ورزش برای سلامت بدن بسيار مفيد است و با خود يك بار مثبت به همراه دارد كه شما با ورزش كردن حس خوبی را دريافت می كنيد و تمام انرژی های منفی را با اين كار از خود دور می كنيد.
اما متاسفانه برخی از شما دوستان اين كار را غير اصولی و سَرسَری انجام می دهيد تا به قول خودتان كمی ورزش كرده باشيد. در صورتيكه همين غير اصولی ورزش كردن می تواند سلامتی شما را به خطر اندازد.
برخی از ورزش هايی كه طرفداران زيادی هم دارد متاسفانه از مواردی هستند كه می توانند برای سلامت شما خطر ساز باشند. زانو حساس ترين و مهم ترين عضو بدن محسوب می شود كه بايد در زمان ورزش كردن بسيار احتياط كنيد تا به اين عضو بدن آسيبی وارد نشود.
حتما می گوييد كه ما، چه ورزش كنيم و چه ورزش نكنيم اين احتمال وجود دارد كه زانوهاييمان دچار مشكل شود. پس چه كاری است كه بخواهيم با ورزش كردن سلامت خود را بيشتر به خطر بياندازيم؟!
بله شايد حق با شما باشد اما واقعيت این است كه ورزش نكردن بزرگترين خيانتی است كه شما می توانيد در حق سلامتی خود انجام دهيد. البته برخی از ورزش ها هستند كه به ورزش های قاتل زانو شناخته شده اند كه برای انجام آن ها بايد بسيار اصولی برخورد شود.
ورزش هاي قاتل زانو
گفتيم كه زانو مهم ترين و حساس ترين عضو بدن است كه نياز به مراقبت های بسيار دارد زيرا در صورت آسيب ديدگی امكان دارد كه مفصل های آن از بين رفته و نياز باشد كه شما برای اينكه بتوانيد به زندگی عادی خود ادامه داده و كارهای روزمره خودتان را همانند قبل از آسيب ديدگی زانو انجام دهيد عمل تعويض مفصل زانو داشته باشيد.
ورزش های قاتل زانو به ورزش هايی گفته می شود كه انجام دادن آن ها باعث می شود فشارهای زيادی به مفصل زانو وارد شود. ورزش هايی از قبيل: واليبال، فوتبال، بسكتبال، هندبال، كُشتی، وزنه برداری و ساير ورزش های رزمی ديگر.
ورزش هايی كه در بالا به آن ها اشاره كرديم با حركت هايی كه فرد ورزشكار يا هر فرد عادی ديگری در زمان تمرين و يا بازی انجام می دهد می تواند باعث خم شدن وضعيت مفصل شده و به مينيسك و رباط صليبی نيز آسيب هايی را وارد آورد. كه متاسفانه اين مسئله بسياری از ورزشكاران را خانه نشين كرده است.
پس براي تقويت درست عضلات زانو نياز به يك متخصص فيزيوتراپ داريد كه با تمرين ها و تجويزهای او بتوانيد از آسيب هايی كه ممكن است به ناحيه زانو خود در زمان ورزش كردن وارد آوريد جلوگيری كند.
ارتباط ورزش با آرتروز
بيماری آرتروز از بيماري های التهابی مفاصل می باشد كه با بالا رفت سن در همه افراد به وجود می آيد. كه از علائم و نشانه هاي آن التهاب، تورم و كاهش فضای مفصلی است كه با خود به همراه دارد. اما اين نشانه ها و التهاب هايی كه با بيماری آرتروز همراه است در افرادی كه ورزش های سنگين و يا نسبتا سنگيتن انجام می دهند كه حركات آن ها ارتباط مستقيمی با مفصل زانو دارد زودتر اتفاق می افتد مخصوصا در ورزش های وزنه برداری و كُشتی.
برای كاهش آسيب هايی كه ممكن است به خاطر ورزش های قاتل زانو به آن ها دچار شويد بهتر است كه از كفش های مناسب و زمين صاف و مناسب برای ورزش كردن استفاده كنيد چون نامناسب بودن اين دو ركن اصلی در ورزش می تواند برای شما خطرناك باشد اما در صورت استفاده از كفش و زمين مناسب عكس العمل هايی كه مفصل زانو را تهديد می كنند كمتر خواهد بود.
ورزش كردن اصولي
اصول درست تمرين كردن برای هر رشته ورزشی متفاوت می باشد. اما اصولی ورزش كردن در هر رشته ای يكسان است و به يك معنی می باشد. در ابتدای كار قبل از اينكه بخواهيد وارد ميدان و زمين ورزشی شويد بايد خود را به خوبی گرم كنيد. گرم كردن قبل از ورزش و تمرينات ورزشی يك امر كاملا اصولی و مشترك در تمام رشته های ورزشی حتی ورزش های قاتل زانو می باشد.
وقتی شما به درستی خود را گرم كنيد باعث افزايش انعطاف پذيری عضلات و تاندون های بدن خواهيد شد. نقطه مقابل گرم كردن بدن، سرد كردن آن بعد از ورزش می باشد كه اگر آن را نير به درستی انجام دهيد می توانيد اسيد لاكتيك در عضلات خود را كاهش دهيد
نكته ديگر برای ورزش كردن اصولی استفاده از كفش و زمين تمرينی مناسب می باشد كه با توجه به نوع ورزشی كه انجام می دهيد زمين و كفش ورزشی آن فرق می كند. يعنی شما نمی توانيد با كفش فوتبال و در زمين چمن به تمرين های مربوط به وزنه برداری بپردزايد بدون شك با مشكل و آسيب ديدگی مواجه خواهيد شد.
مسئله آخر اينكه برای انجام ورزش به شكل اصولی علاوه بر مواردی كه در بالا عنوان كرديم نياز به يك بدن ساز و فيزيوتراپيست متخصص داريد كه آن ها هم در زمينه ورزشی شما فعاليت داشته باشند نه ورزش های ديگر.
1 Comments
میشه مطلب رو توی وبلاگ خودم بزارم؟