ورزشکاران زیادی هستند که در ناحیه زانو دچار آسیب های بسیار جدی می باشند که برای درمان نیاز به جراحی دارند. دلایل و علت های زیادی همچون برخوردهای سریع و شدید در ورزشکاران امکان آسیب زانو را بسیار بالا می برد. به همین منظور ما سعی کرده ایم تا امروز در کلینیک زانو دکتر حبیب رشادی بهترین متخصص ارتوپد در تهران اشاره ای به شایع ترین آسیب دیدگی زانو و اینکه آسیب های ورزشی که نیاز به جراحی دارند کرده و کمی درباره آن ها با شما صحبت کنیم.
پیشنهاد می کنیم که تا انتهای مقاله امروز با ما همراه شوید.
همانطور که می دانید و بارها در مقالات قبلی هم عنوان کرده ایم مفصل زانو بزرگترین مفصل بدن انسان می باشد که دارای پیچیدگی های بسیار زیادی است.
در حقیقت مفصل زانو از استخوان های درشتنی، استخوان ران، استخوان کاسهی زانو، تاندونها، رباطهای مختلف، غضروفهای مفصلی و مینیسک زانو تشکیل شدهاست.
استخوان هایی که در بخش مفصل زانو به آن ها اشاره کرده ایم همگی نقش ساختاری و محافظت کنندگی را در زانو در برعهده دارند.
در ضمن تاندونها و رباطهای مختلف زانو نیز وظیفهی اتصال اجزای مختلف زانو به هم و حفظ پایداری و کنترل بازهی حرکت زانو را دارند.
بنابراین زمانیکه شما در حال ورزش کردن می باشید (مخصوصا افراد ورزشکار) به دلیل اینکه نیروی بسیار زیادی به زانو وارد می شود این احتمال وجود دارد که اجزای ساختاری زانو که قبل تر به آن ها اشاره کرده ایم دچار آسیب های جدی شوند.
با تمام این اوصاف و با توجه به مواردی که به آن ها اشاره کردیم اولین کاری که شما عزیزان باید برای درمان آسیب های زانو انجام دهید شناسایی عامل ناتوانی زانو و نوع آسیبی است که به آن وارد شده است.
بعد از اینکه نوع آسیب را تشخیص دادید روش درمان غیر تهاجمی اولین روش درمانی است که به شما عزیزان توصیه می شود که شامل دارو درمانی و فعالیتهای تقویت کننده عضلات زانو می باشد.
اما چنانچه این روش های غیر تهاجمی نتیجه بخش نباشند آن زمان است که نیاز به جراحی تعویض مفصل زانو و سایر روش های درمانی می باشد.
برای اینکه بیشتر درباره آسیب های ورزشی که نیاز به جراحی دارند بدانید با ما همراه شوید.
در این بخش می خواهیم اشاره ای به انواع جراحی هایی زانو که بیشتر در افراد ورزشکار انجام می شود اشاره کرده و درباره آسیب های ورزشی که نیاز به جراحی دارند اطلاعات مختصری را در اختیارتان قرار دهیم.
از مهم ترین جراحی های زانو در ورزشکاران می توان به موارد زیر اشاره کرد.
یکی از متداول ترین سیب های ورزشی، آسیب مینیسک زانو می باشد.
مینیسک زانو دارای ساختار هلالی شکل می باشد که در سر استخوان زانو قرار دارد و به عنوان یک ضربه گیر عمل می کند.
زمانیکه این بخش از زانو دچار سیب دیدگی جدی شود و ترمیم نشود می تواند منجر به آرتروز نیز شود.
در جراحی مینیسک زانو، ممکن است بخشهای جداشده در اثر پارگی به هم دوخته شوند و یا اگر شدت پارگی زیاد باشد ممکن است بخشی از آن یا تمام آن برداشته شود.
جراحی مینیسک زانو که به آن جراحی آرتروسکوپی نیز گفته می شود بدین صورت است که در آن شکافهای کوچکی در سطح پوست ایجاد میشوند که از این شکافها یک آرتروسکوپ وارد بخش آسیبدیده میشود.
آرتروسکوپ خود دارای دوربین ظریفی است که می تواند تصاویر زنده از محل قرار گیری خود را برای جراح به نمایش بگذارد.
یکی دیگر از جراحی های مربوط به آسیب های ورزشی، جراحی ترمیم تاندون پاتلار می باشد که معمولا به صورت جراحی باز انجام می شود.
در این جراحی برشی در مقابل زانو آسیب دیده ایجاد می شود تا دسترسی به رباط پاتلار را ایجاد کند.
از طریق این دسترسی رباط پارهشده به کاسهی زانو متصل میشود و عملکرد خود را با گذر زمان به دست میآورد.
در ادامه مقاله مربوط به آسیب های ورزشی که نیاز به جراحی دارند می خواهیم اشاره ای به جراحیهای ترمیم آسیبهای رباطهای صلیبی داشته باشیم که از شایع ترین آسیب دیدگی زانو به حساب می آید.
در واقع می توان گفت که یکی دیگر از شایع ترین آسیب های زانو مربوط به پارگی رباط های زانو مخصوصا رباط صلیبی می باشد.
البته در اغلب موارد آسیبهای رباطهای صلیبی معمولا نیازی به جراحی ندارند اما در صورتی که این آسیبها شدید باشند و یا فرد به دلیل نوع ورزش خود لازم داشتهباشد تا رباطهای صلیبی خود را ترمیم کند، لازم است تا از جراحی استفاده شود.
همانطور که قبل تر هم اشاره کرده ایم غضروف های مفصلی زانو نقش کاهش اصطحکاک اجزای مختلف زانو را بر عهده دارند.
بنابراین اگر این غضروف ها دچار آسیب دیدگی شوند نیاز به ترمیم دارند. البته ناگفته نماند در صورتی که در اثر آسیب و یا افزایش سن این غضروف ها از بین بروند، قابلیت ترمیم نخواهند داشت.
در جراحی جزئی مفصل زانو، بخشی از زانو که سالم است دستنخورده باقی میماند و سایر بخش های آسیبدیده با ایمپلنتهای مصنوعی جایگزین میشوند.
در جراحی آسیبهای تاندون، مانند آسیبهای رباطها، از پیوند بافت دیگر یعنی تاندون استفاده میشود.
در صورتیکه شکستگی کاسه زانو جدی باشد و فرد توانایی باز کردن زانوی خود را نداشته باشد این عمل جراحی روی او انجام خواهد گرفت.
در این روش جراحی شکافهایی بر روی پوست زانو ایجاد میشود و با استفاده از پیچ، سیم و پینهایی قطعات استخوانی کشکک زانو که در اثر شکستگی از هم جدا شدهاند به هم متصل میشوند و ساختار کامل کشکک زانو ایجاد میشود.
امید است با شرح موارد ذکر شده در این مقاله توانسته باشیم برای شما دوستان عزیز به خوبی شرح داده باشیم آسیب های ورزشی که نیاز به جراحی دارند چه آسیب هایی می باشند و هر یک به چه صورت انجام می شوند.
شما عزیزان می توانید برای کسب اطلاعات و راهنمایی های بیشتر درباره شایع ترین آسیب دیدگی زانو با مشاوران کلینیک زانو از طریق سایتzanoclinic.com در ارتباط باشید.