اگر شما هم مدت زیادی می شود که در ناحیه بازوهای خود احساس درد می کنید باید به دنبال علت و دلایل این موضوع باشید. دلایل بسیار زیادی وجود دارند که می توانند علت درد ماهیچه بازو باشند.
برخی مواقع این دردها می توانند به دلیل آسیب دیدگی هایی باشند که به بازو وارد آمده اند یا به خاطر تحرک های بیش از اندازه باشند.
ما می خواهیم در ادامه بیشتر درباره علت دردهایی که به ماهیچه و عضله بازو وارد می شوند اشاره ای داشته باشیم.
درد بازو
درد ناحیه بازو در برخی از مواقع بسیار طبیعی می باشد. ممکن است که در زمان خواب دست خود را بد گذاشته باشید و این مسئله باعث ایجاد درد در بازو شما شده باشد.
اغلب مواقع درد بازو به صورت ناراحتی های بسیار شدید در هر نقطه ای از بازو رخ می دهد مثلا می تواند به مچ دست، آرنج و شانه نیز سرایت کند. علت درد ماهیچه بازو بسیار مختلف می باشد.
شایعترین دلایل ناراحتی و درد بازو آسیب یا استفاده بیش از حد است. بسته به علت، درد ممکن است به طور ناگهانی شروع شده و از بین برود یا ممکن است به تدریج افزایش یابد.
علائمی که با درد ماهیچه بازو بروز می کند
قبل تر به این موضوع اشاره کرده ایم که علت درد ماهیچه بازو می توند موارد مختلف بسار زیادی باشد که شاید برخی از آن ها چندان دارای اهمیت نباشند اما می توانند به مرور زمان مشکل ساز شوند. این موارد عبارتند از:
- قرمزی بازو
- سفتی، سختی
- تورم
- تورم غدد لنفاوی
به خاطر داشته باشید که گاهی اوقات دردهای بازو می تواند به خاطر حرکت های ورزشی باشد که شما انجام می دهید. در مواقع دیگر، علت های دیگری می توانند موجب درد بازو باشند.
دلایل احتمالی درد ماهیچه بازو
- شکستگی استخوان ها
- کشیدگی و پیچ خوردگی
- التهاب استخوان ها
- آسیب روتاتور کاف
- سندرم تونل کارپ
- دیسک فتق
- بیماری های خود ایمنی
شکستگی استخوان ها
اگر بازوی شما بلافاصله پس از آسیب دیدگی جسمی شروع به درد می کند، ممکن است آن را شکسته باشید. همچنین ممکن است تورم، کبودی، بی حسی یا ضعف داشته باشید بلافاصله نیاز است که به بهترین متخصص ارتوپد مراجعه کنید تا بازوی شما به درستی بهبود یابد.
کشیدگی و پیچ خوردگی
آسیب دیدگی می تواند باعث آسیب به عضلات (کشیدگی) یا رباط ها (پیچ خوردگی) شود.
علائمی مانند: درد، تورم، کبودی، ضعف و اسپاسم عضلات از نشانه ها و علت درد ماهیچه بازو می باشند. هر دو حالت معمولاً به خودی خود بهبود می یابند، اما اگر علائم شما شدید است باید در اسرع وقت به ارتوپد مراجعه کنید.
التهاب استخوان ها
این حالت زمانی اتفاق می افتد که تاندون های شانه یا بازوی شما ملتهب شوند. این نوارهای بافتی است که عضلات را به استخوان متصل می کند. یک نمونه از التهاب تاندین “آرنج تنیس” است. می توانید درد را در شانه، آرنج یا مچ دست خود احساس کنید.
آسیب روتاتور کاف
این قسمت از شانه شما از عضلات و تاندون ها تشکیل شده است. به شما اجازه می دهد تا شانه شما حرکت کند یا در جای خود قرار بگیرد. با افزایش سن، تاندون های موجود در روتاتور کاف ساییده یا پاره می شوند.
اگر شغلی دارید که بارها و بارها حرکات سربار انجام می دهید، می توانید به آن آسیب برسانید در نظر داشته باشید زمانیکه شانه دچار آسیب دیدگی شود در گذر زمان درد به ماهیچه های بازو و مچ دست نیز سرایت خواهد کرد.
سندرم تونل کارپ
انجام حرکات مشابه بارها و بارها با مچ دست می تواند به عصب اصلی دست آسیب برساند. این می تواند منجر به بی حسی، گزگز، ضعف و درد شود.
دیسک فتق
این بالشتک های کوچک بین استخوان های سخت (مهره ها) هستند که ستون فقرات شما را تشکیل می دهند. آنها اجازه می دهند کمرتان خم شود.
اگر یکی از دیسک های گردن شما پاره شود، می تواند باعث درد، سوزش، بی حسی، ضعف و سوزن سوزن شدن یا سوزش در بازوهای شما شود.
بیماری های خود ایمنی
اگر یکی از این موارد همچون آرتریت روماتوئید، لوپوس و سندرم شوگرن را داشته باشید می توانند باعث درد در گردن، بازوها، آرنج، مچ و دست ها شوند.
جمع بندی
در بعضی موارد، نمی توانید علت درد ماهیچه بازو را آسیب دیدگی های جسمی در نظر بگیرید. زیرا که این آسیب دیدگی ها ممکن است که خیلی سطحی باشند و با کمی استراحت برطرف شوند. اما در صورت نادیده گرفته شدن همین موارد سطحی ممکن است که مشکلات جدی تری برای شما به وجود بیایند.
اتفاق هایی که می توانند به استخوان ها یا بافت های شانه، گردن یا آرنج شما فشار زیادی را وارد کنند و باعث درد، بی حسی، ضعف و سوزن سوزن شدن شوند.
با توجه به موارد و علت هایی که موجب ایجاد درد در ناحیه بازو می شوند باید متذکر شویم که نادیده گرفتن هر یک از آن ها حتی سطحی ترین علائم و نشانه ها میتوانند در گذر زمان برای شما خطرناک باشند. بنابراین باید حتما به پزشک مربوطه یا متخصص ارتوپد برای تشخیص صحیح و پیشگیری از مشکلات جدی تر مراجعه کنید.