سندرم کمپارتمان چیست و چگونه ایجاد می شود؟
همانطور که میدانید یکی دیگر از بیماری هایی که مربوط به ارتوپدی می شود بیماری سندرم کمپارتمان می باشد و هنگامی این بیماری رخ می دهد که فشار زیادی بر روی داخل محفظه عضلانی وجود داشته باشد. اما نکته ای که بسیار حائز اهمیت می باشد آن است که معنای محفظه چیست. منظور از آن دسته ای از بافت های ماهیچه ای، رگ های خونی و اعصاب در بازوها و پاها هستند. زمانی که فشار زیادی که شامل جریان خون می شود افزایش یابد سبب قطع شدن محفظه می شود. در این زمان ممکن است مرگ سلولی نیز ایجاد شود. ما در این مقاله قصد داریم به طور کامل در مورد سندرم کمپارتمان به گفتگو نیز بپردازیم. هم چنین برای تعویض مفصل زانو می توانید به سایت زانو کلینک مراجعه کنید
یکی از علت هایی که سبب سندرم کمپارتمان می شود خونریزی و تورم در ناحیه محفظه می باشد زمانی این وضعیت در فرد ایجاد شود و سریعا آن را درمان نکند می تواند سبب آسیب رسیدن به آن نیز می شود. در ابن زمان توصیه میکنیم به یک متخصص ارتوپد نیز مراجعه کنید. هم چنین می توانید به دکتر رشادی جهت درمان مراجعه کنید تا مورد درمان قرار بگیرید.
انواع سندرم کمپارتمنت
به طور کلی سندرم کم پارتمان به دو دسته تقسیم بندی می شود که شامل حاد و مزمن می باشد اما با توجه به بررسی هایی که بر روی این موضوع انجام شده است معمولا این موضوع به علت فشار یا تمرینات ورزشی سخت انجام می شود نکته ای که بسیار حائز اهمیت می باشد آن است که نوع مزمن آن کم خطر تر نسبت به نوع حاد آن می باشد.
علت ایجاد سندرم کمپارتمنت حاد
معمولا این سندروم به علت یک حادثه جدی آسیب پیدا می کند و علت های آن هم نادر می باشد از مهم ترین علت ها میتوان به موارد زیر نیز اشاره کرد.
- پس از شکستگی استخوان
- له شدن پا پس از آسیب دیدن
- عضله کبود شده
- مصرف بیش از حد الکل و مواد مخدر
علت سندرم کمپارتمان مزمن
یکی از ساده ترین و شایع ترین علت ها می توان به حرکات تکراری ورزشی نیز اشاره کرد. که اغلب در سنین زیر 40 سالگی رخ می دهد. هم چنین می توان به فعالیت هایی نظیر شنا، بازی تنیس یا دویدن نیز اشار کرد.
علائم سندرم کمپارتمنت چیست؟
یکی از موارد مهم در مورد بروز این بیماری آن است که حتما به علائم آن توجه داشته باشید که در صورت بروز هر گونه علائمی سریعا به پزشک نیز مراجعه کنید. نکته قابل توجه آن است که در سندرم کمپارتمان اگر ضربه ای به اندام فرد وارد شود. سبب شکستگی نیز می شود که درد بسیار شدیدی نیز دارد. اما از مهم ترین علائم در زیر اشاره شده است.
- شدت درد بیش از حد در ناحیه آسیب دیده یا شکسته شدن
- احساس درد در تمام طول اندام
- درد هایی که با مصرف مسکن بهبود نمی یابد.
- رنگ پریدگی و سردی اندام
- احساس سوزش یا سوزن سوزن شدن
- متورم و سفت شدن اندام
تشخیص سندرم کمپارتمان
برای تشخیص بروز این بیماری باید حتما به پزشک ارتوپد مراجعه کنید که توسط آن برای شما آزمایشات مختلفی نیز تجویز می شود در گام اول نوع آسیب و درجه آن توسط پزشک تشخیص داده می شود. هم چنین در این زمان فشار داخل کمپارتمان ساق اندازه گیری می شود. گام دیگری که می توان بروز آن را تشخیص داد، عکسبرداری می باشد که توسط سی تی اسکن و ام آر آی تشخیص داده می شود.
درمان سندرم کمپارتمان
حتما باید به درمان این بیماری اهمیت ویژه ای دهید زیرا این بیماری درد شدیدی دارد بنابراین بهتر است که سریعتر به درمان آن اقدام کنیم
بهتر است برای درمان تمرینات را با شدت کمتری انجام دهیم. هم چنین می توانید از فیزیوتراپی، کفی طبی و داروهای ضد التهابی جهت درمان نیز استفاده کنید.
نتیجه گیری
با توجه به نکاتی که در مقاله درباره سندرم کمپارتمان بیان شد پی بردیم که بروز این بیماری با علائمی نیز همراه می باشد در صورت بروز آن حتما به متخصص ارتوپد نیز مراجعه کنید تا مراحل درمان طی شود. مراحل درمان هم به نوع آسیب دیدگی بستگی دارد.