بهترین مرکز نوار عصب و عضله
نوار عصب و عضله یکی از تست هایی می باشد که یه شما کمک کرده تا صدماتی که در عصب دست و پا برایتان به وجود آمده است را شناسایی کنید و برای درمان آن اقدامات لازمه را انجام دهید.
تست عصب این ویژگی را دارا می باشد که می تواند درگیری های عصب ناشی از دیسک روی آن را نشان دهد. بسیاری از افراد از درد های ناشی در ناحیه پا رنج می برند و مکرر به آزمایش هایی همچون ام آر آی و سونوگرافی می پردازند اما تست عصب و عضله خیلی جامع تر می تواند درگیری دیسک یا آرتروز و فشار ثانویه که بر رو ی عصب به وجود می آید را نشان می دهد.
از سوی دیگر این تست می تواند شدت صدمه ای که در عصب دست و پا به وجود آمده است را هر چند قدیمی هم باشد نشان دهد.
از کاربردهای تست نوار عصب و عضله این است که فشار حادی که در ناحیه دیسک روی عصب به وجود آمده است را شناسایی می کند و بهترین متخصص ارتوپد می تواند به کمک آن در تعیین درمان و یا جراحی آن تصمیمات لازمه را بگیرد.
کاربردهای تست عصب و عضله
از کاربردهایی که در تست نوار عصب و عضله مهم می باشد عبارتند از: ضعف عضلات، بیماری های عضله ، سندرم تونل کارپ و گیر افتادگی عصب در مچ دست، درگیری اعصاب ناشی از بیماری دیابت، ضعف عضلات دست و پا، کمر درد، درد دیسک، اختلال عملکرد عصب سیاتیک
عوارض نوار عصب و عضله
تست نوار عصب و عارضه خاصی ندارد و تنها مسئله این تست جای سوزن هایی است که برای تشخیص تست برای بیمار کمی دردناک می باشد.
سوزن هایی که برای تست عصب و عضله مورد استفاده قرار می گیرند خیلی ریز می باشند که از آنها در کلینک ها و مراکز درمانی و توانبخشی استفاده می شود.
جریان های الکتریسیته در هنگام نوار عصب و عضله برای بیمار ضرری ندارد و هیچ عارضه کوتاه و بلند مدتی به جا نمی گذارد.
اطلاعاتی که قبل از انجام نوار عصب و عضله باید در اختیار پزشک قرار داده شود
طبیعتا این موضوع را بخوبی می دانید زمانیکه برای درمان بیماری به متخصص مربوطه مراجعه می کنید باید تمام اطلاعاتی که درباره خود و بیماریتان وجود دارد در اختیار متخصص قرار دهید تا بر طبق آنها بتواند روند درمان شما را در پیش بگیرد.
برای انجام نوار عصب و عضله نیز باید قبل از انجام دادن تست اطلاعات لازم را در اختیار متخصص قرار دهید. از جمله اطلاعات می توانیم به مواردی همچون موارد زیر اشاره کنیم.
- اگر به بیماری های عفونی مانند هپاتیت و ایدز مبتلا هستید حتما این موضوع را برای پزشک و متخصص مربوطه عنوان کنید.
- اگر از داروهایی مانند آسپرین و یا وارفرین استفاده می کنید که باعث به وجود آمدن اختلال های انعقادی در شما می شود باید به پزشک مربوطه اطلاع دهید
- مبتلا به بیماری های اختلال سیستم انعقاد خون می باشید؟
- در بخش های از بدن خود خونریزی غیر عادی دارید
- از داروهای خاصی استفاده می کنید
- قلب شما با باطری کار می کند
همه مواردی که در مطلب بالا به آنها اشاره کردیم را در زمان انجام تست نوار عصب و عضله در صورتیکه به آنها مبتلا هستید را باید با متخصص مربوطه در جریان بگذارید.
بد نیست که بدانید انجام این تست در مورد زنان باردار و نوزادان ممنوعیتی ندارد.
انواع تست نوار عصب و عضله
در بررسی هایی که در لکترودیاگنوستیک صورت گرفته است نشان داده شده است که تست نوار عصب و عضله به دو نوع مختلف انجام می شود. این روش ها عبارتند از: الکترومیوگرافی Electro-myography EMG یا نوار عضله و مطالعه هدایت عصبی Nerve conduction studies NCS که یا نوار عصبی.
روش انجام تست نوار عصب و عضله
انجام تست نوار عصب و عضله دارای مراحل مختلفی می باشد که از میان تمام مراحل دو مرحله اصلی دارد به نام های بررسی هدایت عصبی و بررسی عضله سوزنی.
در مرحله اول متخصص نولوروژی به اعصاب شما تحریک الکتریکی وارد می کند و در مر حله بعد یعنی بررسی عضله سوزنی به بخش های عضلات داخلی شما وارد می شود.
این موضوع لازم به ذکر می باشد که در مرحله دوم هیچگونه دارویی در بدن شما تزریق نمی شود. سوزن هایی که برای این تست استفاده می شوند مخصوص می باشند و با دیگر سوزن ها فرق دارند. توجه داشته باشید در صورتیکه بخواهید از سوزن های یک بار مصرف برای تست نوار عصب استفاده کنید باید این موضوع را حتما به متخصص گوشزد کنید.