بدون شک درباره انواع مختلف بیماری های مربوط به مفصل زیاد شنیده اید. یکی از خطرناک ترین بیماری های مفصلی که نیاز دارد حتما توسط بهترین متخصص ارتوپد مراحل درمان طی شود بیماری آرتریت روماتوئید می باشد. در این مقاله می خواهیم برای شما همراهان کلینیک زانو عنوان کنیم که آرتریت روماتوئید چه نوع بیماری است و چه علائمی دارد؟
اگر شما هم جزء آن دسته از افرادی هستید که دچار بیماری های مفصلی همچون آرتریریت یا آرتروز می باشید و می خواهید که اطلاعات شخصی خود را در این زمینه افزایش دهید پیشنهاد می کنیم که با ما تا انتهای این مقاله همراه باشید.
آرتریت روماتوئید چیست؟
در یک تعرف ساده می توان عنوان کرد که آرتریت روماتوئید همان روماتیسم مفصلی است و یک بیماری خود ایمنی می باشد، یک بیماری سیستمیک که می تواند کل سیستم ایمنی بدن مخصوصا زانو فرد را تحت تاثیر قرار دهد.
در نظر داشته باشید که روند این بیماری می تواند باعث تخریب شدن مفصل زانو در شما شود که در این شرایط نیاز به تعویض مفصل زانو طبق تشخیص و نظر متخصص ارتوپد پیدا خواهید کرد.
این بیماری زمانی اتفاق می افتد که سیستم ایمنی بدن شما، بافتهای سالم بدن را به عنوان عوامل خارجی مهاجم اشتباه میگیرند.
علائم روماتیسم مفصلی (آرتریت روماتوئید)
- درد، تورم و خشکی در بیش از یک مفصل
- درگیری دو مفصل متقارن
- تغییر شکل مفصل
- عدم ثبات در هنگام راه رفتن
- احساس ناخوشی عمومی
- تب
- از دست دادن عملکرد و تحرک
- کاهش وزن
- ضعف
علت بیماری آرتریت روماتوئید
بسیاری از دوستان با مراجعه به مرکز کلینیک زانو دکتر حبیب رشادی و معایناتی که بر روی آن ها انجام شده است متوجه این مسئله شده اند که دچار بیماری آرتریت روماتوئید شده اند اما به طور کلی نمی دانند که آرتریت روماتوئید چه نوع بیماری است و چه علائمی دارد؟
خب، متاسفانه باید بگوییم که به طور مشخص معلوم نیست که چه چیز باعث ایجاد اختلال در عملکرد سیستم ایمنی بدن میشود. در برخی از افراد به خاطر مسئله ژنیتیکی این بیماری رخ می دهد و در برخی دیگر دلایل دیگری دارد.
اما یک نظریه مشخص شده در این زمینه عنوان می کند که افرادی که این ویژگی ژنتیکی را دارند، باکتری یا یک ویروس باعث بروز روماتیسم مفصلی در آنها میشود.
عوامل خطر بیماری روماتیسم مفصلی
درباره عواملی که باعث بروز این بیماری می شوند نیاز است بگوییم که افرادی بیشتر در معرض خطر ابتلا به این بیماری قرار دارند که در یکی از دسته بندی های زیر قرار داشته باشند.
- 60 سال به بالا سن دارند.
- زن هستند.
- دارای صفات ژنتیکی خاصی هستند.
- تابهحال زایمانی نداشتهاند.
- دچار چاقی هستند.
- دخانیات مصرف میکنند یا والدین آنها وقتی که آنها کودک بودند، سیگار میکشیدند.
عوارض مشکلات ناشی از این بیماری
تا به اینجای کار متوجه این مسئله شدیم که بیماری آرتریت روماتوئید چه بیماری است و چه علائمی دارد. همچنین عنوان کردیم که چه افرادی در معرض خطر ابتلا به این بیماری بیشتر قرار دارند.
حال با توجه به تمام موارد عنوان شده می خواهیم اشاره ای هم به این مسئله داشته باشیم که این بیماری چه عوارض و مشکلاتی را می تواند با خود به همراه داشته باشد.
متاسفانه باید این مسئله را متذکر شویم که آن دسته از افرادی که دچار بیماری آرتریت روماتوئید می باشند نسبت به سایر افراد در معرض خطر برخی از بیماری های قرار دارند.
مثلا افرادی که دچار بیمار آتریت روماتوئید می باشند خطر ابتلا به بیماری های قلبی و چاقی های بی مورد درد آن ها بسیار بیشتر از سایر افراد می باشد.
علاوه بر این، افراد مبتلا به بیماری آرتریت روماتوئید خطر ابتلا به شرایط و بیماریهای زیر نیز در آن ها بیشتر می باشد.
- سندرم تونل کارپال
- التهاب
- پارگی تاندون
- میلوپاتی گردنی
- بیماری واسکولیت
- آسیبپذیری نسبت به عفونت
تشخیص بیماری آرتیت روماتوئید
از آنجایی که علائم این بیماری بسیار شبیه به سایر بیماری ها می باشد به همین خاطر تشخیص آن در مرحله اولیه برای پزشک متخصص در این زمینه کمی دشوار می باشد.
اما جای نگرانی نیست، چرا که متخصصین مربوطه روش هایی را برای تشخیص و استراتژی درمانی مؤثر توصیه میکنند که ظرف 6 ماه از شروع علائم آغاز شود.
برای اینکه بهتر و سریعتر روند تشخیص و درمان بیماری آرتریت روماتوئید طی شود از شما آزمایش خون و اسکنهای تصویربرداری و عکسبرداری رادیولوژی گرفته می شود.
درمان Rheumatoid Arthritis
زمانیکه توسط بهترین متخصص ارتوپد تشخیص داده می شود که شما دچار بیماری آرتریت روماتوئید می باشید این امکان وجود دارد که پزشک مربوطه شما را به یک متخصص روماتولوژیست ارجاع دهد
متخصص روماتولوژیست برای درمان بهتر و سریعتر بیماری شما و برای اینکه بتواند یک روش درمانی مناسبی را برای شما در نظر بگیرد به شما مشاوره هایی خواهد داد. البته نباید این مسئله را فراموش کرد که درمان قطعی برای بیماری آرتریت روماتوئید وجود ندارد.
گزینه های درمانی که برای افراد مبتلا به بیماری آرتریت روماتوئید در نظر گفته می شود و به نوعی به بهبودی آن ها کمک می کند عبارتند از:
- کاهش التهاب مفاصل
- تسکین درد
- به حداقل رساندن میزان از دست دادن عملکرد ناشی از درد، آسیب مفصل یا تغییر شکل مفصل
- کند کردن حرکت مفصل یا جلوگیری از آسیب دیدن آن
البته علاوه بر موارد عنوان شده در متن بالا گزینه های درمانی دیگری همچون دارو درمانی، فیزیوتراپی، کاردرمانی، مشاوره و جراحی نیز می توانند به بیماران مبتلا به آرتریت روماتوئید کمک خواهد کرد.
در نهایت اینکه
در این مقاله سعی کرده ایم که برایتان شرح دهیم که آرتریت روماتوئید چه نوع بیماری است و چه علائمی دارد. درباره عوارض خطرناک این بیماری، علت بیماری آرتریت روماتوئید و نحوه تشخیص و درمان این بیماری نیز صحبت کرده ایم.
بار دیگر یادآوری می کنیم که متاسفانه درمان قطعی و مشخصی برای بیماری آرتریت روماتوئید وجود ندارد و کمی تشخیص این بیماری به خاطر شبیه بودن علائم آن به سایر بیماری های مفصلی برای پزشک کار سخت و دشواری می باشد.
اما با تمام این موارد شما دوستان عزیز می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر درباره بیمار روماتیسم مفصلی یا همان آرتریت روماتوئید از طریق سایت zanoclinic.com سوالات، انتقادات و پیشنهادات خود را با ما در میان بگذارید.
مشاوران مرکز کلینیک زانو دکتر حبیب رشادی از طریق همین سایت پاسخگوی سوالات، انتقادات وپیشنهادات شما عزیزان می باشند.