ورزش هوازی چیست؟
تا به حال برای شما پیش آمده است که در زمان انجام فعالیت های ورزشی به سختی نفس بکشید؟! ضربان قلبتان بالا برود؟! تا جایی که برای ادامه دادن حرکات ورزشی نیاز به اکسیژن داشته باشید؟
ورزش هایی که باعث می شوند شما دچار چنین شرایطی شوید را ورزش هوازی می گویند. در واقع تعریف مناسب برای ورزش های هوازی بدین شرح است، هرگونه ورزشی که فعالیت قلب، ریه و عضلات بدن شما را زیاد کرده تا شما زمان بیشتری را به انجام ورزش اختصاص دهید ورزش هوازی محسوب می شود.
اینکه بالا رفتن ضربان قلب شما به چه دلیل و از چه طریقی به وجود آمده است خیلی هم مهم نمی باشد شما می توانید با دوچرخه سواری، دویدن، شنا کردن و خیلی حرکات دیگر باعث بالا رفتن ضربان قلب خود شوید. ناگفته نماند که انجام برخی از این ورزش های هوازی برای زانو درد مفید می باشند.
همه چیز درباره ورزش هوازی
نام دیگر ورزش هوازی، کاردیو یا همان ایروبیک شناخته شده می باشد. ورزشی که در آن خون اکسیژن دار توسط قلب پمپاژ می شود تا بتواند اکسیژن مورد نیاز را به تمام اعضای بدن انتقال دهد. ورزش های هوازی باعث افزایش ضربان قلب می شوند. از جمله حرکات و ورزش هایی که می توان آن ها را در لیست ورزش هوازی قرار دارد می توان به دویدن، پیاده روی، کیک بوکسینگ، اسکی صحرایی و…. اشاره کرد.
به خاطر داشته باشید که انجام ورزش های هوازی علاوه بر اینکه به تناسب اندام شما کمک بسیاری خواهند کرد برای سلام جسم و روح شما نیز بسیار مفید می باشند.
برای انجام دادن ورزش های هوازی باید بدانید که این ورزش با تنفس شروع می شود. هر فرد سالم در دقیقه چیزی نزدیک به 8 لیتر هوا را در دم و بازدم خود جابه جا می کند و زمانیکه ریه ها از هوا به طور کامل پُر شد باعث می شود که اکسیژن لازم از شاخه های کوچک لوله های نایژک عبور کرده و به کیسه هوا برسند. محل قرار گیری کیسه های هوا در بدن در مسیر مستقیم رسیدن اکسیژن به قلب می باشد.
در ضمن انجام دادن ورزش های هوازی می توانند به افرادی که دچار زانو درد هستند هم کمک کند تا درد زانو آن ها کاهش پیدا کند و دیگر نیازی به تعویض مفصل زانو نداشته باشند.
مزیت های ورزش هوازی
از مزیت های ورزش هوازی می توانیم به موارد زیر اشاره داشته باشیم:
- پیشگیری از سرطان
- درمان سرطان
- کاهش زانو درد
- پوکی استخوان
- افسردگی
- دیابت
- بیماری های قلبی و عروقی
- چاقی و کاهش وزن
مقدار ورزش لازم برای بدن
این مسئله را به خوبی می دانید که افراط و زیاده روی کردن در هر چیز می تواند مشکلات و آسیب هایی را به همراه داشته باشد که انجام بیش از اندازه ورزش های هوازی نیز شامل این موضوع می شود.
انجام دادن 20 الی 60 دقیقه فعالیت های هوازی که می توانید آن ها را در طول هفته برای سه الی پنج بار انجام دهید میزان ایده آل و درست ورزش های هوازی برای هر فردی می باشد. شما با انجام دادن درست و کافی ورزش های هوازی می توانید سلامت جسمی و روحی خود را تضمین کنید.
درست است که ورزش کردن برای سلامت بدن لازم و ضروری می باشد اما زیاده روی کردن در آن هم می تواند سلامت به شما را به خطر بیاندازد. شما می توانید برای انجام فعالیت ورزش های هوازی خود یک برنامه هفتگی را تنظیم کرده و طبق آن فعالیت روزانه خود را انجام دهید تا سلامت جسمی خود را به خطر نیاندازید. مثلا می توانید طبق برنامه زیر تمرین داشته باشید.
برنامه هفتگی برای ورزش هوازی
- شنبه ها : ۲۰ دقیقه زمان برای رفتن به پیادهروی سریع ( این کار را می توانید صبح زود و در تعداد دفعات 3 الی 4 بار در محیط اطراف منزل خود انجام دهید)
- یکشنبه ها: تکرار فعالیت روز شنبه
- دوشنبه ها: پیاده روی کردن بعدازظهرها قبل از صرف شام برای مدت زمان 20 دقیقه ( د رهمان محیط اطراف منزل هم انجام شود کافی است. نیاز به مسافت های طولانی و درور از منزل نیست.)
- سهشنبه ها : استراحت کنید و به مطالعه کردن مشغول باشید
- چهارشنبه ها : برنامه روز شنبه و یکشنبه را مجدد تکرار کنید
- پنجشنبه ها: ۴۵ دقیقه راه رفتن در پارک
- جمعه ها: یک ساعت کامل دوچرخهسواری کردن