پیچ خوردگی قوزک پا
همانطور که می دانید پا قلب دوم هر انسان می باشد که باید به خوبی از آن مراقبت شود.
یکی از موضوعاتی که امروز می خواهیم به آن بپردازیم پیچ خوردگی قوزک پا می باشد که یکی از شایع ترین مشکلاتی است که برای تمام افراد به وجود می آید و هیچ محدودیت سنی را نیز در بر ندارد. همین پیچ خوردن قوزک پا خود می تواند شروع به وجود آمدن مشکلات جدی تر در پا شود.
پیچ خوردگی در ناحیه قوزک پا زمانی رخ می دهد که لیگمان های قوی که مچ پای شما را حمایت می کند بیش از حد طبیعی خود دچار کشیدگی و یا پارگی شوند. که این موضوع بستگی به میزان آسیب دیدگی هایی دارد که در ناحیه مچ پای شما به وجود می آید. تقریبا می توانیم بگوییم که تمام پیچ خوردگی هایی که در ناحیه پا برای شما به وجود می آیند در صورتیکه به خوبی مورد مراقبت قرار گرفته و حرکت اضافه ای انجام داده نشود بدون عمل جراحی هم قابل درمان می باشند.
این موضوع را فراموش نکنید که اگر در ناحیه قوزک پا دچار آسیب دیدگی شوید و به آن توچه نداشته باشید این آسیب دیدگی امکان دارد دیگر ناحیه های پا را نیز در برگرفته و برای شما مشکل ساز شود مخصوصا اگر آسیب دیدگی به ناحیه زانو رسیده و به مفصل های زانو آسیب جدی وارد نماید مجبور خواهید بود که عمل تعویض مفصل زانو را انجام دهید.
علائم پیچ خوردگی قوزک پا
تمامی مشکلاتی که برای پا و زانو شما به وجود می آیند دارای علائمی هستند که به شما تذکر خواهند داد که با چنین مشکلی امکان مواجه شدن با چه مشکلی را دارید و در صورتیکه شما علائم را بخوبی بدانید می توانید از تشدید شدن آن مشکل جلوگیری کرده و یا با مراجعه به بهترین متخصص ارتوپد مشکل را برطرف نمایید.
پیچ خوردگی قوزک پا نیز دارای علائمی همچون تورم مفصلی ، کبودی ، حساسیت به لمس، درد ، قرمزی و گرمای بیشتر در ناحیه آسیب دیده می باشد. در مطلبن بالا به این موضوع اشاره کردیم که میزان آسیب دیدگی در ناحیه مچ پا شما بستگی به این دارد که کدام لیگامان در مچ پا دچار آسیب شده باشد.
این موضوع را توجه داشته باشید که در صورت پاره شدن لیگامان های مچ پا امکان این وجود دارد که شخص آسیب دیده دچار بی ثباتی مفصل مچ پا نیز شود . اقدامات اولیه پیچ خوردگی مچ پا شامل استراحت، بی حرکت کردن مچ پا و استفاده از یخ بر روی محل آسیب می باشد.
با در نظر گرفتن آسیب لیگامان های مچ پا میزان پیچ خوردگی قوزک پا می تواند از خفیف به شدید تغییر کند. در مواقعی که میزان پیچ خوردگی مچ پا شدید باشد و لیگامان های مچ پا به طور کامل پاره شده باشند باید مچ پای آسیب دیده را برای مدت زمان 6 الی 12 هفته بدون حرکت نگه دارید.
علت پیچ خوردگی قوزک پا
مفصل مچ پا ممکن است در زمان انجام دادن بسیاری از فعالیت ها به صورت ناگهانی دچار پیچ خوردگی شود. پیچ خوردگی قوزک پا هم علت های متفاوت بسیاری دارد که این علت ها می تواند بر اثر راه رفتن روی سطح ناهموار، افتادن، انجام ورزش هایی همچون بسکتبال، تنیس، فوتبال و دومیدانی باشد و باید در انجام تمام امور مخصوصا ورزش های نام برده شده مراقبت های بسیار صورت بگیرد.
عوارضی که در صورت پیچ خوردگی پا می تواند برای شما به وجود آید شامل درد ، بی ثباتی مفصل مچ پا و پیچ خوردگی مجدد مچ پا می باشد.
درمان پیچ خوردگی قوزک پا
با توجه به شدت پیچ خوردگی قوزک پا و علائم بیمار درمان های مختلفی برای آن وجود دارد.
اگر شدت پیچ خوردگی بسیار خفیف باشد ، شما می توانید از درمان های خانگی مانند استراحت ، استفاده از یخ و مچ بند های طبی برای کاهش درد استفاده کنید اما در موارد که میزان پیچ خوردگی متوسط و شدید باشد باید از درمان هایی مانند بی حرکتی ، دارو درمانی و فیزیوتراپی و مراجعه به بهترین متخصص ارتوپد در تهران استفاده کنید تا به روش های صحیح پزشکی مورد مدوا قرار بگیرید زیرا اگر در صورت شدید بودن درد در ناحیه قوزک پا همچنان بخواهید از روش های درمان خانگی بدون نظر پزشک استفاده نمایید نه تنها دوره درمان خود را طولانی تر خواهید کرد بلکه احتمال اینکه دچار آسیب های شدید تری نیز در پای خود شوید وجود دارد.
به خاطر داشته باشید که اگر درمان پیچ خوردگی قوزک پا به درستی انجام نشود به خاطر کاهش ثبات مفصلی احتمال پیچ خوردگی مجدد نیز وجود دارد.
جلوگیری از پیچ خوردگی قوزک پا
حتما این جمله را شنیده اید که می گویند پیشگیری بهتر از درمان است. درباره آسیب ها و بیماری هایی که ممکن است با آن ها مواجه شویم نیز این جمله صدق می کند. همیشه جلوگیری از آسیب بهتر از درمان می باشد درباره پیچ خوردگی قوزک پا نیز بهترین راه برای پیشگیری بهبود قدرت و انعطاف پذیری عضلات شما می باشد البته درباره این موضوع شما با رعایت نکات زیر نیز می توانید میزان آسیب دیدگی و پیچ خوردگی در مچ پای خود را کاهش داده و یا از این حادثه جلوگیری کنید.
قبل از اینکه بخواهید فعالیت های ورزشی روزانه خود را آغاز کنید بدن خود را بخوبی گرم کنید.
موقع راه رفتن بر روی سطح های ناهموار دقت بسیاری داشته باشید و هواستان به محیط اطراف و زمینی که بر روی آن راه می روید و یا ورزش می کنید باشد.
استفاده از کفش های مناسب را فراموش نکنید
در صورت احساس خستکی در زمان فعالیت های روزانه و احساس درد در پاهای خود حتما استراحت کرده و سپس فعالیت های خود را آغاز کنید.
فیزیوتراپی
گفتیم که یکی از راه های درمان برای پیچ خوردگی قوزک پا استفاده از روش های درمانی فیزیو تراپی می باشد. استفاده از این روش به کاهش درد، کاهش تورم، ترمیم لیگامان های آسیب دیده، بهبود بالانس عضلات، بهبود تعادل و حس عمقی و پیش گیری از آسیب مجدد نیز کمک بسیاری می کند.
متخصص فیزیوتراپیست با کمک دستگاه هایی همچون لیزر، مگنت، دستگاه های الکتروتراپی و تکنیک های دستی روش های درمان را بر روی فرد اجرا می کند.
تمرین های درمانی از جمله فیزیو تراپی مهم ترین بخش های تاثیر گذار در روند بهبود بیمار می باشد. فرد آسیب دیده از ناحیه قوزک پا می تواند با انجام تمرین هایی که تحت نظر متخصص می باشد عضلات ضعیف خود را مجدد تقویت کرده و با انجام آموزش های مربوط به جلوگیری از وقوع مجدد جلوگیری کند.