از جراحی تعویض مفصل زانو تنظیم یا قطع شوند.
- آزمایش خون معمول عملکرد کبد و کلیه و آزمایش ادرار از نظر علائم کم خونی، عفونت یا متابولیسم غیر طبیعی ارزیابی می شود.
- اشعه ایکس قفسه سینه و EKG برای جلوگیری از بیماری قلبی و ریوی مورد ارزیابی قرار میگیرند زیرا که ممکن است در زمان بیهوشی مشکلاتی را به وجود آورند.
- اگر وزن بیمار بیش از 100 باشد، جراحی تعویض مفصل زانو نتیجه طولانی مدت کمتری خواهد داشت. اضافه وزن بدن به راحتی زانوی تعویض شده را در معرض خطر شل شدن و یا دررفتگی قرار داده و بهبودی را دشوارتر می کند.
در نهایت اینکه
امبد است که توانسته باشیم این بار در مرکز کلینیک زانو دکتر حبیب رشادی بار دیگر پاسخ شما دوستان عزیز درباره اینکه هدف از جراحی مفصل زانو چیست؟ را داده باشیم.
شما دوستان عزیز می توانید برای کسب اطلاعات و موارد بیشتر در این مورد با مشاوران مرکز ما از طریق سایت zanoclinic.com در ارتباط بوده و سوالات، انتقادات و پیشنهادات خود را با ما، در میان بگذارید.