سیاتیک چیست؟
زمانیکه به طور ناگهان در ناحیه کمر خود درد شدیدی را احساس می کنید و همزمان همان درد را در باسن، پشت ران و ساق پاها نیز احساس می کنید باید بگویم دچار درد عصب سیاتیک شده اید. در حقیقت سیاتیک به دردهای گفته می شوند که حالت تیر کشیدگی دارند و از پشت باسن شروع شده و به ران، ساق و گاهی کف پا نیز می رسد.
علت ایجاد درد سیاتیک
درد سیاتیک اغلب در سنین 30 تا 50 سالگی به وجود می آید و علت عمده آن پاره شدن دیسک بین مهره ها می باشد و به خاطر فشار زیادی که به ستون مهره ها وارد می شود محیط دیسکی کمر پاره شده و قسمت مرکزی از بین این شکاف ها بیرون خواهد زد که به این قسمت بیرون زده فتق گفته می شود.
شغل های که نیاز به چرخیدن پشت دارند و یا فرد باید بار سنگینی را حمل کنید و یا نیاز به رانندگی و نشستن طولانیمدت دارند، بیشتر مورد توجه این خطر و درد می باشند.
عوامل درگیری عصب سیاتیک
موارد و عوامل زیادی هستند که منجر به ایجاد در سیاتیک می شوند که در این بخش می خواهیم به مهم ترین این عوامل اشاره ای مختصر داشته باشیم.
از مهم ترین عوامل درگیری عصب سیاتیک می توان به موارد زیر اشاره کرد.
- سن
- اضافه وزن
- نوع شغل
- نشستن طولانی مدت
- زندگی بدون تحرک
- دیابت
- افزایش آسیب عصب
- آرتریت یا ورم مفاصل
عصب سیاتیک چیست؟
عصب سیاتیک بزرگترین و طولانی ترین عصب در بین اعصاب بدن می باشد که در صورت نادیده گرفتن آن می تواند بسیار دردسر ساز باشد.
همانطور که پیش تر عنوان کردیم دردهای ناشی از سیاتیک از ناحیه ستون مهره ها و از مجاورت دیسک های پایانی کمر نشات می گیرند و کم کم به سمت استخوان های لگن و باسن حرکت می کنند.
زمانیکه دچار عصب سیاتیک می شوید ممکن است هر نقطه از بدن درد را حس کرده و آن را نشان دهد.
بنابراین پیشنهاد می کنیم برای اینکه دردهای سیاتیک به مفصل های لگن و زانو آسیب بیشتری وارد نکنند در صورت مشاهده هر نوع نشانه و دردی که به سیاتیک مربوط می شود حتما به پزشک متخصص و بهترین متخصص ارتوپد مراجعه کنید تا در صورت رسیدن درد سیاتیک به ناحیه مفاصل لگن زودتر بتوانند درمان مناسبی را در پیش گیرند.
نکاتی که به بهبود عصب سیاتیک کمک می کنند
- ترک کردن سیگار(باعث تضعیف مهره های کمر می شود)
- انتخاب تشک مناسب که نه بیش از اندازه نرم باشد و نه بیش از اندازه سفت باشد
- انجام ندادن حرکت های ناگهانی در طول شبانه روز
- استفاده از مکمل هایی مانند ویتامین ث، منیزیم و کلسیم
- خوردن دمنوش های گیاهی با مشورت پزشک
- در هنگام برداشتن و بلند کردن اشیاء سنگین نحوه صحیح و درست آن ها را بدانید
- ورزش کردن را فراموش نکنید
مهم ترین دلیل افزایش سیاتیک
از مهم ترین نکاتی که افراد مبتلا به عصب سیاتیک باید به آن توجه داشته باشند سرمای هوا می باشد زیرا در فصل های سرد سال، دردهای سیاتیک و اسپاسم های عضلانی تشدید خواهند شد.
برخی از پزشکان معتقد هستند سرمای هوا موجب می شود تا غلظت مایع میان مفصلی افزایش پیدا کرده و باعث کاهش فضای مورد نیاز ریشه های عصبی در جای خود شوند.
بنابراین افراد مبتلا به سیاتیک باید مراقبت های لازم را برای پیشگیری در چنین شرایطی رعایت کنند و با پوشش مناسب در معرض هوای سرد قرار گیرند.
طب سوزنی برای درمان سیاتیک
یکی از روش های درمان سیاتیک طب سوزنی می باشد که از دیرباز صورت می گرفته است.
امروزه با وجود جدیدترین تکنیک های غربی طب سوزنی توانسته است جای خود را در میان سایر درمان های غیر جراحی باز کند.
شاید باورش سخت باشد ولی طبق آمار بدست آمده تقریبا 90 درصد بیمارانی که به عصب سیاتیک مبتلا می باشند توسط این طب سوزنی درمان شده اند و اکنون در جدیدترین تحقیقات بهداشتی ترکیب طب سوزنی الکتریکی و لیزر پرتوان بهترین درمان غیر جراحی برای سیاتیک شناخته شده است.
طول درمان ستاتیک
مدت زمانی که برای درمان این بیماری باید در نظر داشته باشید بسته به حاد و مزمن بودن نوع سیاتیک دارد.
اما در حال حاضر می توان گفت طول درمانی که برای سیاتیک می توان در نظر داشت چند هفته می باشد که کمترین زمان ممکن دو هفته و بیشترین زمان بین 8 الی 12 هفته است.
سایر روش های درمان سیاتیک
علاوه بر روش درمانی که در متن بالا به آن اشاره کرده ایم روش های درمانی دیگری هم وجود دارند که می توانید برای کاهش درد عصب سیاتیک خود طبق نظر متخصص مربوطه آن ها را انجام دهید.
از دیگر روش های درمان درد عصب سیاتیک به شرح زیر می باشند.
- ماساژ
- تزریق اپیدورال استروئید
- ورزش و درمان فیزیکی
- عمل جراحی
- مسکنها و شلکنندههای عضلات
- کرمها و پمادهای موضعی
- یوگا
- کایروپراکتیک
در نهایت اینکه
ما، سعی کرده ایم تا در این مقاله اشاره ای مختصر به این داشته باشیم که عصب سیاتیک چیست؟ درد سیاتیک دارای چه علائمی می باشد و برای کاهش درد و درمان این مشکل باید چه کارهایی انجام دهید.
شما دوستان عزیز می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر با مشاوران ما از طریق سایت zanoclinic.com در ارتباط باشید.
سئوالات مربوط به عصب سیاتیک
گرما و یخ درمانی متناوب می تواند درد عصب سیاتیک را تسکین دهد. یخ می تواند به کاهش التهاب کمک کند، در حالی که گرما جریان خون را در ناحیه دردناک تشویق می کند. گرما و یخ همچنین ممکن است به کاهش اسپاسم عضلانی دردناکی که اغلب همراه با سیاتیک است کمک کند.
نشستن بیش از حد، اضافه وزن، پوشیدن لباسها یا کفشهای نامناسب و عوامل دیگر ممکن است باعث ایجاد سیاتیک شود، یعنی درد عصبی که از ناحیه کمر به پاها منتهی میشود و ناشی از فشردهسازی عصب سیاتیک است.
پیاده روی یک روش شگفت آور موثر برای تسکین درد سیاتیک است زیرا پیاده روی منظم باعث ترشح اندورفین های ضد درد می شود و التهاب را کاهش می دهد. از سوی دیگر، وضعیت بد راه رفتن ممکن است علائم سیاتیک شما را تشدید کند.