آرتروز چیست؟
شاید شما هم بر این باور باشید که آرتروز بیماری است که باعث تباه شدن و ار بین رفتن مفاصل می شود. در صورتیکه آرتروز شایع ترین بیماری التهابی مفاصل است که باعث آسیب دیدگی غضروف های مفصلی می شود و در صورت نادیده گرفتن آن می تواند تمام مفصل های بدن را درگیر خود کند.
شاید این موضوع را به خوبی ندانید که بیماری آرتروز بیشتر بر روی مفصل های بزرگ بدن اثر خواهد گذاشت که زانو یکی از این مفصل های بزرگ و حساس بدن می باشد. هنگامی که شما به بیماری آرتروز مبتلا می شوید غضروف های بدن شکسته شده و ایجاد درد و تورم در شما را به جود می آورند.
بیماری آرتروز علائم و نشانه های مختلفی در هر فرد دارد و می تواند منجر به مشکلات زیادی در افراد نیز شود که یکی از این مشکلات حالت پرانتزی زانو می باشد. مسئله ای که در ادامه می خواهیم به آن بپردازیم درباره اختمال بروز آرتروز در افراد پا پرانتزی می باشد.
زانوی پرانتزی
زانو هایی که از درون حالت گرد مانندی را دارند زانوی پرانتزی می گویند که شکل این زانو ها به دلیل اختلال هایی است که در مفصل زانو فرد به وجود آمده است و یا از قبل وجود داشته است. فاصله زانوهای پرانتزی از یکدیگر بیشتر از فاصله زانوهای طبیعی و نرمال می باشد.
شما وقتی به صورت عادی بایستید به راحتی می توانید فاصله و مدل زانوهای خود را ببینید و به پرانتزی بودن و نرمال بودن آن ها پی ببرید. افرادی که زانوهای پرانتزی شکل دارند از این مسئله بسیار ناراحت هستند زیرا در برخی از این افراد فاصله زانو به قدری زیاد است که خیلی راحت می توان پرانتزی بودن آن ها را تشخیص داد.
افرادی پا پرانتزی در سن بالا بیشتر به بهترین متخصص ارتوپد مراجعه می کنند تا با معایناتی که بر روی آن ها صورت می گیرد به این موضوع پی ببرند که احتمال بروز آرتروز در افراد پا پرانتزی چقدر بیشتر و یا کمتر است افراد دیگر است.
احتمال بروز آرتروز در افراد پا پرانتزی
تعداد بیشماری از افراد درکل دنیا وجود دارند که به بیماری آرتروز زانو مبتلا هستند چرا که این بیمای یکی از شایع ترین دلایلش ناتوانی عضلات اسکلتی این افراد می باشد. مدیریت کردن بیماری آرتروز زانو به این مسئله بستگی دارد که شما به خوبی توانسته باشید علائم و نشانه های آن را تشخیص داده و برای درمان به بهترین متخصص ارتوپد در تهران مراجعه کرده تا روند درمان به شکل مناسبی برای شما انجام شود.
پیش تر عنوان کرده بودیم که آرتروز زانو در واقع تخریب و فرسایش مزمن غضروف مفصلی زانو می باشد. که خود غضروف نیز استخوان ها ی مفصل زانو را پوشش می دهند. این غضروف ها در زمان آرتروز دستخوش تغییرات شده و حالت کشسانی خود را از دست می دهند و با مرور زمان ترک خورده و از بین می روند
عضله های چهار سر زانو که به نوعی بالشتک زانو به حساب می آیند باید به درستی تقویت شوند تا نیروی کمتر به غضرف زانو وارد شده و باعث از بین رفتن و آسیب دیدگی در ناحیه زانو شوند فراموش نکنید هر چه تقویت عضله های چهار سر زانو بیشتر و بهتر صورت گیرد احتمال ابتلا به آرتروز زانو کمتر خواهد شد.
اما احتمال آرتروز در پا پرانتزی ها به طور دقیق مشخص نشده است زیرا از آنجایی که انحرافات پا پرانتزی ها به این خاطر می باشد که وزن بدن از وسط زانو رد نمی شود این امکان در افراد پا پرانتزی وجود دارد که در دراز مدت به این بیماری مبتلا شوند. البته تمام افرادی که زانوهای پرانتزی شکل دارند نیازی به درمان ندارند مگر اینکه این مسئله با دردهای زیاد و مشکلاتی برای آن ها همراه باشد که باید در این صورت به بهترین متخصص ارتوپد مراجعه کنند.
درمان آرتروز
برای اینکه بتوانید روند درمان آرتروز خود را به خوبی در پیش گیرید باید تحت نظر متخصص بوده و با استفاده از دارویی هایی همچون استامینوفن که کاهش دهنده درد می باشد استفاده کنید. استامینوفن نه نتنها داروی کاهش دهنده درد و تسکین آن می باشد بلکه میزان التهاب و ورم را نیز تحت تاثیر قرار می دهد.
البته برای درمان آرتروز داروی های بسیاری وجود دارد که می توانید با نظر پزشک مربوطه خود از آن ها استفاده کنید. تا شاید نیازی به عمل جراحی نباشد. افراد پا پرانتزی هم با مشورت پزشک متخصص خود می توانند روند درمان را در پیش بگیرند و در صورتیکه درد ناحیه زانو آن ها بیش تر از حد معمول بود می توانند برای عمل جراحی اقدام کنند نه اینکه نیت آن ها از عمل جراحی تنها به خاطر شکل پرانتزی باشد که زانو آن ها دارد. ما چنین عمل زیبایی را برای افراد پا پرانتزی توصیه نمی کنیم زیرا این یک مسئله کاملا سلیقه ای است.
سخن پایانی
پیشنهاد و توصیه کلینیک زانو به افراد پا پرانتزی و افراد عادی که به بیماری آرتروز دچار هستند این است. از آنجایی که زانو مهم ترین و حساس ترین عضو بدن می باشد شما باید با در نظر گرفتن سلامت فردی خود سبک زندگی خود را به گونه ای کنید که از آسیب دیدگی های احتمالی مفصل زانو جلوگیری کرده و آرتروز را در خود کاهش دهید. با داشتن رژیم غذایی مناسب و سالم می توانید مواد کافی و مورد نیاز بدن خود را از طریق غذاهایی که می خورید تامین کرده و بدن خود را در برابر این بیماری تقویت کنید.