تا به حال چیزی درباره عمل جراحی استئوتومی زانو شنیده اید؟ آیا می دانید استئوتومی زانو چیست؟ چه افرادی نیاز به این عمل جراحی دارند؟
امروز در کلینیک زانو دکتر حبیب رشادی بهترین متخخصص ارتوپد در تهران قصد داریم با شما عزیزان درباره این عمل جراحی، مزیت ها و معایب آن بیشتر صحبت کرده و اطلاعات لازم درباره این عمل مربوط به زانو را در اختیار شما عزیزان قرار دهیم.
عمل جراحی استئوتومی زانو چیست؟
درباره اینکه استئوتومی زانو چیست؟ و عمل جراحی مربوط به آن باید بگوییم که این نوع عمل جراحی بیشتر برای آن دسته از افرادی که دچار بیماری آرتروز می باشند و یا پاهای پرانتزی شکل دارند استفاده می شود.
در این عمل جراحی با کمک ابزارهای مخصوص، استخوان بریده شده و به دو قسمت تقسیم می شود.
بعد از این مرحله با توجه به شرایطی که بیمار دارد اقدامات لازم در جهت اصلاح استخوان زانو روی آن انجام می شود.
در واقع لازم است بدانید که اصلاحات زانو توسط فیکساتورها ، پیچ و پلاک و یا گچ دو استخوان بریده شده را در زاویه ای مناسب نسبت به یکدیگر ، قرار می دهند تا بتوانند به راحتی باهم جوش بخورند.
اهداف از جراحی استئوتومی زانو
همانطور که قبل تر اشاره کرده ایم استئوتومی زانو بیشتر در مواقعی انجام می شود که فرد دچار بیماری آرتروز باشد یا پاهای پرانتزی شکل داشته باشد.
فشاری که به زانو بر اثر این بیمای ها به وجود می آید درد غیر قابل تحملی دارند. مهم ترین هدف از عمل جراحی استئوتومی زانو کاهش این درد و فشار در قسمت آسیب دیده زانو می باشد
در این روش جراحی بهترین متخصص ارتوپد با استفاده از تکنیک های مخصوص قسمت هایی از استخوان ساق پا که سالم تر هستند را به هم نزدیک می کند و با این کار در نواحی آسیب دیده فضایی ایجاد می شود که باعث می شود درد و فشار به زانو کاهش پیدا کند.
جراحی استئوتومی زانو برای چه افرادی مناسب است
خب، بدون شک بسیاری از شما دوستانی که در ناحیه زانو دچار مشکل شده اید برایتان جای سوال است که تعویض مفصل زانو گزینه بهتری است یا عمل جراحی استئوتومی زانو؟
در پاسخ به سوال شما عزیزان می خواهیم در ادامه اشاره ای داشته باشیم به آن دسته از افرادی که عمل جراحی استئوتومی زانو برای آن ها از هر گزینه دیگری مناسب تر می باشد.
- افراد لاغر و فاقد اضافه وزن
- دارندگان پاهای پرانتزی
- افرادی که در زیر کشکک زانو درد دارند
- افراد زیر 60 سال
- افراد مبتلا به رماتیسم مفصلی
مزایا و معایب عمل جراحی استئوتومی زانو
فبل تر به این مسئله اشاره کرده ایم که تمام جراحی های مربوط به زانو مزایا و معایب خاص خود را دار می باشند و عمل جراحی استئوتومی زانو نیز از این قاعده مستثنا نمی باشد.
از جمله مزایا و معایب این عمل جراحی می توان به موارد زیر اشاره کرد.
- مانعی برای انجام ورزش و فعالیت های فیزیکی برای بیمار ایجاد نمی کند.
- نیاز به تعویض مفصل زانو را تا مدت ها کاهش می دهد.
- می تواند طول عمر مفصل زانو را افزایش دهد.
- بهبود کج بودن پا در افراد مختلف
- دوره نقاهت کمی طولانی است
- تحمل وزن توسط قسمت جراحی شده به زودی حاصل نمی شود.
- کاهش درد در این عمل جراحی قابل پیش بینی نیست
- گاهی اوقات موجب بروز مشکل هنگام تعویض مفصل زانو می شود
مراقبت های بعد از جراحی استئوتومی زانو
بسیاری از بیمارانی که نیاز به این عمل جراحی دارند برایان جای سوال است که آیا بعد از عمل جراحی استئوتومی زانو می توانند همچون قبل به زندگی روزمره خود ادامه دهند یا خیر؟
خب، باید به این دوستان عزیز بگوییم که نتیجه نهایی بعد از عمل جراحی بسته به رعایت نکات و مراقبت هایی دارد که باید بعد از عمل جراحی حتما آن ها را رعایت کنید.
برخی از مراقبت ها و نکاتی که باید بعد از عمل جراحی آن را رعایت کنید عبارتند از:
- مصرف داروهای ضد درد و رقیق کننده خون با تجویز پزشک
- استفاده از زانوبندهای مخصوص به مدت 1 الی 3 هفته
- انجام مرتب فعالیت های فیزیوتراپی به مدت دو الی 4 هفته
- راه رفتن با استفاده از عصا و یا به نحوی که وزن زیادی روی اندام جراحی شده وارد نشود.
- پرهیز از انجام کارها و فعالیت های سنگین تا مدتی
در نهایت اینکه
چنانچه دچار عارضه ای در زانوی خود شدید که نیاز است حتما با عمل جراحی استئوتومی زانو آن را برطرف کنید حتما قبل از هرگونه اقدامی با بهترین متخصص ارتوپد در این زمینه مشورت های لازمه را انجام دهید.
تیم کلینیک زانو دکتر حبیب رشادی سعی کرده است تا با ارئه این مقاله هر آنچه که نیاز بوده است شما عزیزان درباره اینکه استئوتومی زانو چیست؟ مزایا و معایب عمل جراحی استئوتومی زانو و اینکه بیشتر چه افرادی نیاز است این عمل جراحی را انجام دهند بدانید را در اختیارتان قرار دهند.
مشاوران مرکز کلینک زانو از طریق سایت zanoclinic.com پاسخگوی سوالات، انتقادات و پیشنهادات شما عزیزان در این مورد می باشند.
سئوالات مربوط به عمل جراحی استئوتومی زانو
ممکن است 3 تا 6 ماه طول بکشد تا بیماران استئوتومی به طور عادی راه بروند و دامنه کامل حرکت خود را بازیابند. ممکن است 12 ماه یا بیشتر طول بکشد تا بیماران بتوانند در فعالیت هایی با شدت بالا، مانند دویدن، شرکت کنند.
عمل استئوتومی زانو معمولاً بین 1 تا 2 ساعت طول می کشد.
هزینه استئوتومی بسته به محل، تخصص جراح، بیهوشی مورد استفاده و مراقبت های بعدی متفاوت است.