آرتروز چیست؟
در برخی مواقع آرتروز را بیماری می دانیم که باعث تباه شدن و از بین رفتن مفاصل می شود.
آرتروز چیست؟ در حقیقت آرتروز را می توان اینگونه تعریف کرد که شایع ترین نوع بیماری از دسته التهابات مفاصل می باشد که باعث می شود غضروف مفصل دچار آسیب دیدگی شود این بیماری می تواند تمامی مفصل هایی که در بدن انسان وجود دارد را درگیر کند.
آرتروز بیشتر در مفصل های بزرگی که وزن بدن را تحمل می کنند به وجود می آید مانند مفصل زانو که اگر به موقع مورد مداوا قرار نگیر مجبور به تعویض مفصل زانو خواهیم بود.
در مفصل های طبیعی بدن یک ماده محکم لاستیکی وجود دارد به نام غضروف که پوشاننده سر استخوان ها می باشد. غضزوف در حقیقت سطح هموار و نرمی می باشد که کار حرکت مفصل را بر عهده دارد.
زمانیکه شما دچار بیماری آرتروز شوید غضروف شکسته می شود و باعث به وجود آمدن درد، تورم و مشکلات حرکتی مفصل نیز می شود.
نشانه های آرتروز
در مطلب بالا برایتان تعریف کردیم که آرتروز چیست؟ اما برای اینکه به خوبی با نشانه ها و علائم این بیماری آشنا شوید در ادامه می خواهیم به نشانه های آن اشاره کنیم تا در صورت روبرو شدن با نشانه های آتروز در کوتاه ترین زمان ممکن به بهترین متخصص ارتوپد مراجعه کرده و از عوارض بعدی که ممکن است برایتان به وجود آید جلوگیری کنید.
از نشانه های آرتروز عبارتند از: درد، حساسیت، سفتی، از دست دادن انعطاف، حس سائیده شدن و زائده استخوانی
چه عواملی باعث افزایش خطر ابتلا به آرتروز می شوند؟
از جمله عواملی که می توانند بر افزایش ابتلا به آرتروز تاثیر گذار باشند عبارتند از:
- سن بالا
- جنسیت
- چاقی
- آسیب های مفصلی
- مشاغل خاص
- ژنتیک
- ناهنجاری های استخوانی
آرتروز از شایع ترین شکل ورم مفصل می باشد که می توان گفت در سراسر جهان چندین میلیون را تحت تاثیر خود قرار داده است. این بیماری در واقع زمانی رخ می دهد که غضروف بالا و پاین استخوان شما از بین برود.
در مطالب بالا اشاره کردیم که آرتروز می تواند بر هر یک از مفصل های بدن آسیب برساند اما بیشتر اوقات آرتروز دست ها، گردن، زانوها و لگن را تحت تاثیر قرار می دهد.
با گذر زمان ممکن است بیماری آرتروز شدیدتر شده و برای درمان آن می توانید فرایندهایی که باعث پیشرفت این بیماری می شود را فراگرفته تا بتوانید درد ناشی از بیماری آرتروز را کم کرده و عملکرد مفاصل نیز بهبود دهید.
درمان آرتروز
برای درمان آرتروز می توان از راه ها و روش های متفاوتی استفاده کرد این درمان می تواند به وسیله درمان های دارویی یا به وسیله درمان های غیر دارویی باشد.
قبل تر عنوان کردیم که آرتروز چیست؟ و نشانه های آن را نیز متذکر شدیم. حال می خواهیم بدانیم برای درمان این بیماری چه کارهایی را می توان انجام داد.
درمان دارویی آرتروز
برای درمان آرتروز به وسیله دارو باید از داروهایی نظیر استامینوفن که کاهش دهنده درد می باشد استفاده کنیم این نکته را فراموش نکنید که این دارو تنها می تواند درد را تسکین دهد و تاثیری روی التهاب و ورم ندارد. داروی دیگری که می توان برای درمان بیماری آرتروز از آن استفاده کرد داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی که شامل ایبوپروفن، ناپروکسن می باشد هستند این دسته از داروها می توانند درد و التهاب را تا حدودی کاهش دهند.
در مان غیر دارویی آرتروز
ذرمان های غیر دارویی که می توان برای بهبود آرتروز آنها را انجام داد شامل فیزیو تراپی و کار درمانی می باشند. که این مراحل را باید با تشخیض متخصص مربوطه و تحت نظر آن انجام دهید .
درمان های جراحی آرتروز
درمان های دیگری برای آرتروز وجود دارند که به درمان های جراحی معروف می باشند. در شرایطی که با داروها و درمان هایی مانند فیزیو تراپی آرتروز شما بهبود پیدا نکرده باشد. بهترین متخصص ارتوپد در تهران برای درمان این بیماری عمل جراحی استتومی و تعویض مفصل را برای شما تجویز خواهد کرد.
عوارض آرتروز
گفتیم که آرتروز شایع ترین نوع بیماری از دسته التهابات مفصلی می باشد که می تواند بر تمامی مفصل های بدن نیز تاثیر گذار باشد.
بیماری آرتروز با گذر زمان بدتر شده و متاسفانه تا به حال درمان قطعی برای آن یافت نشده است. اما با کمک روش های درمانی که در مطالب بالا به چند نمونه از آنها اشاره کرده ایم می توان دردهای ناشی از این بیماری را تا حدودی کاهش داد.
شاید بد نباشد که بدانید چیزی حدود یک سوم افرادی که به بیماری آرتروز مبتلا می باشند ممکن است دچار ناتوانی هایی شدیدی شوند. در برخی از مواقع درد های ناحیه مفصلی به قدری شدید می باشند که دیگر امکان استفاده از آن مفصل در بدن بیمار وجود نخواهد داشت و فرد بیمار مجبور به تعویض مفصل در بدن خود خواهد شد.
سخن پایانی
در انتهای مطلب امروز می خواهیم توصیه ای به افرادی که دچار بیماری آرتروز هستند بکنیم. مهم ترین موضوعی که باید این افراد به آن توجه داشته باشند به کارگیری روش هایی می باشد که درد ناشی از آرتروز را در این افراد کاهش می دهد.
افرادی که دچار آرتروز هستند مانند بیماری های دیگر باید از رژیم غذایی مناسب و سالمی تغذیه کنند تا بتوانند مواد کافی مورد نیاز بدن خود را از طریق غذاهای که می خورند تامین کنند توجه داشت باشید که تغذیه نامناسب باعث می شود که بدن شما ضعیف شده و مقابله با بیماری در چنین شرایطی سخت خواهد شد.
داروهایی را که متخصص مربوطه برای درمان شما تجویز کرده است حتما به موقع و در سر وقت خود بخورید تا تاثیر خود را بتواند داشته باشد.
آن دسته از بیمارانی که در مفصل زانو و ران خود دچار مشکل شده اند بهتر است با صلاح دید پزشک متخصص در موقع راه رفتن ار عصا استفاده کنند.