افرادی که مبتلا به بیماری روماتیسم مفصلی یا همان آرتریت روماتوئید می باشند به خوبی میزان درد و التهاب ناشی از این بیماری را درک می کنند به همین خاطر است مدام از خودشان و اطرافیان می پرسند برای درمان روماتیسم مفصلی چی بخوریم؟
شاید هیچگونه رژیم غذایی وجود نداشته باشد که با مصرف آن شما بتوانید این بیماری را درمان کنید اما هستند مواد غذایی بسیار زیادی که در کاهش روماتیسم مفصلی موثر می باشند.
روماتیسم مفصلی چیست؟
یکی از بیماری های اختلالی در مفاصل که بیشتر افراد میان سال و سالمند به آن دچار می شوند روماتیسم می باشد. این بیماری در حقیقت یک بیماری خود ایمنی می باشد که در آن سیستم ایمنی بدن شما به مفاصل شما حمله می کند.
روش های درمانی مختلفی همچون درمان های خانگی، دارو درمانی و در نهایت عمل جراحی می تواند به شما کمک کند تا از شر این بیماری خلاص شوید. ما، در این مقاله قصد داریم به شما خوراکی ها و مواد غذایی را معرفی کنیم که برای کاهش دردهای روماتیسم مفصلی مفید می باشد.
برای درمان روماتیسم مفصلی چی بخوریم؟
در ابتدای این مقاله عنوان کردیم افراد مبتلا به آرتریت روماتوئید یا همان روماتیسم مدام از خود می پرسند برای درمان روماتیسم مفصلی چی بخوریم؟
در جواب به سوال این دوستان باید بگوییم که، خوشبختانه غذاهای زیادی وجود دارند که می توانند التهاب را تسکین دهند و ممکن است به تسکین برخی از دردهای مفصلی شما همچون روماتیسم کمک کنند. در ادامه به بهترین مواد غذایی که در صورت استفاده از آن ها می توانید دردهای ناشی از روماتیسم را کاهش دهید اشاره کرده ایم.
خوراکی های درمان کننده روماتیسم
- ماهی چرب
- سیر
- زنجبیل
- کلم بروکلی
- گردو
- توت
- انگور
- روغن زیتون
ماهی چرب
انواع ماهی های چرب مانند: سالمون، ساردین و ماهی قزل آلا سرشار از اسیدهای چرب امگا 3 هستند و دارای اثرات ضد التهابی قوی می باشند.
سیر
سیر مملو از فواید سلامتی است. سیر دارای خواص ضد سرطانی می باشد و ترکیبات آن نیر خطر بیماری های قلبی را کاهش می دهد.همچنین سیر خاصیت ضد التهابی نیز دارد که به کاهش درد و التهاب های ناشی از روماتیسم کمک زیادی میکند.
زنجبیل
علاوه بر افزودن طعم و مزه به چای، سوپ و شیرینی هامی تواند به کاهش علائم روماتیسم نیز کمک کند. مصرف زنجبیل در رژیم غذایی باعث می شود افرادی که دچار مشکلات زانو همچون آرتروز زانو می باشند نیز بهبودی مناسبی را بدست آورند تا جایی که شاید دیگر نیازی به عمل جراحی تعویض مفصل زانو نداشته باشند.
کلم بروکلی
یکی از سبزیجات لذیذ و پرخاصیت که طرفدارن زیادی هم دارد کلم بروکلی می باشد. این سبزی خوشمزه که برای پخت غداهای مختلف به صورت آپز و خام مورد استفاده قرار میگیرد یکی از سالم ترین مواد غذایی می باشد که به کاهش التهاب های ناشی از روماتیسم کمک بسیار زیادی میکند. کلم بروکلی حاوی اجزای مهمی است که می تواند به کاهش علائم آرتروز کمک کند.
گردو
گردو غنی از مواد مغذی است و دارای ترکیباتی است که ممکن است به کاهش التهاب مرتبط با بیماری مفصل کمک کند.
توت
هزاران آنتی اکسیدان، ویتامین و مواد معدنی در هر وعده توت جمع می شوند که ممکن است تا حدی به دلیل توانایی منحصر به فرد آنها در کاهش التهاب باشد. توت ها سرشار از کوئرستین و روتین هستند. دو ترکیب گیاهی که دارای تعداد زیادی فواید برای سلامتی می باشد.
انگور
انگور غنی از مواد مغذی است، آنتی اکسیدان زیادی دارد و دارای خواص ضد التهابی است.
روغن زیتون
روغن زیتون دارای خواص ضد التهابی بسیار زیادی می باشد و استفاده از آن در برنامه غذایی روزانه ممکن است تأثیر مطلوبی در علائم روماتیسم مفصلی داشته باشد.
خوراکی هایی که برای روماتیسم ضرر دارند
در مطالب بالا به پاسخ این سوال پرداختیم که برای درمان روماتیسم مفصلی چی بخوریم؟ و به چند نمونه از خوراکی های خوشمزه و مقوی که می توانند به شما در کاهش درد و التهاب ناشی از روماتیسم های مفصلی کمک کنند نیز اشاره کرده ایم.
اما در نقطه مقابل این خوراکی های خوشمزه که در صورت مبتلا به بودن به روماتیسم می توانید در برنامه غذایی خود آن ها را گنجانده و استفاده کنید یک سری خوارکی ها نیز وجود دارند که باید از خوردن آن ها پرهیز کنید. پرهیزات غذایی روماتیسم به شرح زیر می باشند.
- خودداری از مصرف نمک زیاد
- پرهیز از مصرف غذای سرخ شده و آماده و فست فودها
- پرهیز از مصرف قند و شکر
- خودداری از مصرف سیگار و الکل
- حذف مصرف لبنیات و استفاده از مواد پروتئین گیاهی
- پرهیز از مصرف سردی ها بخصوص شب
در نهایت اینکه
واضح است که رژیم غذایی می تواند در شدت و علائم روماتیسم نقش اساسی داشته باشد.
خوشبختانه، غذاهای مختلف بسیاری با اجزای قدرتمند وجود دارند که ممکن است از التهاب و آرتروز شما را نجات دهند در حالی که سلامت کلی را نیز تقویت می کنند.
ما هر آنچه که شما باید برای کاهش بیماری روماتیسم مفصلی در رژیم غذایی قرار دهید را در این مقاله شرح داده ایم و سعی کرده ایم به زبانی ساده عنوان کنیم که برای درمان روماتیسم مفصلی چی بخوریم.
بنابراین این مسئله را فراموش نکنید که همراه با درمان های معمول، خوردن یک رژیم غذایی مغذی حاوی چربی های سالم، چند وعده ماهی چرب و محصولات فراوان می تواند به کاهش برخی علائم روماتیسم مفصلی کمک کند.