درباره ورزش پیلاتس چقدر می دانید؟ آیا می دانید که ورزش پیلاتس مناسب چه افرادی نیست؟ و برای چه افرادی مناسب است؟ به نظر شما این ورزش می تواند به افرادی که دچار مشکلات و بیماری های مربوط به زانو همچون پوکی استخوان، آرتروز، دیسک کمر و گردن و … می باشند کمک کند؟ یا اینکه باعث می شود بیماری آن ها شدید تر شده و نیاز داشته باشند برای درمان به بهترین متخصص ارتوپد مراجعه کنند؟
ورزش پیلاتس چیست؟
در یک تعریف ساده باید بگوییم که پیلاتس یک تمرین بسیار خوب برای افرادی است که می خواهند اندام متناسبی داشته باشند همچنین این ورزش به کاهش استرس و فشارهای عضلانی شما نیز کمک زیادی خواهد کرد چرا که علاوه بر قدرت، استقامت، انعطاف پذیری زیادی به بدن شما می دهد.
اما انجام این ورزش برای همه افراد مناسب نمی باشند و برخی از افراد هستند که برای سلامت خود بهتر است که از انجام دادن این نوع ورزش ها خودداری کنند.
به نظر شما ورزش پیلاتس مناسب چه افرادی نیست؟ پیشنهاد می کنیم تا انتهای این مطلب با ما، در کلینیک زانو دکتر حبیب رشادی همراه باشید تا درباره پیلاتس، مزایا و معایب آن بیشتر بدانید.
انجام ورزش پیلاتس برای چه افرادی مناسب نیست؟
در ابتدا به این موضوع اشاره کردیم که انجام دادن ورزش پیلاتس برای تمام افراد مناسب نمی باشد. افراد زیادی هستند که در سنین مختلف و با جنسیت های مختلف به این ورزش مشغول می باشند اما اکثریت آن ها نمی دانند که ورزش پیلاتس برای چه افرادی مناسب نیست؟ و آیا آن ها هم در دسته کسانی هستند که نباید این ورزش را انجام دهند یا خیر؟!
ورزش پیلاتس با حرکات کششی، قدرتی و عضلانی که دارد به آرامی و با کنترل قابل اجرا می باشد که در ظاهر هر شخصی می تواند این حرکات را بدون احساس درد یا ناراحتی انجام دهد.
به همین منظور است که برخی از پزشکان به افراد مُسن توصیه می کنند که حرکات نرمشی این ورزش را زیر نظر پزشک متخصص انجام دهند. علاوه بر افراد مُسن برخی از خانم های باردار هم می توانند در طول بارداری خود این ورزش را برای سلامت خود و جنین انجام دهند.
اما در نقطه مقابل این افراد کسانی هستند که انجام دادن حرکات ورزش پیلاتس نه تنها برای آن ها مفید نیست بلکه می تواند آسیب های جدی بسیاری را برای آن ها به همراه داشته باشد.
اگر شما هم جزء افرادی هستید که در ادامه به آن ها اشاره کرده ایم از انجام دادن ورزش پیلاتس خودداری کنید.
- افرادی که درد در قفسه سینه دارند و یا سکته کرده اند
- افرادی که دچار بیماریهای صرع و ام اس می باشند
- افرادی که به بیماری پوکی استخوان مبتلا هستند
- افرادی که دچار مشکلات کلیوی هستند
- افرادی که دچار دیسک کمر و یا دیسک گردن می باشند
- افرادی که دچار بیماری و دردهای مفصلی همچون زانو درد می باشند
افرادی که درد در قفسه سینه دارند و یا سکته کرده اند
اگر شما جزء تعداد کسانی هستید که به تازگی عمل جراحی انجام داده اید و یا سکته را پشت سر گذاشته اید و هنوز بهبودی کامل را بدست نیاورده اید بهتر است که از انجام دادن حرکات ورزشی پیلاتس خودداری کنید.
پزشکان و محققانی که در این زمینه تجربه لازم را دارند عنوان می کنند که حتی کسانی که دچار بیماری های تنگی نفس می باشند هم نباید ورزش هایی همچون پیلاتس را بدون نظر پزشک خود انجام دهند.
افرادی که دچار بیماریهای صرع و ام اس می باشند
گروه دوم از کسانی که بهتر است از انجام دادن ورزش پیلاتس خودداری کنند. کسانی هستند که به بیماری های صرع و ام اس مبتلا می باشند. انجام حرکات ورزشی برای این افراد باعث ایجاد اختلال شده و می تواند خطرات جانی را به همراه داشته باشد.
افرادی که به بیماری ام اس مبتلا می باشند در مراحل پیشرفت این بیماری دچار کم بینایی خواهند شد و این مسئله می تواند در حین انجام حرکات پیلاتس ایجاد شود.
بیماری صرع هم که نیاز به کنترل فرد دارد می تواند برای شما خطر ساز باشد چرا که با افزایش ضربان قلب و گرمای بدن تنش شما بیشتر خواهد شد .
افرادی که به بیماری پوکی استخوان مبتلا هستند
تا به اینجا به دو گروه از افرادی که انجام دادن ورزش پیلاتس برای آن ها مناسب نمی باشد اشاره کرده ایم. حال می خواهیم به سراغ گروه سوم رفته و عنوان کنیم که ورزش پیلاتس مناسب چه افرادی نیست؟
دسته سوم کسانی هستند که به بیماری پوکی استخوان مبتلا می باشند. خانم ها و آقایونی که به این بیماری مبتلا هستند به خاطر شرایط جسمانی خاصی که دارند باید تحت نظر مربی متخصص و پزشک مربوطه به انجام حرکات پیلاتس بپردازند.
البته انجام برخی از حرکات مربوط به این ورزش برای این دسته از افراد ممنوع می باشد چرا که ممکن است آسیب های جدی بیشتری را به استخوان ها و مهره های کمر این افراد وارد آورد.
افرادی که دچار مشکلات کلیوی هستند
ما به هیچ عنوان به افرادی که دچار مشکلات و بیماری های کلیوی می باشند به هیچ عنوان انجام حرکات ورزشی هوازی را توصیه نمی کنیم. این افراد برای سلامتی خودشان هم که شده بهتر است از انجام این ورزش ها دوری کنند.
افرادی که دچار دیسک کمر و یا دیسک گردن می باشند
مهم ترین دسته از افرادی که نباید به سراغ انجام حرکات ورزشی همچون پیلاتس بروند این دسته و دسته بعدی هستند که می خواهیم به شما معرفی کنیم.
دیسک کمر از مواردی است که در هنگام اجرا حرکات ورزشی پیلاتس برای ما ایجاد مشکل خواهند کرد. حرکت هایی که باعث می شوند بر ستون فقزات شما فشار زیادی وارد شود.
پس بهتر است که اگر شما جزء افرادی هستید که به دیسک کمر و یا دیسک گردن مبتلا می باشید از انجام حرکات ورزشی پیلاتس خودداری کنید.
افرادی که دچار بیماری و دردهای مفصلی همچون زانو درد می باشند
در نهایت گروه آخر از افرادی که در پاسخ به سوال ورزش پیلاتس مناسب چه افرادی نیست؟ می توان به آن ها اشاره کرد، افرادی هستند که به بیماریهای زانو درد و سایر بیماری های مفصلی دچار می باشند.
قبل از آنکه بخواهید به سراغ انجام حرکات ورزشی پیلاتس بروید حتما از این مسئله اطمینان حاصل کنید که دچار زانو درد یا سایر بیماری های مفصلی نمی باشید.
زیرا اگر به هر دلیلی زانو شما دچار آسیب در تمرین ها و انجام حرکات ورزشی پیلاتس شود و شما از مشکلات و بیماری های مفصلی خود اطلاع نداشته باشید ممکن است که مفصل زانو شما تخریب شود و برای انجام فعالیت های روزمره خود مانند قبل نیاز داشته باشید که عمل تعویض مفصل زانو را انجام دهید.
بنابراین اگر دچار زانو درد، گردن درد، کمر درد و… می باشید از انجام حرکات پیلاتس خود داری کنید چرا که انجام این حرکات درد های شما را بیشتر خواهند کرد.
فواید ورزش پیلاتس
حال که تا به اینجا با دسته افرادی که انجام حرکات ورزشی پیلاتس برای آن ها مناسب نمی باشد آشنا شدید بد نیست اشاره ای هم به فواید این ورزش داشته باشیم.
از فواید ورزش پیلاتس می توان به موارد زیر اشاره کرد.
- تناسب اندام
- تراکم استخوان ها
- کمک به کمر درد
- افزایش انعطاف پذیری
- بهبود وضعیت بدن
- تمرکز
- استقامت قلبی عروقی
جمع بندی
امیدواریم که توانسته باشیم شما در رسیدن به پاسخ اینکه ورزش پیلاتس مناسب چه افرادی نیست؟ در صورتیکه درباره حرکات ورزشی پیلاتس و اینکه چطور با داشتن بیماری های عنوان شده می توانید این حرکات را انجام دهید سوالی داشته باشید می توانید با ما، در سایت zanoclinic.com مطرح نمایید.
1 Comments
درسته قبل از پیلاتس باید با پزشک مشورت کرد اما تمام مواردی که نام بردید اشتباه است بهتر است کمی مقاله علمی مطالعه بفرمایید.
با تشکر