علت درد سیاتیک ناشی از چیست؟
یکی دیگر از بیماری های رایج در افراد درد سیاتیک می باشد، عصب سیاتیک از نشات گرفتن از ناحیه کمر تحت فشار گرفته شده و سبب تحریک می شود و در نتیجه درد در این ناحیه زیاد می شود. از طرف دیگر عصبی سیاتیک از ناحیه کمر به سمت پایین از پشت ران و پا تا پایین پاها حرکت می کند. شاید خودتان تا به حال درد سیاتیک مبتلا شده اید. زمانی که فرد با درد سیاتیک روبرو شود، احساس گزگز در ناحیه پشت ساق رخ می دهد. ما در این مقاله قصد داریم به طور کامل در مورد درمان درد عصب سیاتیک با فیزیوتراپی به گفتگو بپردازیم. برای بهبودی درد سیاتیک باید به بهترین متخصص ارتوپد مراجعه کنید.
دلایل آسیب به عصب سیاتیک کدامند؟
یکی از دلایلی که باعث درد سیاتیک می شود، التهاب خود سیاتیک می شود. یکی از دلایل درد سیاتیک، فتق و برآمدگی دیسک بین مهره ای بین کمر می باشد. زمانی که سن افراد زیاد می شود، احتمال تنگی ستون فقرات وجود دارد که خود این عامل سبب علام سیاتیک می شود. از دیگر موارد میتوان به افرادی که در دهه چهارم زندگی خود می باشند اشاره کرد. در این دوره سنی احتمال اختلال در عصبی سیاتیک نیز وجود دارد. از همین رو ما توصیه میکنیم برای درمان درد عصب سیاتیک با فیزیوتراپی را انتخاب کنید.
علائم آسیب به عصب سیاتیک کدامند؟
تمامی درد های که منشا استخوانی دارند با علائمی نیز همراه می باشند، از اصلی ترین علائم آسیب به عصب سیاتیک در زیر اشاره شده است.
- بی حسی
- سوزش و گزگز در ناحیه پا
- ضعف عضلانی
- احساس سرما یا گرما در پا
- اختلال در راه رفتن
چگونه می توان از درد سیاتیک جلوگیری کرد؟
با انجام بعضی از اقدامات می توان تا حدی از درد سیاتیک یا آسیب به کمر جلوگیری کرد. ناگفته نماند که درد سیاتیک هر در فردی می تواند متفاوت باشد. از طرف دیگر می تواند تحمل فرد را بسیار کم کند. پس برای جلوگیری از درد آن موارد زیر را مد نظر داشته باشید.
- سعی کنید برای بلند کردن اجسام از تکنیک های مناسب استفاده کنید.
- تمرینات ورزشی منظمی داشته باشید تا به کمک آن بتوانید عضلات خود را تقویت کنید.
- از نشستن یا ایستادن بلند مدت خودداری کنید.
- گرم کردن ماهیچه قبل از انجام کار های خود یا ورزشی
تشخیص درد عصب سیاتیک
ابتدا برای تشخیص درد باید به پزشک مراجعه کنید. در این زمان پزشک شرح حال بیمار را بررسی میکنید و معاینه را انجام می دهد. اغلب بیماران این شکایت را دارند که عضلات پا آنان دارای ضعف و بی حس است. روش دومی که برای تشخیص آن انجام می شود. تصویر برداری است. با انجام این روش به طور کامل ستون فقرات، کمر و شکستگی های بدن مورد ارزیابی قرار می گیرد. اگر با تصویربرداری ساده تشخیص داده نشد، باید MRI انجام شود.
درمان درد عصب سیاتیک با فیزیوتراپی
یکی از روش های درمانی که نیازی به عمل جراحی ندارد، درمان درد عصب سیاتیک با فیزیوتراپی می باشد. در واقع یکی از روش های موثر برای کاهش درد سیاتیک، درمان با فیزیوتراپی می باشد. از درد های کم تا درد های غیر قابل تحمل درد سیاتیک می توانند افراد از روش فیزیوتراپی استفاده کنند. هرچه درد فرد بیمار شدیدتر باشد فرکانس دستگاه را بیشتر می کنند. در این روش درمانی با توجه به فرکانس امواجی که برای کاهش درد سیاتیک استفاده می شود، کاملا درد فرد بیمار بهبود می یابد. بسیاری این سوال را دارند که چه تعداد جلساتی برای درمان باید طی شود؟ در پاسخ باید بگوییم بستگی به میزان درد فرد بیمار دارد. اما معمولا 5 الی 7 جلسه به طور کامل بهبود پیدا می کنند. همچنین علاوه بر این روش، می توانید از روش های درمانی دیگری استفاده کنید که به شرح زیر می باشد.
- تزریق اپیدورال به سیاتیک
- درمان دستی یا تحرک
- انجام تمرینات ورزشی طبق نظر پزشک
- درمان اولتراسونیک
هدف اصلی فیزیوتراپی برای درمان سیاتیک چیست؟
یکی از دلایلی که توصیه می شود از فیزیوتراپی برای درمان آن استفاده شود، اهداف یا مزایای آن می باشد. این اهداف عبارتند از:
- کاهش دادن درد در ناحیه کمر، باسن، ران و پا
- تقویت و بهبودی در ناحیه کمر
- پیشگیری از بروز عوارض های جبران ناپذیر سیاتیک
- کاهش دادن اسپاسم عضله
- عملکرد بهتر استخوان کمر و مفصل
نتیجه گیری
در این مقاله به طور کامل با درمان درد عصب سیاتیک با فیزیوتراپی آشنا شدیم و پی بردیم که یکی از روش های موثر و بدون نیاز به عمل جراحی است. به راحتی می توان بین 5 الی 7 جلسه درد سیاتیک را با فیزیوتراپی کاهش داد. ناگفته نماند در صورت بروز علائم سیاتیکی که در بالا اشاره شد، سریعا به پزشک مراجعه کنید.