یکی از مواردی که اغلب تصور می کنیم هیچ راه درمانی برای او وجود ندارد پا و زانوهای پرانتزی شکل می باشند. شاید از خودتان بپرسید که زانوی پرانتزی چیست؟ بسیاری از مراجعین به مرکز کلینیک زانو دکتر حبیب رشادی که دارای زانوهایی به شکل پرانتز بوده اند درباره نحوه درمان این مسئله پرسش هایی داشته اند. عده ای از این دوستان درباره جراحی زانو پرانتزی بیشتر میخواستند بدانند که این عمل جراحی عوارض و خطراتی را هم در بر دارد یا خیر؟!
اگر شما عزیزان در اطراف خود اشخاصی را می شناسید که زانوهای پرانتزی شکل دارند و به دنبال راه حلی برای درمان و رفع این مسئله می باشند پیشنهاد می کنیم که دوستان خود را با سایت zanoclinic.com آشنا کنید تا با مطالعه این مقاله بتوانند بهترین تصمیم را برای رفع زانوی پرانتزی خود بگیرند.
زانوی پرانتزی چیست؟
برای اینکه بهتر متوجه موضوع مربوط به جراحی زانوی پرانتزی شوید لازم است در ابتدا بدانید که اصلا زانوی پرانتزی چیست؟ شما در عادی ترین حالت ممکن وقتی می ایستید و مچ پاهایتان را به هم میچسبانید زانوهایتان به راحتی کنار یکدیگر قرار می گیرند و فاصله ای با هم ندارند.
اما در برخی از افراد این فاصله زانوها زیاد می باشد و به نظر می رسد که اندام های تحتانی چپ و راست به صورت پرانتز کنار هم قرار گرفته اند.
به این تغیر شکل اندامی، زانوی پرانتزی گفته می شود که علت ها و دلایل مختلفی منجر به این مسئله می شوند.
شاید بتوان عنوان کردکه شایع ترین مسئله که باعث می شود زانوها به شکل پرانتزی شوند انحراف قسمت بالایی استخوان درشت نی است که به آن Genu varum میگویند.
علت به وجود آمدن پای پرانتزی
قطعا شما دوستان عزیزی که با مشکل زانو و پای پرانتزی مواجه هستید دوست دارید که بدانید علت پرانتزی بودن زانوهای شما چه چیز می باشد.
همانطور که در مطالب بالا هم اشاره کردیم علل مختلفی وجود دارد که باعث می شوند زانو و پای شما پرانتزی شکل شوند.
در ادامه به چند نمونه از شایع ترین علل های این مسئله اشاره کرده ایم.
- شکستگی های اطراف زانو
- عفونت یا تومورهای داخل استخوان
- استئوکندروز و تخریب صفحه رشد انتهای فوقانی تیبیا
- پوکی استخوان
- بیماری های متابولیک
- بد جوش خوردن شکستگی های اطراف مفصل زانو
- بیماری های نادر ( دیسپلازی های استخوانی و استئوژنزامپرفکتا)
عوارض پای پرانتزی
همچون بیماری ها و مشکلات مختلفی که برای زانو و مفصل های زانو به وجود می آید که اغلب منجر به عمل جراحی تعویض مفصل زانو می شوند باید بگوییم که زانوی پرانتزی هم عوارضی را در بر دارد.
شاید در اغلب زانوهای پرانتزی مشکل خاصی به وجود نیاید اما زمانیکه انحراف زانو شدید می باشد( در افرادی که وزن زیادی داردند و در سن بلوغ می باشند) به این علت که وزن به طور مساوی در سطح غضروف های زانو پخش نمی شود عوارض زیر ممکن است نمایان شوند.
- تخریب غضروفی و ساییدگی در طرف داخل زانوها
- آرتروز زودرس
- دردهای انتشاری به مفصل های لگن ویا قوزک پا
- آسیب منیسکها و رباطهای MCL و ACL زانو و در نتیجه احساس ناپایداری زانو
- کاهش ارتفاع اندام تحتانی و کوتاهی قد
- اختلال در هنگام راهرفتن
- عدم توزیع وزن نرمال روی کف پا
درمان جراحی زانوی پرانتزی
روش های درمانی مختلفی وجود دارند که می تواند به دوستانی که دچار زانوهای پرانتزی می باشند کمک کند تا مشکل خود را برطرف کنند.
اما تمام این روش ها در همه افراد نتیجه نمی دهد و نیاز است که برخی از دوستان به جراحی زانوی پرانتزی رضایت دهند.
در این عمل جراحی نیروی وزن که تا قبل از عمل بیشتر به قسمت داخلی مفصل زانو اعمال می شده به صورت مساوی در قسمت های داخلی و خارجی تقسیم خواهد شد.
این مسئله کمک میکند تا شما در قسمت داخلی زانوهای خود فشار کمتری را احساس کنید.
ویدئو مربوط به جراحی زانوی پرانتزی
قبل تر به این مسئله اشاره کرده ایم که زانوی پرانتزی چیست؟ چه علت هایی وجود دارند که باعث می شوند زانوهای شما شکل پرانتزی به خود بگیرند و درباره عوارض زانوی پرانتزی نیز صحبت کردیم.
همچنین گفتیم موارد و روش های درمان مختلفی وجود دارد که در این امر به شما کمک خواهد کرد. یکی از روش های درمانی جراحی زانوی پرانتزی می باشد که بیشتر برای آن دسته از افرادی انجام می شود که سایر روش های درمانی روی آن ها نتیجه نداده است.
در فیلم زیر که توسط دکتر حبیب رشادی بهترین متخصص ارتوپد در تهران آماده شده است برایتان بیشتر درباره نحوه عمل جراحی زانوی پرانتزی صحبت شده است.
دلیل شکل گرفتن پای پرانتزی چیست؟
نرمی استخوان از مهم ترین دلایل پرانتزی شدن پا و زانوهای شما می باشد.
به طور کلی هر مسئله و شرایطی که بتواند روی رشد اصلی استخوان ها اثر بگذارد می تواند باعث به وجود آمدن مشکل پرانتزی شدن پا و زانو شود.
مواردی همچون مشکلات اسکلتی، عفونت، تومورها و… باعث به وجود آمدن قوس و پرانتز در ناحیه پا و زانو می شونوند و اگر در بخش داخلی زانو و مفصل ها تاثیر بگذارند باعث عارضه پرانتزی شدن پا و زانو می شوند.
در نهایت اینکه
امیدواریم که با توضیحات این مقاله و ارائه ویدئو مربوط به جراحی زانوی پرانتزی توانسته باشیم به شما دوستان عزیز که دارای این مسئله می باشید کمک کرده باشیم تا برای رفع مشکل خود بهترین تصمیم را بگیرید.
مشاوران مرکز کلینیک زانو دکتر حبیب رشادی از طریق سایت zanoclinic.com پاسخگوی سوالات، انتقادات و پیشنهادات شما عزیزان در این زمینه و موارد دیگر دیگر می باشند.