لخته خون عارضه جدی است که ممکن است در حین جراحی و بعد از آن با آن روبرو شوید. اما درباه لخته شدن خون بعد از عمل جراحی در اندام تحتانی هم به همین صورت می باشد؟ چقدر زمان می برد لخته خون در اندام تحتانی از بین برود؟
لخته شدن خون در پا
خب، باید بگوییم که لخته خونی که در پا ایجاد می شود یک بیماری جدی است، لخته های خون می توانند به سرعت تهدید کننده زندگی شوند. این عوارض بسیار جدی هستند و باید سریعاً توسط بهترین متخصص ارتوپد درمان شوند تا آسیب به بدن شما به حداقل برسد.
علل لخته شدن خون بعد از عمل جراحی
لخته خون در طی عمل جراحی یا بعد از آن بیشتر از آنچه که شما تصور می کنید انجام می شود.
دلایل مختلفی برای تشکیل لخته خون بعد از عمل جراحی در اندام تحتانی وجود دارد که نادیده گرفتن آن ها می تواند مشکلات بسیار زیادی را برای شما به همراه داشته باشد مخصوصا زمانی که شما عمل تعویض مفصل زانو را انجام داده اید این لخته شدن خون می تواند دردسر ساز باشد.
یکی از شایع ترین دلایل لخته شدن خون عدم تحرک شما می باشد که کار را بسیار آسان می کند زیرا استفاده از عضلات به طور معمول خون را از رگ های شما خارج می کند و باعث می شود که جمع نشود. جمع شدن خون می تواند منجر به لخته شدن خون شود.
تشکیل لخته خون بعد از عمل جراحی در اندام تحتانی
برای آنکه بیشتر با عوارض و خطرات لخته شدن خون بعد از عمل جراحی در اندام تحتانی آشنا شوید سعی کرده ایم با انجام مصاحبه ای توسط دکتر حبیب رشادی به اکثریت سوالاتی که در این زمینه برای شما مطرح شده است پاسخ دهیم.
در فیلم زیر دکتر حبیب رشادی بهترین متخصص ارتوپد در تهران بیشتر با شما درباره تشکیل لخته خون بعد از عمل جراحی اندام تحتانی صحبت کرده اند.
عوامل خطر لخته خون بعد از عمل جراحی
طیف گسترده ای از شرایط پزشکی و سایر عوامل می تواند خطر لخته شدن خون پس از جراحی را افزایش دهد.
مواردی که خطر لخته شدن خون را افزایش می دهند عبارتند از:
- فیبریلاسیون دهلیزی (ضربان قلب نامنظم)
- بارداری( سرعت لخته شدن در آماده سازی برای زایمان افزایش می یابد)
- انواع سرطان(باعث سهولت لخته شدن خون می شود)
- سابقه لخته شدن خون
- سابقه خانوادگی لخته شدن خون
- درمان جایگزینی هورمون
- سیگار کشیدن
- چاقی
- بی تحرکی طولانی مدت
- مشکلات دریچه قلب
- کمبود آب بدن
راه های جلوگیری از لخته شدن خون
- بلند شدن و حرکت در حین بهبودی از جراحی یکی از بهترین راه ها برای جلوگیری از لخته شدن خون است
- نوشیدن مقدار کافی آب همچنین می تواند خطر تشکیل لخته را کاهش دهد.
- داروهای تزریقی (لوونوکس یا هپارین) در طول مدت اقامت در بیمارستان پس از جراحی بسیار رایج هستند ، این دارو برای جلوگیری از تشکیل لخته خون تجویز می شود.
درمان لخته شدن خون
درمان لخته های خون بعد از عمل جراحی در اندام تحتانی به محل آنها بستگی دارد. داروی کومادین (وارفارین) به بدن کمک می کند تا لخته ای را از جریان خون خارج کند.
همچنین ممکن است هپارین برای جلوگیری از تشکیل لخته های اضافی یا جلوگیری از بزرگتر شدن لخته ها تجویز شود. لخته های خونی که در ناحیه پاها ایجاد می شوند، ترومبوز ورید عمقی (DVT) نامیده می شوند و رایج ترین نوع لخته خون پس از جراحی هستند.
این نوع لخته های خون علل مختلفی دارند و به طور معمول در پاها باقی می مانند، اما می توانند آزاد شوند و حرکت کنند.
از طریق جریان خون لخته ها می توانند از پاها به ریه ها منتقل شده و باعث ایجاد بیماری تهدید کننده زندگی به نام آمبولی ریوی شوند.
در حالی که آمبولی ریوی قابل درمان است، اما با میزان بالای مرگ و میر همراه است.
به طور معمول لخته شدن پاها با دارو درمان می شود، اما اگر خطر زیادی وجود دارد که لخته به ریه ها منتقل شود یا نتوانید با خیال راحت از دارو استفاده کنید ممکن است دستگاهی به نام فیلتر ورید اجوف تحتانی قرار داده شود.
لخته شدن خون پس از جراحی می تواند یک عارضه بسیار جدی باشد. اگر بعد از جراحی، به ویژه در پاها درد غیر قابل توضیح یا افزایش چشمگیری را تجربه کردید ممکن است در لخته های خون مسئله وجود داشته باشد. بهترین کاراین است که در این مورد با بهترین متخصص ارتوپد و پزشک خود صحبت کنید. به خاطر داشته باشید که نادیده گرفتن این موضوع زندگی شما را تهدید خواهد کرد.
در نهایت اینکه
ما سعی کرده ایم در کلینیک زانو دکتر حبیب رشادی به پاسخ سوالات شما دوستان درباره تشکیل لخته خون بعد از عمل جراحی در اندام تحتانی و اینکه چقدر زمان می برد لخته خون در اندام تحتانی از بین برود؟ بپردازیم.
در این مقاله آنچه که می بایست در این مورد بدانید را برایتان شرح داده ایم و سعی کرده ایم با انجام مصاحبه ای با دکتر حبیب رشادی به اکثریت سوالات شما در این زمینه نیز پاسخگو باشیم.
امید است که توانسته باشیم با ارائه مطالب لازم در این مقاله به شما کمک کرده باشیم تا بهتر با این مسئله کنار بیایید و نشانه ها و علائم ان را نادیده نگیرید.
فراموش نکنید که نادیده گرفتن لخته شدن خون مخصوصا در ناحیه پا می تواند مشکلات و دردسرهای زیادی را برای شما به همراه داشته باشد که شایع ترین آن می تواند آمبولی باشد.
در صورتیکه هرگونه سوال، انتقاد یا پیشنهادی در این زمینه دارید میتوانید از طریق سایت zanoclinic.com با مشاوران ما در میان بگذارید.