افراد بسیاری هستند که با فشار آوردن به اجزای بدن خود همچون گردن، کمر، کتف، دست و … قولنج خود را می شکنند و از این کار خود لذت می برند.
ما قصد داریم در مقاله امروز به گرفتگی عضلات و قولنج اشاره ای داشته باشیم.
قولنج چیست؟
قبل از اینکه بخواهیم به گرفتگی عضلات و قولنج بپردازیم در ابتدا باید بدانیم که قولنج به چه معنایی می باشد. در زمان های گذشته هر بخش از بدن که دچار گرفتگی می شد و با درد همراه بود می گفتند که فرد قولنج کرده است. اما امروزه عبارت قولنج را برای گرفتگی ناگهانی عضلات بدن به کار می برند.
شکستن قولنج زمانی اتفاق می افتد که فرد دچار درد ناگهانی در عضلات خود شده باشد و با فشار آوردن و صدای شکستن بخش مورد نظر فرد احساس راحتی می کند.
دلایل گرفتگی عضلات و قولنج
گرفتگی عضلات و قولنج کردن برای هر کسی در هر سنی به وجود می آید که علت عمده آن عبارت است از:
- کم آبی
- انجام ورزش های سنگین
- استفاده طولانی مدت از عضلات
- آسیب های جسمی
- کمبود مواد معدنی( منیزیم، کلسیم)
بهترین متخصص ارتوپد معتقد می باشد که اسپاسم عضلانی به عنوان نشانه های بیماری اعصاب و روان به حساب می آید و اگر این گرفتگی مداوم باشد امکان آسیب مغزی، فشار بر نخاع در ستون فقرات و بیماری ام اس را به دنبال خواهد داشت.
عوارض شکستن قولنج
گفتیم که گرفتگی عضلات و قولنج دلایل مختلفی دارد. اما باید بدانیم که این گرفتگی می تواند عوارضی را هم در بر داشته باشد.
در برخی از کتاب های پزشکی عنوان شده است وبرخی از بهترین متخصص ارتوپد در تهران نیز به برخی از عوارض شکستن و گرفتگی عضلات و قولنج اشاره داشته اند. از جمله عوارض این مسئله کاهش فشار عضلانی، لرزش دست و پا، آرتروز، لرزش اندام، کاهش تمرکز، کاهش ثبات مفصل می باشد.
زمانیکه کشیدن مفاصل بدن بیش از اندازه تکرار شود برخی از بافت های اطراف مفصل همچون رباط و تاندون ها دچار آسیب های بسیار جدی مانند عدم تمرکز روی حرکات ظریف و دررفتگی عضلات خواهند شد.
نکته بسیار مهمی که درباره عوارض شکتن قولنج باید به آن اشاره داشته باشیم این است که آسیب رساندن به شریانهای تغذیهکننده مغز و سایش تدریجی مهرهها می باشد زیرا تکرار مداوم این کار باعث ضعیف شدن عضلت حمایت کننده مفاصل شده و اختلالاتی را در سیستم هوشمند حمایتی مفصل ها به وجود می آورد.
توصیه ما به شما این است که با شنیدن صدا از گردن و ستون فقرات، از حرکت دادن ناگهانی آنها جدا خودداری کنید.
گرفتگی عضلات و قولنج
افراد بسیاری هستند که زمان دچار شدن به گرفتگی عضلات و قولنج از اطرافیان خود کمک می گیرند تا بتوانند به اصطلاح قولنج خود را شکسته و احساس آرامش کنند.
باید بگوییم که متاسفانه این کار باعث آسیب های شدیدی به مهره های گردن شما می شود. شاید برای شما هم این سوال پیش آمده باشد که چرا بعد از شکستن قولنج صدا ایجاد می شود؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم که یک بافت پوششی سطح مفاصل بدن شما را احاطه کرده است که به آن کپسول مفصلی گفته می شود این کپسول حاوی مایع لغزنده، مواد معدنی و گازهای مختلفی می باشد که به استخوان های بدن کمک می کند به حالت نرم تری حرکت داشته باشند.
هنگامی که بدن شما فعالیت هایی بیش از معمول داشته باشد این مایع مفصلی در بدن کاهش پیدا کرده و باعث افزایش حجم مفصل می شود و این اتفاق موجب کاهش فشار مایع مفصلی شده که نتیجه آن تبدیل گازهای مفصلی به حباب می باشد و این حباب ها عصب های گیرنده را تحرک کرده و شما به کمک مغز از این موضوع مطلع می شوید.
تا به اینجا متوجه شدید که بعد از انجام فعالیت های بدنی و خستگی تمایل به شکستن قولنج دارید و این کار زمانی رخ می دهد که مغز پیامی مبنی بر خستگی را به شما می دهد
متاسفانه برای برخی از افراد شکستن قولنج یک عادت بد و یک حرکت لذتبخش می باشد و تا زمانی که صدایی از مفاصل خود ایجاد نکنند از این کار دست بر نمیدارند.
روشهای ترک شکستن قولنج
· قبل از اینکه بخواهید ورزش های سنگین را آغاز کنید در ابتدای با انجام حرکت های سبک بدن خود را گرم کنید
· بعد از اینکه ورزش خود را به اتمام رساندید با انجام دادن حرکت های کششی شروع به سرد کردن بدن خود کنید
· از خوردن آب در حین ورزش خودداری کنید زیرا باعث خشک شدن بدن می شود.
· برای از بین بردن اختلال های الکترونیکی بدن حتما مایعات قوی بنوشید
· با توجه به ورزش و فعالیت های ورزشی که انجام می دهید کالری مورد نیاز بدن خود را تامین کرده و مصرف کنید.