عمر دوباره زانو با مفصل مصنوعی
این روزها افراد بسیاری را می بینیم که در دهه های 60 و یا 70 زندگی خود هستند که مجبور به آرتروپلاستی و جراحی تعویض مفصل زانو شده اند.
همانطور که در مقاله های قبلی مطالعه کرده اید و در جریان می باشید تعویض مفصل زانو یک عمل جراحی می باشد که به کمک آن استخوان های ران و ساق در مفصل زانو را با یک سطح مصنوعی جایگزین می شوند.
مفصل های مصنوعی که در این عمل جراحی از آن ها استفاده می شود عمری تریبا 15 ساله دارند که به از بین رفتن دردهای ناشی از ساییدگی و آرتروز که باعث تخریب شدن سطحی از مفل زانو می شوند کمک می کند.
زمانیکه غضروف مفصلی زانو به هر علتی تخریب می شود حرکت مفصل ها با دردهای وحشتناکی همراه می باشد که باعث خشکی مفصل و محدودیت حرکت می شود.
در چنین شرایطی است که با تعویض مفصل زانو شخص بیمار می تواند مفصل های زانو خود را به راحتی حرکت داده و به کاهش درد خود نیز کمک کرده و آن ها را از بین ببرد.
در مقاله امروز قصد داریم درباره عمر دوباره زانو با مفصل مصنوعی برایتان صحبت کنیم.
جراحی مفصل زانو
جراحی مفصل زانو در میان دو دسته از افراد دارای اهمیت بسیاری می باشد. دسته اول افرادی هستند که سن بالایی دارند و به ساییدگی ها و آرتروز های پیشرفته مبتلا می باشند و دسته دوم افراد جوانی که دراثر آسیب های ورزشی دچار پارگی رباط مینیسگ زانو شده اند.
افرادی که در بالا به آن ها اشاره کردیم در دسته بندی هایی قرار دارند که اگر نتوانند با مصرف دارو و استراحت روند درمان خود را بهبود دهند ناچارا باید عمل جراحی تعویض مفصل زانو را انجام دهند. بدون شک آسیب های این چنینی دارای درد های بسیار می باشد که باعث می شود عملکرد شخصی فرد دچار کاهش شود.
با انجام دادن عمل جراحی زانو می توانید میزان دردهای موجود را کاهش دهید. بنابراین باید این موضوع را بخوبی بدانید که عمر دوباره زانو با مفصل مصنوعی برای شما چقدر می باشد.
در جراحی هایی که درباره زانو انجام می شود علاوه بر مسائل تکنیکی، انتخاب صحیح بیمار، انجام ارزیابی قبل از عمل جراحی و انجام آزمایش های لازم و مربوطه برای کاهش دادن عوارضی که ممکن است در حین عمل و یا بعد از آن برای بیمار به وجود آید که دارای اهمیت بسیاری می باشد.
قبل از عمل جراحی بدانید
عمل جراحی که در رابطه با زانو صورت می گیرد و دانستن اینکه عمر دوباره زانو با مفصل مصنوعی چقدر می باشد از اهمیت بسیاری برخوردار می باشد بنابراین باید قبل از انجام عمل جراحی یک سری علائم بیمار باید توسط پزشک مربوطه بررسی شود. مواردی که قبل از عمل جراحی زانو باید مورد توجه قرار گیرد شامل: کنترل قند و کلسترول بیمار، مشکلات و نارسایی قلبی، ریوی، کلیوی، فشار خون، عفونت های دهان و دندان و عفونت های سیستم تناسلی می باشد. زیرا درصورتیکه فرد بیمار به یکی از این علائمی که به آن ها اشاره کردیم مبتلا باشد گزینه مناسبی برا یجراحی نمی باشد.
رعایت موارد زیر بعد از تعویض مفصل زانو
برای اینکه عمر دوباره زانو با مفصل مصنوعی برای شما طولانی باشد باید یک سری کارهای ضروری را بعد از عمل جراحی خود رعایت کنید.
زمانیکه به حمام می روید بر روی دیوار ها دستگیره هایی را نصب کنید تا در هنگام تغییر وضعیت از لیز خوردن شما جلوگیری کنند.
در دو طرف پله ها باید دستگیره نصب باشد تا شخص بیمار در حین بالا و پایین رفتن از پلکان بتواند از آن ها به عنوان اهرم حمایت کننده استفاده نماید
از آنجایی که فرش ها همگی لغزنده می باشند باید آن ها را از کف منزل جمع آوری کنید تا احتمال زمین خوردگی فرد بیمار را کاهش دهید.
برای فرد بیمار صندلی مناسب و محکم انتخاب کنید که محل نشیمن آن زیاد هم نرم نباشد و صندلی به گونه ای باشد که در زمان نشستن زانو ها بالاتر از مفصل ران قرار بگیرند. فراموش نکنید که صندلی باید دو دسته و پشتی محکمی داشته باشد.
شخص بیمار نباید فعالیت های سنگینی داشته باشد و انجام یک سری ورزش ها مانند فوتبال بعد از عمل جراحی برای او امکان پذیر نمی باشد.
نکته بسیار مهمی که باید به آن توجه داشته باشید این است که شخص بیمار برای عمل جراحی باید به خوبی توجیح شده باشد تا انتظارهای نامناسبی از نتیجه جراحی نداشته باشد در حقیقت باید بداند که بعد از جراحی فقط می تواند کارهای روزانه خود را انجام دهد و نمی تواند مانند روز اول تمرینات سنگین ورزشی خود را انجام دهد.
بعد از عمل جراحی شخص بیمار می تواند با کمک واکر و یا چوب زیر بغل راه برود اما در چند هفته نخست برای انجام کارهای روزمره خود به کمک نیاز دارد.
شخص بیمار باید تغییراتی را برای بعد از عمل جراحی در زندگی خود به وجود آورد تا از زمین خوردن و آسیب دیدگی مجدد او جلوگیری کند.
زمین خورد مجدد بعد ازعمل جراحی باعث شکسته شدن استخوان های اطراف مفصل و خود مفصل مصنوعی می شود که این موضوع می تواند بر روی عمر دوباره زانو با مفصل مصنوعی تاثیر بسیاری داشته باشد.
سخن پایانی
در آخر اینکه بد نیست بدانید با تکنولوژی های فعلی عمر و زمان کارکرد مفصل های مصنوعی برای زانو کمتر از زانوی طبیعی می باشد و مانند مفصل های طبیعی آن ها هم بعد از مدتی دچار آسیب دیدگی، ساییدگی و تخریب می شوند.
فراموش نکنید که با انجام فعالیت های سنگین و فشار زیاد بر آن ها این خود شما هستید که عمر نرمال آن ها را کاهش خواهید داد