درباره دلایل خستگی در آرتروز چقدر می دانید؟ این خستگی ناشی از بیماری آرتروز تا چه اندازه می تواند بر روی زندگی شما تاثیر بگذارد؟
خستگی
التهاب، درد، تحرک نداشتن و نوع سبک زندگی شما می تواند باعث خستگی شود. این کاملا طبیعی است که هر انسانی بعد از یک مدت زمان طولانی فرسوده می شود اما یک عامل اصلی وجود دارد که در زندگی روزمره شما تاثیر دارد و حتی نمی گذارد که شما یک خواب راحت داشته باشید که به آن خستگی می گویند.
خستگی به طور قابل توجهی کیفیت زندگی افراد مبتلا به انواع مختلف بیماری های مرتبط با مفصل های اندامی همچون آرتروز، آرتریت روماتوئید، آرتریت پسوریازیس، اسپوندیلوآرتریت، لوپوس، فیبرومیالژیارا تحت تأثیر قرار می دهد.
کمبود انرژی شما ممکن است ناشی از بیماری التهابی و سایر شرایط سلامتی شما باشد همچنین داروها و عوارض جانبی و عادت های زندگی در این امر بی تاثیر نیستند.
فعالیت بیماری و خستگی
دلایل خستگی در آرتروز متفاوت می باشند. شاید بهتر باشد بیان کنیم که برای بسیاری از افراد مبتلا به آرتروز این خستگی ها دست به دست می شود که علت اصلی همه آن ها روند بیماری التهابی همراه با دردهای مزمن می باشد.
التهاب
اگر شما به بیماری خود ایمنی مبتلا باشید سیستم ایمنی بدن، به بدن شما حمله می کند و نتیجه آن التهاب هایی است که شما شاهد آن ها هستید.
بدن تلاش می کند تا با ترشح سیتوکین های التهابی (پروتئین) در خون کنار بیاید. این می تواند باعث خستگی شود، به ویژه هنگامی که فعالیت بیماری زیاد باشد یا التهاب با درجه پایین برای مدت طولانی باقی بماند.
درد مزمن
ارتباط درد و خستگی می تواند یک حلقه معیوب باشد. کنار آمدن با درد آرتروز ماه ها در یک سال و در طی چندین سال می تواند شما را خسته کند.
این می تواند عادات خواب شما را تحت تأثیر قرار دهد و خستگی شما را دو چندان کند.
منابع دیگر خستگی
خستگی شما همیشه ارتباط مستقیمی با فعالیت ، التهاب یا درد بیماری آرتروز ندارد. عوامل مختلف بسیاری هستند که می توانند باعث به وجود آمدن ایت مسئله شوند. مواردی همچون:
- چاقی
- عدم تحرک بدنی
- اختلال خواب و افسردگی
اصلی ترین دلیل خستگی در آرتروز
خب در مطالب بالا اشاره کرده ایم که خستگی در آرتروز دلایل مختلف بسیاری دارند که می توانند برای شما مشکلات بسیار زیادی را به همراه داشته باشند.
از اصلی ترین دلایل خستگی در آرتروز موارد زیر می باشند که هر یک را در ادامه به اختصار توضیخ داده ایم.
- عوارض جانبی دارو
- فعالیت نداشتن
- کم خونی
- خواب کم
- اضافه وزن
- تغذیه ضعیف
- افسردگی
- از دست دادن توده عضلانی
عوارض جانبی دارو
چندین دارو، از جمله داروهای که شما برای درمان آرتروز مصرف می کنید ، می تواند باعث خواب آلودگی یا خستگی شود. داروهای فشار خون، مسکن های مخدر، آزاتیوپرین و متوترکسات از جمله داروهایی هستند که می تواند عوارض داشته و موجب شدید شدن خستگی در آرتروز شوند.
در نظر داشته باشید که دارو کورتیکواستروئیدها ممکن است با بیدار نگه داشتن شما در شب باعث خستگی روزانه شوند.
فعالیت نداشتن
هرچه شما بیشتر دراز بکشید، احساس خستگی بیشتری می کنید. چرا که عضلات استفاده نشده از جمله عضله قلب می توانند ضعیف شوند و شما خیلی راحت تر خسته می شوید.
افراد مبتلا به فیبرومیالژیا که زمان کمتری را در حالت نشسته و زمان بیشتری را به انجام فعالیت بدنی سبک می گذرانند نسبت به افرادی که بی تحرک هستند میزان خستگی و درد کمتری در صورت مبتلا بودن به آرتروز دارند.
کم خونی
یکی از دلایل خستگی در آرتروز کم خونی می باشد بدون گلبول قرمز کافی، عضلات شما سریع خسته می شوند و در نتیجه خستگی ایجاد می شود.
حداکثر تا دو سوم افراد مبتلا به آرتروز به بیماری کم خونی بیماری مزمن مبتلا هستند که در صورت تداخل با مواد شیمیایی التهابی در تولید سلول های قرمز خون در بدن به وجود می آید.
خواب کم
خستگی در آرتروز ممکن است ناشی از بی خوابی و خواب آرام باشد.
اضافه وزن
چاقی و داشتن اضافه وزن زیاد می تواند باعث بروز آپنه خواب یا سایر مشکلات خواب شود و در نتیجه باعث خستگی روزانه شود.
عدم ورزش ، استفاده از انرژی اضافی برای حرکت بیشتر وزن بدن و تغییرات متابولیکی که غالباً همراه با چاقی هستند نیز باعث خستگی می شوند.
تغذیه ضعیف
عدم دریافت غذای کافی و سالم و مایعات می تواند از دلایل خستگی در آرتروز باشد.
بدن شما برای کارایی موثر به آب، ویتامین ها و مواد معدنی زیادی نیاز دارد. اگر غذای ناخواسته را دوست دارید و به اندازه کافی آب یا سایر نوشیدنی های سالم نمی نوشید، خستگی شما می تواند از کمبود آب بدن و کمبود ویتامین باشد.
افسردگی
یکی از دلایل خستگی در آرتروز افسردگی می باشد.همانطور که می دانید آرتروز یکی از بیماری های التهابی می باشد که میتواند به مفصل های بدن آسیب برساند.
یکی از حساس ترین مفصل های بدن مفصل زانو می باشد که اگر به علت بیماری آرتروز دچار تخریب بیش از اندازه شود ممکن است فرد نیاز به عمل جراحی تعویض مفصل زانو پیدا کند.
درد آرتروز می تواند شما را از انجام کارهایی که لذت می برید دور کند، بنابراین تعجب آور نیست که افسردگی اغلب همراه با بیماری باشد.
تحقیقات پزشکی در این زمینه نشان می دهد که افسردگی همچنین ممکن است در نتیجه تغییر در هورمون ها و مغز شما ناشی از مقابله با استرس یک بیماری مزمن ایجاد شود.
از دست دادن توده عضلانی
وقتی بافت عضلانی خود را از دست می دهید ، عضلات باقیمانده باید بار متحرک بدن را متحمل شوند. از دست دادن عضله می تواند ناشی از کم تحرکی باشد.
اما برخی از افراد مبتلا به آرتریت التهابی شدید به بیماری کچکسیا مبتلا هستند که در آن توده عضلانی کاهش یافته و خستگی افزایش می یابد.
در نهایت اینکه
که ابتلا به آرتروز خطر سایر مشکلات سلامتی مانند بیماری های قلبی، ریوی، دیابت و بیماری التهابی روده را افزایش می دهد که همه این موارد می توانند با خستگی همراه باشند.
شرایط دیگری که به طور خاص ارتباطی با دلایل خستگی در آرتروز ندارند نیز ممکن است منجر به خستگی شوند. این موارد شامل عفونت ، بیماری کبد یا کلیه، بیماری تیروئید و سندرم خستگی مزمن است.