تاثیر موبایل بر درد گردن
تاثیر موبایل بر درد گردن امروزه با توجه به پیشرفت تکنولوژی در همه ی زمینه ها بخصوص انواع گوشی های موبایل و نیاز جامعه ی امروزی به اطلاعات بیشتر و بیشتر، بر کسی پوشیده نیست. افراد روزانه ساعات زیادی را با موبایل خود سپری می کنند که با وجود مزایای بیشماری که این وسیله بسیار کاربردی دارد اما متاسفانه دارای معایب و نکات منفی در حیطه ی سلامت جسمی و روانی نیز می باشد و یکی از این اثرات مخرب، آسیب جدی به گردن است که در ادامه می خواهیم به این مسئله بپردازیم.
به طور متوسط افراد 3 تا 6 ساعت در طول شبانه روز مشغول کار با گوشی هستند. اعتیاد به گوشی محدودیت سنی نداشته و می توان گفت از کودک تا سالمندان را نیز درگیر کرده است. کار طولانی مدت با گوشی نه تنها اثرات بد اجتماعی دارد بلکه باعث می شود وضعیت های نامناسبی به بدن تحمیل شده که در واقع منجر به آسیب ستون فقرات و گردن درد خواهد شد.
نکات مهم در هنگام استفاده از موبایل
درد گردن با توجه به استفاده ی روزافزون از گوشی و دیگر وسایل ارتباطی و الکترونیکی، یکی از عوارض شایعی است که امروزه بیش از گذشته تمامی سنین را درگیر کرده است. در برخی موارد انجام یکسری ورزش ها و حرکات مناسب گردن بهترین روش برای درمان درد گردن است اما در موارد شدیدتر حتما باید به پزشک متخصص در این زمینه مراجعه کرد تا روش درمانی بهتری جهت رفع درد گردن انتخاب شده و درمان شود.
متاسفانه افراد تا وقتی که از عوارض فشار و سنگینی به علت حالت نامناسب بدن هنگام کار با موبایل بروی ستون فقرات و مهره ها، آگاه نباشند درک واضحی از اهمیت این موضوع نخواهند داشت. با توجه به اینکه وزن سر هر فرد حدود 5 تا 6 کیلوگرم می باشد، طبق یک قانون ساده به ازای هر یک سانتی متری که سر به جلو خم می شود گردن، ستون فقرات، شانه ها و کمر باید 2 کیلوگرم وزن بیشتری را تحمل کنند. به طور مثال اگر به هنگام کار کردن با موبایل سر فقط به اندازه یک بند انگشت جلو بیاید تا گردن مجبور شود وزن یک بچه سه ماهه را تحمل نماید.
عوارض موبایل بر گردن
عوارض ناشی از کار طولانی مدت با موبایل بر گردن امروزه آنقدر شایع شده است که متخصصان نامی اختصاصی به آن داده اند و به آن عارضه ” گردن پیامکی ” می گویند. این عارضه بر درد گردن ناشی از نگاه کردن به سمت پایین جهت کار با موبایل و دیگر وسایل مشابه، آن هم به مدت طولانی گفته می شود. قابل توجه اینکه این بیماری باعث ایجاد یک عارضه شایع دیگر نیز شده است که به آن ” جلو آمدگی سر” گفته می شود. در این حالت فرم قرار گرفتن سر نسبت به شانه ها جلوتر از حالت طبیعی خود است و متاسفانه این حالت می تواند تا مدت ها برای فرد باقی مانده و منجر به تغییر فرم طبیعی بدن نیز شود.
علائم گردن درد ناشی از کار با موبایل
از نشانه ها و علائم این سندرم که ممکن است شخص تجربه کند، احساس درد و خستگی در گردن، کمر و شانه ها می باشد. همچنین علائم دیگر عبارتند از: درد بخش فوقانی سر، سفتی و درد شانه ها، اسپاسم عضلات، سردردهای مزمن، انحنای غیرطبیعی در ستون فقرات و احساس سنگینی سر بروی گردن است.
راههای کاهش درد ناشی از کار با موبایل
در حالت خوش خیم این مشکل قابل پیشگیری است که راهکارهای زیادی دارد ولی ساده ترین راه حل که پیشگیری و حتی درمان نیز می تواند باشد این است که ساعات کار با موبایل را کاهش دهید. راه های زیر نیز می توانند مشکل درد گردن را از بین ببرند.
گوشی را بالاتر نگه دارید
دقت داشته باشید که هنگام کار با موبایل باید گردن صاف و سرتان رو به جلو باشد به گونه ای که گوشی تقریبا هم ارتفاع با چشم ها و جلوی صورت باشد. صفحه مقابل شما باید در ارتفاعی باشد که درست مقابل چشم ها باشد. با این کار دیگر نیازی نیست هنگام کار با موبایل سر به سمت پایین باشد و گردن خم شود و نیز گردن و ستون فقرات هم لازم نیست ساعات زیادی وزن اضافی از این حالت غلط بدن تان را تحمل کند.
صاف و درست بنشینید
جالب است بدانید که درست نشستن مزایای زیادی برای شما دارد که هم باعث پیشگیری و هم باعث کاهش درد مزمن گردن و کمر، کاهش میگرن و سردرد، افزایش انرژی و اعتماد به نفس تان می شود. همچنین رعایت حالت استاندارد درست نشستن هنگام کار با موبایل باعث می شود فشار و استرس کمتری به بدن وارد شود.
برای لحظاتی به بدنتان استراحت دهید
اگر بخواهید تمام طول روز و یکسره با موبایل کار کنید مطمئن باشید مدت زیاد دیگری را نمی توانید سالم سپری کنید. ترک این عادت در ابتدا سخت و شاید ناممکن باشد ولی چاره ای نیست و باید هر چه سریعتر خودتان را عادت دهید که هر چند وقت یکبار، کار با موبایل را کنار بگذارید. با این کار هم به چشمان خود که ساعات زیادی به صفحه موبایل و در یک فاصله ثابت خیره شده بود، استراحت داده اید و هم بدن از حالت تکراری خلاص می شود و می تواند کمی آزاد باشد. نکته: چنانچه حالت درست نشستن هنگام کار با موبایل را رعایت نمی کنید، باید به بدن تان بیشتر استراحت دهید.
استفاده از گردن بند، پشت بند یا کمربندهای طبی
استفاده از موارد گفته شده در واقع به بدن یادآوری می کند که چطور حالت صحیح بدن را رعایت کنید. استفاده همیشگی از آنها لازم نیست و بطور مثال کافی است 30 دقیقه در روز از آنها استفاده کنید که هم باعث کمک به کمر و شانه ها می شود و هم از فشار و استرس راحت می شوند و در نتیجه به مرور زمان عادت می کنید این حالت درست بدن را رعایت کنید.
توصیه می شود که تمامی افرادی که پشت میز نشین هستند و یا دچار عارضه گردن درد می باشند از این محصولات استفاه کنند یا اینکه حتما به خودشان عادت دهند که به گونه ای روی صندلی بنشینند که کمر صاف باشد و تسلط کافی به میز، و دیگر ابزار کارشان داشته باشند. پاها صاف روی زمین قرار بگیرند. زانوها باید خم باشند. با رعایت اصول صحیح حالت بدن می توانید در آینده از بیماری ها و مشکلات قلبی و عروقی، کمر درد، استرس، سردرد و کشیدگی و تنش عضلانی در امان بمانید.
نتیجه گیری در مورد تاثیر موبایل بر درد گردن
چنانچه دچار گردن درد ناشی از کار با موبایل هستید و این وضعیت ادامه دار باشد و فکری به حال آن نکنید، بعد از مدتی به مشکلات بدتر و ناخوشایندی دچار خواهید شد که شاید دیگر برای درمان این عارضه دیر شده باشد. از عوارضی که در صورت عدم رعایت و اصلاح حالت صحیح بدن به هنگام کار با موبایل می توان به آنها اشاره کرد عبارتند از: فرسایش ستون فقرات، بیرون زدگی دیسک، آرتروز ستون فقرات، از بین رفتن انحنای ستون فقرات، آسیب به ریشه های عصبی، کاهش اکسیژن دریافتی، بیخوابی و وقفه تنفسی در خواب.