همانطور که در مقاله های قبلی هم اشاره کرده ایم یکی از شایع ترین بیماری های امروزه آرتروز می باشد که دارای انواع مختلفی است. در مقاله های مختلف بدون شک درباره آرتروز زانو زیاد شنیده اید و متوجه شده اید که این نوع آرتروز می تواند به مفصل زانو آسیب شدیدی وارد کرده و در بیشتر مواقع فرد مبتلا به این آرتروز برای درمان عمل جراحی تعویض مفصل زانو را انتخاب کرده است. امروز در کلینیک زانو دکتر حبیب رشادی می خواهیم به سراغ یک نوع دیگر از بیماری آرتروز رفته و با شما عزیزان درباره آن بیشتر صحبت کنیم. آرتروز شانه بعد از آرتروز زانو یکی دیگر از شایع ترین نوع بیماری آرتروز می باشد. با ما همراه باشید تا درباره این بیماری و تشخیص آرتروز شانه بیشتر بدانید.
بیماری Arthritis
بیماری آرتروز که به آن بیماری مفصل دژنراتیو نیز گفته می شود زمانی رخ می دهد که غضروف پوشاننده بالای استخوان ها تحلیل می رود.
این بیماری دارای انواع مختلفی می باشد و ممکن است که در هر سن و سالی که هستید دچار آن شوید. البته در بیشتر موارد این بیماری در افراد میان سال شایع می باشد که با افزایش سن استخوان و مفاصل آن ها فرسوده شده است و ممکن است با کوچکترین مسئله دچار آسیب دیدگی شوند.
آرتروز شانه چیست؟
قبل تر هم به این مسئله اشاره کرده ایم که یکی دیگر از شایع ترین نوع بیماری آرتروز، آرتروز شانه می باشد که متاسفانه این روزها آمارهای زیادی از این بیماری در دست می باشد.
شانه از دو مفصل به نام های مفصل آکرومیوکلاویکولار (AC) و مفصل گلنوهومرال تشکیل شده است. مفصل AC یا همان آکرومیوکلاویکولار نقطه ای است که استخوان یقه یا ترقوه با آکرومیون که نوک تیغه شانه است روبرو می شود.
مفصل گلنوهومرال نقطه ای است که قسمت بالای استخوان بازو یا استخوان بازو با تیغه شانه یا کتف روبرو می شود. Osteoarthritis of the shoulder
بیشتر در مفصل AC دیده می شود.
خطر ابتلا شدن به بیماری آرتروز شانه با دردها و محدودیت های جسمی همراه می باشد که با افزایش سن نیز این موارد بیشتر خواهند شد.
به خاطر داشته باشید که موارد مختلف بسیاری می توانند با مرور زمان به آرتروز شانه تبدیل شوند. مثلا: در رفتگی شانه در سنین جوانی که به خوبی مداوا نشده است میتواند در گذر زمان به Osteoarthritis of the shoulder تبدیل شده و شما را اذیت کند.
بنابراین باید با کوچکترین آسیب به ناحیه شانه درمان و مراقبت ها را جدی بگیرید و برای تشخیص نوع آسیب دیدگی در ناحیه شانه به بهترین متخصص ارتوپد مراجعه کنید.
علائم Osteoarthritis of the shoulder
آرتروز شانه نیز مانند سایر انواع آرتروز داری علائم و نشانه هایی است که با مشاهده آن ها نیاز است که به یک متخصص مراجعه کنید.
- اصلی ترین و شایع ترین علائم بیماری آرتروز درد می باشد که در صورت انجام فعالیت های مختلف شدت پیدا خواهد کرد.
- درد آرتروز شانه بیشتر در قسمت بالای شانه یعنی در مفصل (AC) متمرکز خواهد شد و به ندرت به سمت گردن نیز سرایت می کند.
- خب، گفتیم که درد اصلی ترین نشانه بیماری Osteoarthritis of the shoulder است و فرد مبتلا به این بیماری درد را در سراسر شانه خود احساس می کند.
- از دیگر علائم آرتروز شانه محدودیت در حرکاتی است که شما می توانید انجام دهید همچون بالا بردن دست و بازو برای لباس پوشیدن، مو شانه زدن و…
با توجه به موارد عنوان شده مبنی بر علائم Osteoarthritis of the shoulder این مسئله را نیاز دانسته ایم که متذکر شویم، زمانیکه این بیماری پیشرفت کند کوچکترین حرکت از جانب فرد مبتلا با دردهای شدید همراه خواهد بود که این مسئله در شب و موقع خوابیدن بیشتر بوده و برای شما دشواری ها و سختی های زیادی را به همراه دارد.
چه افرادی دچار آرتروز می شوند؟
حتما برای شما هم این سوال پیش آمده است که احتمال مبتلا شدن به آرتروز از نوع آرتروز شانه در چه افرادی بیشتر می باشد؟
خب، باید بگوییم که خود بیماری آرتروز اغلب در افرادی که سن آن ها بالای 50 سال می باشد رخ می دهد اما این بدان معنا نیست که افرادی در سنین کمتر به آرتروز و انواع آن دچار نمی شوند.
در سنین کمتر ممکن است به خاطر آسیب و ضربه ای که به شانه شما وارد می شود مانند: شکستگی یا دررفتگی شانه آرتروز ایجاد شود.
تشخیص آرتروز شانه
برای تشخیص آرتروز شانه، بهترین متخصص ارتوپد که به آن مراجعه کرده اید از شما یک سری سوالات خواهد پرسید و با انجام معاینات فیزیکی به ارزیابی درد ناحیه شانه شما خواهد پرداخت.
برای تشخیص بهتر و صحیح تر متخصص مربوطه برای شما آزمایش هایی را تجویز خواهد کرد که برای تشخیص بهتر Osteoarthritis of the shoulder از آن ها استفاده می شود.
این آزمایش ها عبارتند از:
- اشعه ایکس
- آزمایش خون
- برداشتن مایع سینوویال( مایع روان کننده در پوشش مفصل شانه برای تجزیه و تحلیل)
- اسکن ام آر آی
روش های درمانی غیر جراحی آرتروز شانه
روش های درمانی مختلفی وجود دارد که با توجه به شدت آرتروز متخصص برای شما در نظر خواهد گرفت.
یکی از روش های درمانی برای بهبود بیماری Osteoarthritis of the shoulder روش های درمانی غیر جراحی می باشند که به شرح زیر هستند.
- استراحت مفصل شانه
- مصرف داروهای ضد التهاب غیراستروئیدی
- فیزیوتراپی طبق دستور پزشک
- انجام تمرینات دامنه حرکتی
- استفاده از یخ روی شانه
- تزریق کورتیکواستروئیدها طبق تجویز پزشک
- مصرف مکمل های غذایی (گلوکوزامین و کندرویتین)
روش های جراحی برای درمان آرتروز شانه
در متن بالا به روش های درمانی اشاره کرده ایم که به شما در بهبود آرتروز شانه کمک زیادی خواهند کرد.
فراموش نکنید که انجام روش های ذکر شده در متن بالا نیز باید طبق نظر و مشورت پزشک مربوطه انجام شود و نباید سر خود کاری انجام دهید.
علاوه بر روش های غیر جراحی برای درمان آرتروز روش های جراحی نیز وجود دارند که در مواردی مورد استفاده قرار میگیرند که هیچ یک از روش های غیر جراحی به بهبود آرتروز شما کمکی نکرده باشند.
روش های جراحی برای درمان Osteoarthritis of the shoulder عبارتند از:
- تعویض مفصل شانه
- جایگزینی سر استخوان بازو یا استخوان فوقانی بازو
- برداشتن تکه کوچکی از انتهای استخوان یقه استخوان
در نهایت اینکه
آنچه که در این مقاله درباره آرتروز شانه و تشخیص آرتروز شانه برایتان شرح داده شده است بخش کوچکی از اطلاعاتی است که با در اختیار داشتن آن ها می توانید از بروز و مبتلا شدن به این بیماری در خود و اطرافیانتان پیشگیری کنید.
شما می توانید سوالات، انتقادات و پیشنهادات خود را با ما از طریق سایت zanoclinic.com مطرح کرده و در میان بگذارید.