واریس چیست؟
در تعریف اینکه واریس چیست؟ باید اشاره ای به نمایش رگ های نازک و ریزی داشته باشیم که در زیر پوست خودنمایی کرده و ظاهر نازیبایی را در پوست نشان می دهند که این مسئله در خانم ها بسیار آزار دهنده می باشد.
واریس معمولا با دردهای گنگ و احساس خشکی پوست در پا شروع می شود که بسیاری از افراد به آن توجه ای نداشته و آن را پشت گوش می اندازند و در حقیقت دست روی دست می گذارند تا این مسئله به خودی خود رفع شود.
اما فراموش نکنید که سیاهرگ های پا روز به روز گرفتگی بیشتری را به وجود می آورند تا جایی که در کوتاه ترین زمان ممکن شاهد خواهید بود که قسمتی از پای شما تغییر رنگ داده، متورم شده و شما به شدت احساس درد می کنید.
رگ های واریس بسیار پیچیده می باشند و درواقع هر سیاهرگ سطحی ممکن است که در کوتاهترین زمان به واریس تبدیل شود.
برخی از رگ ها هستند که نسبت به رگ های دیگر آسیب پذیری بیشتری دارند و همان رگ هایی هستند که در ناحیه پا وجود دارند و بر اثر ایستادن زیاد و یا فشارهایی که به علت افزایش وزن بر روی آن ها وارد می شود منجر به واریس می شوند.
در برخی از مواقع واریس ممکن است مشکلات بسیار جدی را برای فرد به وجود آورد.
علائم واریس
در مطلب بالا به این موضوع اشاره کردیم که واریس چیست؟ و ممکن است در برخی از شرایط مشکلات جدی را برای فرد به وجود آورد. برعکس این موضوع نیز وجود دارد و ممکن است واریس در برخی از مواقع دردی را به همراه نداشته باشد.
از جمله علائم واریس می توان به موارد زیر اشاره کرد.
- رگ های بنفش تیره یا آبی رنگ
- رگ های پیچ خورده و شبیه طناب
در برخی مواقع هم که واریس همراه با درد می باشد علائمی همچون موارد زیر را دارد.
- احساس سنگینی و درد در پاها
- سوزش، ذوق ذوق کردن
- گرفتگی عضلات
- ورم پاها
- خارش در اطراف رگ ها
- تغییر رنگ پوست اطراف رگ ها
- وجود رگ های عنکبوتی شکل همانند واریس اما کوچکتر
زمان مراجعه به پزشک
شما برای اینکه بتوانید میزان درد واریس را کمتر کرده کنید می توانید کارهایی همچون بالا بردن پاها و پوشیدن جوراب های واریس را در خانه انجام دهید تا هم درد واریس را کاهش دهید و هم اینکه از بدتر شدن آن جلوگیری کنید.
اما اگر با انجام کارهایی که به آن ها اشاره کردیم نتوانسید که درد را کاهش دهید باید برای درمان به پزشک مربوطه مراجعه کنید.
در بسیاری از مواقع کارهایی که برای مراقبت از خود انجام می دهید چندان مسمرثمر نمی باشد و پیشنهاد می کنیم به پزشک مراجعه شود.
علل واریس
عنوان کردیم که واریس چیست؟ اما باید بدانیم که واریس چه علت هایی را می تواند به همراه داشته باشد که در برخی مواقع خطر ناک هستند.
دریچه های ضعیف و آسیب دیده در پاها که می تواند منجر به رگ های واریسی شوند.
شریان خونی که از قلب به بافت های دیگر بدن حمله می کند و رگ های خون را از بدن به قلب باز می کند
انقباضات ماهیچه هایی که در پایین پاها به عنوان پمپاژ عمل می کنند.
توچه داشته باشید دریچه هایی که در بدن ضعیف و آسیب دیده هستند این امکان را دارند که خون را به سمت عقب برگردانده و این کار باعث می شود که سیاه رگ ها دچار کشش و چرخش شوند
عوامل خطر واریس
عواملی که خطر ابتلا به واریس را افزایش می دهند عبارتند از: سن، جنسیت و بارداری که در ادامه به اختصار آن ها را توضیح داده ایم.
سن
خطر ابتلا به واریس با افزایش سن نیز افزایش پیدا می کند. با ابلا رفتن سن و ورود به سنین پیری فرسودگی و پارگی دریچه رگ ها نیز آغاز می شود که این موضوع بر تنظیم جریان خون نیز تاثیر گذار است و در نهایت مقداری خون به رگ های شما جریان پیدا کرده و به جای اینکه به سکت قلب برود در رگ ها جمع شده و ایجاد واریس می کند.
جنسیت
احتمال مبتلا شدن به بیماری واریس در زنان بیشتر می باشد زیرا هورمون های زنانه تمایل بیشتری دارند و دیواره های سیاهرگ را آرام می کنند.
درمان هایی که برای برطرف کردن هورمون های مشکل ساز در خانم ها صورت می گیرد می تواند میزان واریس را در آن ها افزایش دهد.
بارداری
در دوران بارداری میزان خونی که در بدن جریان دارد افزایش پیدا می کند و این تغییرات از جنین رو به رشد حمایت می کند و در مقابل باعث ایجاد واریس نیز می شود.
پیشگیری از واریس
- ورزش کردن
- کنترل وزن
- رژیم غذایی با فیبر بالا و نمک کم
- نپوشیدن کفش پاشنه بلند و جوراب های تنگ
- بالا نگه داشتن پاها
- تغییر وضعیت نشستن و ایستادن به طور مرتب
درمان واریس
بعد از اینکه دانستید واریس چیست؟ و با علائم و راه های پیشگیری از آن آشنا شدید نوبت به نحوه درمان این بیماری رسیده است. برای درمان بیماری واریس کافی است کارهای زیر را به خوبی انجام داده و آن ها را پشت گوش نیاندازید. از آنجایی که مبتلا شدن به واریس در برخی از مواقع مکن است خطرات بسیاری را برای شما به وجود آورد بنابراین رعایت درمان و اصول درمانی از اهمیت بالایی در این بیماری برخوردار می باشد.
کارهایی که برای درمان واریس می توان انجام داد عبارتند از:
پوشیدن جوراب های فشرده کنند
اسکلروتراپی
درمان لیزری
سرکه سیب
ورزش
برای کسب اطلاعات درباره تعویض مفصل زانو با ما در کلینیک دکتر حبیب رشادی همراه باشید