بارهای برای شما پیش آمده است که دچار زانو درد شده باشید و این موضوع در برخی از موارد برایتان اهمیتی نداشته باشد. شاید ندانید که در بیشتر مواقع حرکات بدن شما باعث ایجاد مشکل در ناحیه زانو می شوند. حال تصور کنید که نوزاد یا کودک شما دچار زانو درد شده است. آیا باز هم این مسئله را نادیده میگیرید؟ درباره مشکلات زانو در نوزادان چقدر می دانید؟ شایع ترین مشکلات زانو در نوزادان چه مشکلاتی می باشند؟
یا بهتر بگوییم آیا زانو درد نوزادان به اندازه زانو درد افراد بزرگسال خطر ساز است؟ مشکلات و آسیب های زانو اغلب در حین انجام فعالیت های ورزشی یا تفریحی و… رخ می دهند.
زانو درد
همانطور که می دانید زانو یکی از بزرگترین مفصل های بدن و از مهم ترین بخش های بدن می باشد که آسیب دیدگی این ناحیه بسیار جدی می باشد و باید هرگونه آسیب دیدگی در این ناحیه را جدی بگیرید.
استخوان های فوقانی و تحتانی زانو توسط دو دیسک (مینیسک) جدا می شوند. استخوان فوقانی پا و استخوان های پایین پا توسط رباط ها، تاندون ها و عضلات به هم متصل می شوند.
صدمات ناگهانی و حاد زانو
آسیب های نگهانی که در ناحیه زانو بنا بر هر دلیلی همچون ضرب دیدگی به وجود می آیند بسیار جدی می باشد و نیاز است که حتما به بهترین متخصص ارتوپد مراجعه کنید.
آسیب دیدگی هایی که به صورت ناگهانی برای زانو به وجود می آید در اغلب موارد می توانند بسیار حاد باشند.
آسیب دیدگی هایی مانند پیچ خوردگی های غیر طبیعی، خم شدن زانو و یا افتادن به روی زانو از مواردی هستند که باید آن ها را جدی بگیرید.
درد، کبودی یا تورم که در ناحیه زانو به خاطر آسیب دیدگی به وجود می آیند ممکن است شدید باشد و باعث شوند اعصاب یا رگ های خونی نیز دچار آسیب دیدگی شوند.
شایع ترین آسیب دیدگی های حاد زانو
- رگ به رگ شدن، کشیدگی یا آسیب های دیگر در رباط ها و تاندون ها که کاسه زانو را به هم متصل و پشتیبانی می کنند.
- پارگی در بالشتک های لاستیکی مفصل زانو (پارگی مینیسک زانو)
- پارگی رباط های زانو(رباط صلیبی قدامی (ACL). رباط وثیقه داخلی (MCL))
- شکستگی قسمت تحتانی استخوان ران یا قسمت فوقانی استخوان درشت نی یا استخوان فیبولا
- در رفتگی مچ پا
مشکلات زانو در نوزادان
متاسفانه باید به این موضوع اشاره داشته باشیم که ما، در هر سن و سالی ممکن است دچار مشکلات زانو شویم. نوزادان که از بدو تولد تا سن بلوغ تغییرات زیادی در اندام های آن ها نیز به وجود می آید هم احتمال بروز مشکلات زانو در آن ها زیاد می باشد و باید نسبت به نگهداری از نوزادان خود دقت زیادی داشته باشید.
همانطور که قبل تر اشاره کرده ایم ساختار سیستم اسکلتی بدن نوزادان از زمانیکه متولد می شوند تا هنگامی که به سن بلوغ برسند مدام در حال تغییر میباشد و از طرفی هم با توجه به توانایی بالای بدن نوزادان در بهبود و ترمیم آسیب هایی که به آن ها وارد می شود در سنین پایین تر بهتر و راحتر از آسیب هایی است که در سنین بالا دچار آن ها می شوند قابل درمان می باشد.
مشکلات زانو در نوزادان همچون مشکلاتی که ما، در سنین بالاتر به آن ها دچار می شویم مختلف و متفاوت می باشند که هریک از آن ها روش های درمان مختلفی دارند.
بنابراین تشخیص زود هنگام این مشکلات در نوزادان می تواند نقش مهمی در روند درمان و کاهش عوارض بعدی داشته باشد.
فراموش نکنید که در صورت نادیده گرفتن هرگونه آسیب و مشکل در زانو نوزادان این احتمال بسیار زیاد می باشد که روند درمان مناسبی را نداشته باشند چرا که این تاخیر می تواند رشد استخوان ها و عضلات بدن نوزاد را تحت تاثیر قرار دهد و تا پایان عمر خود با این مشکل زندگی کند.
شایع ترین مشکلات زانو در نوزادان
- در رفتگی مادرزادی لگن
- پا چنپری
- زانوی پرانتزی
- در رفتگی مادرزادی زانو
درمان مشکلات زانو در نوزادان
درباره روند و روش درمان برای مشکلات زانو در نوزادان باید بگوییم که نسبت به سن آن ها بسیار متفاوت می باشد. مثلا روند درمانی که برای نوزاد 3 سال در نظر گرفته می شود با روند درمان نوزاد 6 ماهه بسیار متفاوت می باشد.
برای تشخیص و نوع روند درمان مشکلات زانو در نوزادان نیاز است که حتما با یک متخصص ارتوپد در ارتباط باشید تا با معاینات و بررسی های دقیقی که بر روی نوزاد شما صورت میگیرد بتوانند روش درمان صحیحی را برای نوزاد شما در پیش بگیرند.
شرایطی که ممکن است باعث مشکل زانو شوند
- آرتروز
- بیماری Osgood-Schlatter (باعث ایجاد درد ، تورم و حساسیت در قسمت جلوی زانو می شود که در پسران 11 تا 15 سال شایع است.)
- کیست پوپلیتئال(باعث تورم در پشت زانو می شود.)
- عفونت در پوست ،آرتریت عفونی، استخوان یا بورسیت سپتیک(باعث درد و کاهش حرکت زانو شود.)
راه های پیشگیری از مشکل زانو در نوزادان
برای پیشگیری از مشکلات زانو در نوزادان و کودکان خود باید کارهایی که به تقویت عضلات و استخوان های آن ها کمک می کند مانند ورزش کردن را انجام دهید.
علاوه بر ورزش کردن اگر کودک یا نوزاد شما دچار اضافه وزن می باشد باید کارهایی که به کاهش وزن کودک شما کمک می کند را انجام دهید.
این موضوع را در نظر داشته باشید که اضافه وزن باعث وارد آمدن فشار زیاد به زانو می شود و می تواند منجر به هر نوع آسیب دیدگی شود.
در نهایت اینکه
شاید همه علائم و آسیب دیدگی هایی که در ناحیه زانو برای فرزند شما رخ می دهد نشان دهنده مشکلات زانو در نوزادان و کودکان شما نباشد اما شاید یکی از شایع ترین مشکلات زانو در نوزادان باشند که نیاز است که برای آسودگی خیال خودتان هم که شد به بهترین متخصص ارتوپد مراجعه کنید.
مشاوران و همکاران ما، از طریق سایت zanoclinic.com پاسخگوی سوالات، انتقادات و پیشنهادات شما عزیزان می باشند.