درمان درد زانو با استفاده از طب سوزنی:
امروزه درمان درد زانو با طب سوزنی بهترین جایگزین و همچنین مکمل جهت درمان های قبلی زانو می باشد. طب سوزنی با تحریک مفاصل ملتهب باعث بهبود درد می شود و جایگزین مناسب و مکملی برای درمان های مدرن می باشد.
برای درمان آرتروز با استفاده از طب سوزنی ، سوزن ها در بخش تحت درمان و نزدیک ناحیه درد قرار داده خواهند شد ، امکان دارد این نواحی تا قبل از شروع درمان با کوچک ترین تماس بسیار آسیب پذیر باشند.
در این روش ، در هر جلسه سوزن ها به مدت بیست دقیقه در داخل پوست قرار می گیرند.
معمولا بعد از ۳ تا ۶ جلسه درمانی ، درد کاهش یافته و جلسات درمانی برای همه یکسان نخواهد بود.
لازم به ذکر است که وارد شدن سوزن به داخل بدن هیچ گونه دردی را به همراه ندارد و تنها احساس گزش خفیفی می نمایید، متخصص طب سوزنی طی جلسات مختلف از طریق چرخاندن سریع سوزن ها باعث تحریک نقاط تحت درمان می شود.
تاثیر طب سوزنی جهت درد مفاصل زانو:
زانو یکی از مفصل های مهم در تحمل وزن بدن است که به همین علت درد این قسمت فرد را ناتوان خواهد کرد. یکی از علل اصلی بروز درد به خصوص در افراد مسن ، از بین رفتن غضروف مفصل زانو می باشد.
طب سوزنی می تواند باعث کاهش درد مفاصل در افراد مبتلا به آرتروز زانو گردد و همچنین موجب بهبود عملکرد زانو شود.
البته این به این معنا نخواهد بود که طب سوزنی را جایگزین درمان های طبی که کارایی شان به اثبات رسیده نماییم. ولی طب سوزنی درمانی مکمل و کمکی جهت درمان زانو خواهد بود.
آیا طب سوزنی دردناک است؟
سوزن هایی که در طب سوزنی استفاده می شوند بسیار ظریف و باریک هستند ، به همین علت برخی از افراد احساس درد نمی کنند و تنها احساس گزش خفیفی می نمایند. گاها این افراد بعد از درمان احساس شادابی می کنند.
عوارض طب سوزنی:
اغلب افراد نگران عوارض و همچنین خطرات ناشی از طب سوزنی می باشند ، ولی این نکته حائز اهمیت است که چنانچه درمان توسط یک متخصص با تجربه در طب فیزیکی انجام گردد کاملا بی خطر و بدون عوارض خواهد بود.
طب سوزنی برای تحریک توانایی خود درمانی ، در افرادی انجام می شود که همراه با نشانه هایی می باشد. این فرآیندها نشان دهنده شروع تاثیر پذیری بدن از طب سوزنی خواهد بود.
در برخی مواقع بعد از تاثیر پذیری ، بدن علایم ذیل را نشان می دهد:
1- کبودی پس از انجام طب سوزنی طبیعی بوده و جای نگرانی نیست.
2- پس از انجام طب سوزنی انقباضات غیر ارادی ماهیچه نیز طبیعی می باشد ، شدت و همچنین میزان درد باید با بیمار بررسی گردد.
3- امکان دارد که محل درمان تا چند روز به همراه درد باشد ، ولی چنانچه به طور مداوم در نقطه ای دیگر دچار درد شده اید ، باید پزشک خود را در جریان بگذارید.
4- چنانچه در ناحیه درمان احساس خستگی و یا کوفتگی داشتید ، نشان دهنده تاثیر گذاری طب سوزنی می باشد.
با این وجود هیچ یک از عوارض گفته شده تهدیدی جهت سلامتی فرد ندارد و بعد از مدتی رفع می گردد.
فواید طب سوزنی در درمان درد زانو:
طب سوزنی جهت درمان و یا کنترل درد هایی که با مسکن قابل تسکین نمی باشند انجام می گردد. چنانچه این درمان با سایر درمان های جدید ترکیب شود ، در کسب نتیجه نهایی تاثیر بیشتری به همراه خواهد داشت.
بر اساس آزمایشات انجام شده می توان گفت که بیشتر بیماران مبتلا به درد زانو از طریق طب سوزنی ، نسبت به مصرف داروهای ضد التهابی ، ضد درد و همچنین ترکیبات استروییدی نیاز کمتری خواهند داشت.
به این صورت که درمان زانو با استفاده از طب سوزنی باعث کاهش عوارض جانبی ناشی از مصرف دارو در اندام های داخلی بدن مانند کبد ، کلیه و معده می شود.
به طور کلی طب سوزنی روشی بدون درد می باشد که منجر به کاهش میزان استرس از سیستم ذهنی و جسمی شده و به نوعی آرامش بخش خواهد بود.
طب سوزنی باعث ایجاد هماهنگی بیشتر در عملکرد اندام ها و همچنین بافت های بدن می شود ، تورم و التهاب مفاصل را کاسته و درمان می نماید.
نتایج درمان درد زانو با طب سوزنی:
خیلی از افراد با انجام طب سوزنی به طور کلی درمان می شوند و به همین علت استفاده از آن را مفید می دانند. به طور کلی بررسی ها نشان داده که این درمان برای بسیاری از افراد سودمند می باشند.
اگر جهت تسکین درد خود از سایر روش ها جواب نگرفتید ، امتحان طب سوزنی می تواند موثر باشد.
چه افرادی نباید از طب سوزنی استفاده کنند؟
افرادی که دچار انعقاد خون می باشند نباید از طب سوزنی استفاده کنند. زیرا که در این افراد امکان خونریزی وجود دارد.
خانم های باردار حتما باید قبل از انجام طب سوزنی با پزشک متخصص طب فیزیکی خود مشورت نمایند.
لازم به ذکر می باشد که به هیچ عنوان نباید جهت درمان دردهای خود روش های درمان معمول و تعویض مفصل زانو که پزشک توصیه نموده را نادیده گرفت و تنها از طب سوزنی استفاده نمایید.
آیا بعد از درمان آرتروز با طب سوزنی ، بیماری بازگشت پذیر خواهد بود؟
میزان بهبودی و همینطور زمان ماندگاری آن در هر فرد متغیر می باشد.
به طور مثال چنانچه فرد مبتلا به زانو درد ، جوان باشد و جلسات درمانی را به صورت صحیح و در جلسات منظم درمانی انجام دهد ، همچنین به انجام ورزش های توصیه شده بعد از جلسات درمانی مبادرت ورزد ، قاعدتا بیماری هرگز بازگشت نخواهد داشت.
در افراد با سنین بالاتر شرایط مذکور متفاوت می باشد. به این صورت که بر اساس وضعیت بیمار ، دوران بهبودی بین چند ماه تا چند سال متغیر خواهد بود.