علت بیماری اسگود شلاتر چیست؟
یکی از بیماری های رایج درد زانو، بیماری اسگود شلاتر می باشد، اصطلاح دیگر این بیماری، درد زانو در نوجوانان می باشد که ممکن است به دلایل مختلفی ایجاد شود. ناگفته نماند که علت این بیماری می تواند دلایل مختلفی نیز باشد از جمله می توان به فعالیتهای ورزشی یا تغییرات در رشد استخوانها و عضلات در دوره نوجوانی اشاره نمود. در زیر به اصلی ترین علت های بیماری اسگود شلاتر اشاره شده است.
- کشش عضلانی: کشش عضلات پشت ران میتواند منجر به بیماری اسگود شلاتر شود. بنابراین توصیه می کنیم برای تقویت زانو بهتر است از تمرینهای افزایش انعطافپذیری عضلات در برنامه ورزشی خودتان استفاده کنید.
- آسیب های ورزشی: ورزشهایی که نیاز به جریان و قدرت زیاد در زانو دارند، مانند فوتبال، بسکتبال و دوچرخهسواری، ممکن است به درد زانو ختم شوند. توصیه میشود که ورزشکاران نوجوان قبل از ورزش،حتما بدن خود را برای ورزش اماده کنند تا با این روش بتوانند از آسیب های احتمالی در ورزش جلوگیری کنند.
- نمو ناپایدارزانو: در دوره رشد نوجوانی، استخوانها و لیگامانتها (رباطها) در زانو هنوز به صورت کامل تمام نشدهاند. این ممکن است باعث نمو ناپایدار و درد در زانو شود. در صورت نگرانی، بهتر است متخصص زانو مراجعه کنید.
- التهاب زانو: التهاب زانو (آرتریت زانو)یکی از عامل های اصلی بیماری اسگود شلاتر در نوجوانان می باشد که نوجوانان به درد زانو مبتلا میشود. بنابراین در صورت وجود علائم التهاب مانند تورم، گرمی و درد مزمن، به پزشک مربوطه مراجعه کنید.
- رژیم غذایی نامناسب: آن دسته از افرادی که چاق هستند، اضافه وزن یکی از عامل های اصلی می باشد که بر زانوها فشار وارد میکند که در نهایت منجر به درد زانو می شود. تغذیه سالم و حفظ وزن مناسب میتواند به کاهش درد زانو کمک کند.
در هر صورت، اگر نوجوانی شما به درد زانو مبتلا شده است و مشکل پیشرفت میکند، توصیه میشود که با پزشک یا متخصص فیزیوتراپی مشوره کنید تا علت اصلی درد را تشخیص دهند و برنامه مدیریت و درمان مناسبی برای شما تعیین کنند.
علائم درد زانو در نوجوانان
درد زانو در نوجوانان به علت مواردی که در بالا بیان شد رخ می دهد و هم چنین می تواند علائم متفاوتی داشته باشد که به شرح زیر می باشد.
- درد و ناراحتی
- تورم و ترشح زانو
- محدودیت حرکت
- صداهای تق تق زانو
تشخیص بیماری اسگود شلاتر
تشخیص بیماری اسگود شلاتر میتواند به عوامل مختلفی بستگی داشته باشد، برای تشخیص این بیماری راه های زیادی وجود دارد، در ابتدا باید به متخصص زانو مراجعه کنید و مدت زمانی که درد زانو را احساس میکنید را به او شرح دهید، تا در این زمان توسط پزشک زانو شما به طور فیزیکی بررسی و ارزیابی شود. در صورت نیاز بودن باید عکس برداری یا MRI انجام شود تا میزان آسیب دیدگی به طور کامل مشخص شود. هم چنین در بعضی از مواقع پزشک ممکن است تستهای تکمیلی نظیر آزمایش خون یا سونوگرافی نیاز داشته باشد تا علل دقیقتر درد زانو را تشخیص دهد.
مهمترین نکته این است که نوجوانان با درد زانو باید به پزشک مراجعه کنند تا تشخیص دقیق و درمان مناسبی دریافت کنند. به علاوه، پیشگیری از درد زانو نیز بسیار مهم است، که شامل ورزش مناسب، استفاده از تجهیزات حفاظتی و رعایت تکنیکهای درست حرکتی میشود.
درمان بیماری اسگود شلاتر
روش های زیادی برای درمان بیماری اسکوتر شلاتر وجود دارد هم چنین درمان این بیماری بر اساس شدت علائم و نیازهای هر فرد تعیین میشود از مهم ترین عوامل می توان به موارد زیر اشاره نمود.
- روش فیزیوتراپی: طی جلسات فیزیوتراپی توسط یک تراپیست فیزیکی با استفاده تمرینات و تکنیکها به تقویت عضلات مختلف، بهبود انعطافپذیری و حرکت افراد کمک میکنند.
- مصرف داروها: در برخی موارد، مصرف داروهای ضد التهابی غیراستروئیدی (NSAIDs) ممکن است به کاهش التهاب و درد مرتبط با این بیماری کمک کند.
- استفاده از ابزارهایحفاظتی زانو: استفاده از ابزارهایی مانند اسپلینتها یا دستگاههای کمکی میتواند به حفاظت از مفاصل و افزایش توانمندی در انجام وظایف روزمره کمک کند.
- عمل جراحی: در موارد شدید و نادر، جراحی ممکن است لازم باشد. این جراحیها عمدتاً برای تصحیح مشکلات ستون فقرات و مفاصل انجام میشوند.
نتیجه گیری
با توجه به نکاتی که در مقاله درباره درد زانو در نوجوانان بیان شد، پی بردیم که درد زانو در آنها به علت های مختلفی رخ می دهد از جمله می توان به آسیب های ورزشی، التهاب زانو و… اشاره نمود. در صورت بروز علائمی مانند محدودیت در حرکت، صدای غیر طبیعی زانو باید به متخصص زانو مراجعه کنید.
سوالات متداول
- درد زانو در نوجوانان با چه علائمی همراه می باشد؟
علائمی از جمله محدودیت در حرکت، صدای غیر طبیعی زانو و تورم در زانو می توان اشاره نمود. - علت اصلی درد زانو در نوجوانان چیست؟
از اصلی ترین دلایل می توان به آسیب های ورزشی، کشش عضلاتی و اضافه وزن اشاره نمود.