شاید شما هم در اطراف خود کوکان زیادی را دیده باشید که فرم پا و زانوهای آن ها نظر شما را به خود جلب کرده باشیدو پاهایی به شکل پرانتز داشته اند. به نظر شما عوامل زانو پرانتزی در کودکان چه مواردی می توانند باشند و چطور باید متوجه این مسئله در کودکان خود شوید؟
پای پرانتزی چیست؟
در یک تعریف ساده می توانیم بگوییم که پای پرانتزی شرایطی است که پای فرزند شما به سمت بیرون خم شده است و شکل منحنی دارد. زمانیکه کودک بر روی پاهای خود می ایستد اگر مچ پاها به هم چسبیده باشد، اما زانوها با هم برخورد نکنند، این مشکل وجود دارد.
عوامل زانو پرانتزی در کودکان
باید بگوییم که موارد مختلف بسیاری وجود دارند که می توانند از عوامل زانو پرانتزی در کودکان باشند به همین منظور ما در کلینیک زانو دکتر حبیب رشادی سعی کرده ایم به کمک مصاحبه ای که توسط جناب دکتر حبیب رشادی صورت گرفته است درباره این مسئله بیشتر با شما صحبت کنیم و شما را از این مسئله آگاه سازیم.
چه چیزی باعث پای پرانتزی در کودکان می شود
گفتیم پای پرانتزی شرایطی است که پای فرزند شما به سمت بیرون خم شده است و شکل منحنی دارد. بنابراین با راه رفتن نیز اصلاح نخواهد شد و این احتمال وجود دارد که کودک شما عارضه های جدی تری داشته باشد که باعث این مسئله در او شده است مواردی مانند:
- نرمی استخوان
- بیماری بلانت
- رشد غیرطبیعی استخوانها
- عدم بهبودی صحیح شکستگیها
- مسمومیت با سرب یا فلوراید
تشخیص پای پرانتزی در کودکان
شاید شما به عنوان پدر و مادر نتوانید مشکل پرانتزی بودن پای فرزند خود را در یک نگاه متوجه شوید اما بهترین متخصص ارتوپد این کار را می تواند اتجام دهد.
ما به شما پیشنهاد می کنیم اگر دارای کودکی بالای سه سال می باشید و با مشکل پرانتزی بودن پاهای کودک خود مواجه هستید به متخصص ارتوپد مراجعه کنید تا با بررسی هایی که روی فرزند شما انجام می دهد بتواند تشخیص بهتری را ارائه دهد.
بررسی هایی که توسط متخصص ارتوپد در این زمینه انجام می شود به شرح زیر می باشد.
- زمانیکه کودک به پشت دراز کشیده است فاصله زانوهای او مورد اندازه گیری قرار خواهد گرفت
- اشعه ایکس می تواند به کنترل بی قاعدگی های استخوان و مشکلات رشد استخوان کمک کند.
- انجام دادن آزمایش هایی همچون آزمایش خون و کمبود ویتامین d می تواند در این امر به ارتوپد کمک کند.
روش درمان پاهای پرانتزی در کودکان
بدون شک با مشاهده کردن ویدئو موجود در این مقاله توانسته اید به پاسخ بیشتر سوالات خود درباره عوامل زانو پرانتزی در کودکان به خوبی پی ببرید.
اما درباره درمان این مسئله باید بگوییم که اگر کودک خردسال شما زیر 3 سال سن داشته باشد با گذشت زمان این مشکل در او برطرف خواهد شد اما در سنین بالای سه سال این مسئله کمی سخت می باشد. درمان پاهای پرانتزی در کودکان به طور کامل به علت اصلی این مسئله بستگی دارد که می توان یکی از موارد زیر را در بر بگیرد.
- محکم بستن پاها
- جراحی
- مکمل ویتامین d
- فیزیوتراپی
محکم بستن پا
دقت داشته باشید که زمان تشخیص پاهای پرانتزی کودک شما، پزشک یک مهاربند را به پاهای کودک می بندد که باید مدام بسته باشد و نباید به هیچ عنوان از پای کودک آن را باز کنید.
این روش درمان اولین روش درمانی ست که هیچگونه عارضه و خطری را به همراه ندارد.
جراحی
دومین روش که برای درمان پاهای پرانتزی تجویز می شود عمل جراحی است که معمولا این روش درمانی برای کودکان بالای 4 سال انجام می شود.
مکمل ویتامین D
ویتامین D و مکمل کلسیم برای فراهم کردن مواد لازم برای استخوان ها ضروری است.
فیزیوتراپی
آخرین روش درمانی برای پاهای پرانتزی کودکان، فیزیوتراپی می باشد. این روش درمانی به کودک کمک می کند تا سبک و نوع راه رفتن خود را تصحیح کند. ناگفته نماند که این روش درمانی عمدتاً به همراه روش های درمانی دیگر مورد استفاده قرار می گیرد.
زمان از بین رفتن پای پرانتزی در کودکان
هنگامی که جنین در رحم مادر، در حال شکل گیری کامل می باشد به علت وضعیت قرار گرفتنش دچار پاهای پرانتزی شکل در زمان تولد می شود.
شما ممکن است زمانیکه فرزندتان قادر به راه رفتن می باشد شاهد قوس های آشکاری در پاهای او باشید که معمولا با مرور زمان این قوس ها صاف خواهند شد.
تا سه سالگی معمولاً بیشتر کودکان دیگر پاپرانتزی به نظر نمیرسند و تا هفت یا هشت سالگی، پاهای بیشتر کودکان به زاویهای رسیده است که تا بزرگسالی به همان شکلی که هست باقی میماند.
اگر کودک شما در حالت ایستاده انگشتان پایش رو به جلو و مچ پاهایش چسبیده به هم است و زانوهایش تماسی با هم پیدا نمی کنند نشن از پرانتزی بودن پاهای او می باشد.
پرانتزی بودن پاهای کودکان در سنین 3 تا 6 سالگی بیشتر آشکار خواهد شد که در بیشتر موارد به مرور زمان اصلاح می شوند.
اما اگر خدای نکرده کودک شما جزء آن دسته از کوکانی است که مشکل پرانتزی بودن پاهایش تا سنین ذکر شده برطرف نشد حتما باید به بهترین متخصص ارتوپد در تهران مراجعه کنید.
در نهایت اینکه
تیم کلینیک زانو دکتر حبیب رشادی سعی کرده است که با ارائه دادن ویدئو مربوط به عوامل زانو پرانتزی در کودکان به بیشتر سوالاتی که برای شما عزیزان در این زمینه پیش آمده است پاسخ داده و شما را به بهترین شکل ممکن راهنمایی نماید.
چنانچه باز هم در این مورد و موارد این چنینی برایتان سوالی پیش آمده است می توانید با ما از طریق سایت zanoclinic.com در ارتباط باشید.