قفل شدن زانو
شاید برای شما بارها پیش آمده باشد که برای مدت زمانی که نشسته اید هنگام برخاستن قادر به تکان دادن زانو خود نباشید اینها همگی نشانه هایی از قفل شدن زانو می باشد و در واقع قفل شدن زانو به حالتی گفته می شود که شما قادر نخواهید بود زانوی خم شده خود را به راحتی باز کنید.
قفل شدن زانو از رایج ترین و شایع ترین دردها و مشکلاتی می باشد که بسیاری از افراد از آن شاکی هستند که درمان آن بعد از تشخیص آرتوسکوپی و با روش های فیزیوتراپی انجام می گیرید که در این مقاله به این موضوع بیشتر خواهیم پرداخت.
قفل شدن زانو معمولا به علت پارگی های وسیع در مینیسک و یا وجود یک قطعه استخوانی و غضروف آزاد شده در درون مفصل زانو می باشد
قفل شدن زانو نشانه چیست؟
بسیاری از افراد هستند که در طول زندگی خود حداقل برای یکبار هم که شده با مشکل قفل شدن زانو مواجه شده اند و به نوعی آن را تجربه کرده اند. اما می خواهیم در ادامه مقاله امروز به این موضوع نیز اشاره ای داشته باشیم که قفل شدن زانو نشانه چیست؟
قفل شدن زانو دارای دو وجه می باشد. اولا قفل شدن واقعی زانو که علت آن بلاک مکانیکال می باشد یعنی جسمی داخل مفصل زانو گیر افتاده است که این حالت بیشتر زمان هایی که زانوی شما کاملا صاف و یا کاملا خم باشد اتفاق می افتد.
نوع دوم قفل شدن زانو دارای مشکل مکانیکی مشخصی نمی باشد و تنها درد شدید در ناحیه زانو باعث قفل شدن آن شده است.
از دیگر عوامل قفل شدن زانو نیز می توانیم به درد، تورم، التهاب و آسیبهای حاد و مزمن زانو نیز اشاره ای داشته باشیم.
راههای درمان قفل شدن زانو
زمانیکه قفل شدن زانو برای شما اتفاق می افتد، شما احساس درد شدید و ضعف در حرکت دادن مفصل زانو خود دارید. که در این حالت زانو در یک زاویه ای ثابت مانده و دیگر شما توان خم و صاف کردن آن را ندارید. در مواقعی که با چنین حالت هایی در زانو خود مواجه شدید حتما به پزشک متخصص مراجعه کنید زیرا ممکن است آسیب دیدگی در ناحیه مفصل زانو به حدی خطرناک باشد که ناچار باشید عمل تعویض مفصل زانو را انجام دهید.
دلیل قفل شدن زانو
زمانیکه شما هیچ مشکل جدی مانند جدا شدن تکه های استخوانی در فضای مفصل زانو و یا پارگی مینیسک و رباط زانو نداشته باشید بهترین گزینه ای که برای درمان قفل شدن زانو می توانید آن را در نظر داشته باشید ورزش های مناسب و مخصوص زانو می باشد
از جمله دلایل قفل شدن زانو می توان به پارگی منیسکها ، شکستگی استخوان درشت نی اشاره کرد. برخی از افراد هستند که بنا به دلایلی مجبور به جراحی زانو شده اند که عوارض بعد از این عمل جراحی همچون آرتروز شدید مفصلی، آسیب دیدگی رباطهای زانو، التهاب شدید مفصل زانو، در رفتگی کشکک زانو و شکستگیهای مفصلی و استخوانی و جدا شدن آنها می توانند از دلایل قفل شدن زانو باشد. که با مشاهده هر یک از این موارد باید به پزشک متخصص مراجعه کرده تا تشخیص قطعی در این زمینه برایتان داده شود
علائم قفل شدن زانو
از دیگر علائم ها و نشانه های قفل شدن زانو می توانیم به موارد زیر اشاره ای داشته باشیم.
- تب کردن به علت عفونت و یا ایجاد آبسه در مفصل زانو
- احساس درد شدید در زانو در زمان کشیدن مفصل زانو
- سخت ایستادن بر روی پای آسیب دیده
- صدای اصطکاک و خرد شدن در ناحیه زانو
آزمایش های لازم جهت تشخیص قفل شدن زانو
برای اینکه از قفل شدن زانو خود به طور کامل مطلع شوید با مراجعه به پزشک متخصص و انجام دادن یک سری آزمایش ها که تحت نظر پزشک مربوطه باید انجام شود به راحتی می توانید به این واقعیت برسی که آیا دچار بیماری قفل شدن زانو هستید و یا علائم و نشانه هایی که با آن ها روبرو بوده اید چیز خاص و مهمی نبوده اند.
آزمایش های لازمی که برای تشخیص قفل شدن زانو می توانیم در این مقاله به شما دوستان معرفی کنیم عبارتند از:
انجام آزمایش شمارش گلبولهای سفید خونی، که نشان دهنده تعداد گلبولهای سفید خون می باشد که در صورت عفونت باعث شده اند که مفصل زانو افزایش پیدا کند.
آزمایش فاکتور روماتوئید که بیشتر آن دسته افرادی که به بیماری التهاب مفصل دچار هستند لازم است این آزمایش را انجام دهند
آزمایش افزایش رسوبات گلبول قرمز
اشعه X برای تشخیص علت قفل شدن زانو یا مفصل زانو.
MRI برای تشخیص علت زانوی قفل شده.